Nevetséges szerződések

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A sporttörténelem legnevetségesebb szerződései

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A sporttörténelem legnevetségesebb szerződései


2023/11/30

A sportban és a sporttörténelemben mindig is fontos szerepet játszottak a különböző szerződések. Ezek alapján játszanak a játékosok a különböző csapatokban, egy bizonyos összegért. Ám nem minden szerződés ilyen egyszerű. Most nézzük meg a világ legnevetségesebb szerződéseit. 

szerződés

Bobby Bonilla

A bal oldali mezőnyjátékos, Bobby Bonilla 2016-ban majdnem 1,2 millió dollárt kapott a New York Mets részéről. Ez manapság valódi lopásnak tűnik egy szélső játékostól, de ne feledjük el ezt a két dolgot: 52 éves, és 15 évvel ezelőtt ment nyugdíjba. Bonilla szerencséjére különösen furcsa szerződése van, amely előírja, hogy 2035-ig továbbra is évente több mint egymillió dollárt kap. A szerződése lejáratakor 72 éves lesz.

 

Derek Jeter

Derek Jeter a New York Yankees történelmének egyik legkedveltebb alakja, amely sokat mond. Az utolsó szezonjai alapvetően egy meghosszabbított győztes turné volt a bajnokság körül, Jeter számára a carte blanche-t kapták, hogy nagyjából bármit megtegyen, amit csak akart - és ez magában foglalta a szerződését is, amely minden idők egyik legnevetségesebb kikötését tartalmazta. Sok sportszerződéshez hasonlóan Jeter legutóbbi ügylete tartalmazott egy további év hozzáadásának lehetőségét (8 millió dolláros alapilletmény mellett) és a szerződés kivásárlási lehetőségét is (3 millió dollárért). A furcsa, hogy mindkettő játékoslehetőség benne van a szerződésbe, vagyis ha Jeter úgy döntött, hogy nincs kedve játszani, akkor megvásárolhatja magát a csapat nevében, és egyszerűen 3 millió dollárt fizethet magának a távozásért. Jó királynak lenni!

 

Rollie Fingers

Az Oakland dobója, Rollie Fingers szinte annyira ismert csodálatos kormánybajuszáról, mint amiatt, hogy ő lett a második dobó, akit valaha is a Hírességek Csarnokába választottak meg. De tudtad, hogy bajusza szerződésben kötelező volt? 1972-ben az Oakland tulajdonosa, Charlie Finley 300 dolláros fejdíjat ajánlott fel annak a játékosnak, aki a legmenőbb bajuszt növesztette. Amikor Fingers megnyerte a klubházi versenyt, ezt a 300 dolláros bónuszt írták be a következő szerződésébe, valamint egy további 100 dolláros visszatérítést, amelyet kifejezetten az Fingers bajuszviaszának éves vásárlásáért fizettek. Ha érdekel a többi érdekes, nevetséges szerződéses, akkor lapozz a következő oldalra!


sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...

Caleb Paine

Caleb Paine Caleb Paine Jorge Zariffal együtt napjaink Junior Finnes...

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál.

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók...

Cirkáló

A cirkáló egy klasszikus, kecses tőkesúlyos vitorláshajó. Az utána szereplő szám a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.