A Sky City lesz a világ legmagasabb épülete

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A Sky City lesz a világ legmagasabb épülete

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Sky City lesz a világ legmagasabb épülete


2013/05/24

Bár még nem jelentették be, hogy felépült a Sky City, az épület, amely a tervek szerint magasabb lesz a világ legmagasabb épületénél is.

Bár még nem jelentették be, hogy felépült a Sky City, az épület, amely a tervek szerint magasabb lesz a világ legmagasabb épületénél is.

 

Sky City tervei

2009-ben jelentette be a Broad Sustainable Buliding Group, hogy 2013-ban megdönti a rekordot, azáltal, hogy felépíti a világ legmagasabb épületét. A fejlesztők nyilatkozata alapján, ez egy lehetetlennek tűnő munka, ugyanis a tervek szerint mindössze 90 nap alatt készül el. Úgy tűnik azonban, hogy a következő hónapban teljesen felépül.
 

Sky City rekordja

Az „Égi Város” nevű felhőkarcoló a tervek alapján 220 emeletes és 838 méter magas. A Xiangjiag folyó partján fekvő Changsa City nevű, 7 millió fős városa ad neki otthont. A dubai Burj Khalifa 828 méterével az eddigi legmagasabb építmény, ezt a rekordot dönti meg a Sky City. A kínaiak a Burj Khalifa építészeit, kivitelezőit és mérnökeit bízták meg a projekttel. Régebbi források szerint a felhőkarcoló 5 emelet per nap gyorsasággal növekedett az ég felé, amelynek titka, hogy előre legyártott acélelemekből tevődik össze. Az építkezés során 220.000 tonna acélt használtak fel. 
 

Sky City tulajdonságai

A Sky City több, mint 9 méterrel múlja felül a jelenlegi rekordert. Az épületben 1,2 millió négyzetméter hasznos alapterületet alakítottak ki. A lakóépület majd 31.400 embernek ad otthont. A toronyház 83%-át a lakások teszik majd ki, a fennmaradó részen pedig, 1000 főt befogadó szálloda, iskola, óvoda, bölcsőde, kórház, üzletek és éttermek lesznek. A lakók 104 darab gyorslifttel közlekedhetnek a szintek között. Autómentes városnak is nevezik a projektet, mert a mindennapi teendők nagyrésze megoldható lesz házon belül. A kivitelezők és mérnökök szerint a felhőkarcoló minőségére is nagy hangsúlyt fektettek, ugyanis képes lesz ellenállni egy 9-es erősségű földrengésnek, valamint tűz esetén 3 óráig ellenáll a lángoknak is, tehát ennyi ideje lesz kimenekülni a több mint 31.000 ott lakó embernek.
 

Sky City költségei

A kivitelezők szerint a Burj Khalifa 15.000 $ (kb. 3,3 millió forint) négyzetméterenkénti költséget produkált, azonban a Sky City ennek tizedéből, 330.000 Ft/négyzetméter építési költséggel készült el. Ez az alacsony összeg a gyorsan és olcsón legyártott elemeknek köszönhető.
 
Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Születésnapi buli helyszín Budapest

Igényes, elegáns, exkluzív születésnapi buli helyszín Budapesten? Megtaláltad! A...

RC 44 vitorlás hajó

 RC 44 vitorlás hajó Az RC 44 egy kis vízkiszorítású, magas színvonalú One...

Baum

Baum: Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...

Útjog

Elhaladási jog, elsőbbség.

Bilge

A bilge hajófeneket, hajóűrt jelent, mint például a fenékdeszka alatti terület.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.