notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Sky City lesz a világ legmagasabb épülete

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A Sky City lesz a világ legmagasabb épülete

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Sky City lesz a világ legmagasabb épülete


2013/05/24
Gyuris Lilla

Bár még nem jelentették be, hogy felépült a Sky City, az épület, amely a tervek szerint magasabb lesz a világ legmagasabb épületénél is.

Bár még nem jelentették be, hogy felépült a Sky City, az épület, amely a tervek szerint magasabb lesz a világ legmagasabb épületénél is.

 

Sky City tervei

2009-ben jelentette be a Broad Sustainable Buliding Group, hogy 2013-ban megdönti a rekordot, azáltal, hogy felépíti a világ legmagasabb épületét. A fejlesztők nyilatkozata alapján, ez egy lehetetlennek tűnő munka, ugyanis a tervek szerint mindössze 90 nap alatt készül el. Úgy tűnik azonban, hogy a következő hónapban teljesen felépül.
 

Sky City rekordja

Az „Égi Város” nevű felhőkarcoló a tervek alapján 220 emeletes és 838 méter magas. A Xiangjiag folyó partján fekvő Changsa City nevű, 7 millió fős városa ad neki otthont. A dubai Burj Khalifa 828 méterével az eddigi legmagasabb építmény, ezt a rekordot dönti meg a Sky City. A kínaiak a Burj Khalifa építészeit, kivitelezőit és mérnökeit bízták meg a projekttel. Régebbi források szerint a felhőkarcoló 5 emelet per nap gyorsasággal növekedett az ég felé, amelynek titka, hogy előre legyártott acélelemekből tevődik össze. Az építkezés során 220.000 tonna acélt használtak fel. 
 

Sky City tulajdonságai

A Sky City több, mint 9 méterrel múlja felül a jelenlegi rekordert. Az épületben 1,2 millió négyzetméter hasznos alapterületet alakítottak ki. A lakóépület majd 31.400 embernek ad otthont. A toronyház 83%-át a lakások teszik majd ki, a fennmaradó részen pedig, 1000 főt befogadó szálloda, iskola, óvoda, bölcsőde, kórház, üzletek és éttermek lesznek. A lakók 104 darab gyorslifttel közlekedhetnek a szintek között. Autómentes városnak is nevezik a projektet, mert a mindennapi teendők nagyrésze megoldható lesz házon belül. A kivitelezők és mérnökök szerint a felhőkarcoló minőségére is nagy hangsúlyt fektettek, ugyanis képes lesz ellenállni egy 9-es erősségű földrengésnek, valamint tűz esetén 3 óráig ellenáll a lángoknak is, tehát ennyi ideje lesz kimenekülni a több mint 31.000 ott lakó embernek.
 

Sky City költségei

A kivitelezők szerint a Burj Khalifa 15.000 $ (kb. 3,3 millió forint) négyzetméterenkénti költséget produkált, azonban a Sky City ennek tizedéből, 330.000 Ft/négyzetméter építési költséggel készült el. Ez az alacsony összeg a gyorsan és olcsón legyártott elemeknek köszönhető.
 
h2 after

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Közbeszerzési referens

A közbeszerzési referens egy olyan szakma, melyre egyre nagyobb az igénye a cégeknek, hisz a...

Dörzsléc

A dörzsléc a hajó szélét védő szegély.

Kreuz

Ejtsd: krajc. Az a hajó, amelyik kreuzol, széllel szemben halad. Teljesen széllel szemben nem...

Detre Diána

Név: Detre Diána Detre Diána születési hely/idő: Budapest, 1983. november....

Baum

Baum: Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!