notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A fennséges Urál-hegység

hirdetes

Az érdekes Urál-hegység

Tóth Pál
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Két kontinens választóvonala, Oroszország Himalájája. Állítólag itt is élnek magyar leszármazottak, mert hogy az Urált is útba ejtették őseink. Nem bizonyított ez sem száz százalékosan, az viszont biztos, hogy gyönyörű ez a misztikus hely, jó róla egy kicsit többet tudni.

Urál hegység

További képek

Az Urál-hegység gyönyörű, csodálatos hely. Több elmélet is van arra, hogy mi magyarok állítólag innen származunk. Sok vita van ekörül, egyesek teljes vállszélességgel kiállnak emellett, mások viszont legalább ennyire ellenzik. Most erről a különleges hegységről olvashattok, ehhez lapozzatok tovább!

Urál hegység

Főleg az északi része nagyon népszerű a hegynek. Mondani sem kell, hogy kedvelt turistaparadicsomnak számít, de ha választani kellene az Észak-Urál Nemzeti Park miatt is ez a rész nevezhető a legközkedveltebbnek. Mindazonáltal ez a park számít Oroszország legnagyobb ilyen tematikájú parkjának is

Urál hegység

A világ egyik leghosszabb hegylánc vonulata, hiszen több mint 2500 km hosszú. Szélessége soha nem csökken 50 km alá. Legmagasabb pontja nem éri el a 2000 métert, átlagosan 300-400 méter magas hátságok tagolják. Átlagos magassága 600 méter

Urál hegység

Egyes részein élő erdejei Világörökségi védelem alatt állnak. Országhatár sem szabhat határt neki, hiszen két állam területén is vannak részei, úgy mint Oroszország és Kazahsztán.

Urál hegység

Több drágakő bányászata is folyik itt: smaragd, topáz, berill, gyémánt. Mondhatni, hogy ez egy tényleg értékes hely. Azonban nem csak drágakövek vannak itt, hanem ércek is, ami a mai Urál „fő profilját jelenti”. Példaként megemlítve az arany, amelyet az 1700-as évek közepe óta keresnek és termelnek nagy erőkkel

Urál hegység

Hosszúságának köszönhetően több éghajlati öv is áthalad rajta, és ebből is következik, hogy 5 nagy részre van felosztva, úgy mint: Sarki-Urál, Sarkközeli-Urál, Északi-, Déli-, és végül a Középső-Urál.

Urál hegység

Hatalmas méreteiből adódik, hogy rengeteg folyója van és ebből következően hatalmas a vízgyűjtő területe is. Több tucat kisebb ér, patak mellet, 3 nagyobb mellékfolyó is innen eredeztethető. Példaként említve a Szakmara, Ilek, és az Or folyókat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Biztonságtechnika

A komplex vagyonvédelem a biztonságtechnika szerint a mechanikai védelmen alapszik, melyet az... Tovább

Üzleti rendezvényhelyszín

Egy üzleti rendezvényhelyszín nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az adott rendezvény sikeres... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 150

Átlagos értékelés: 5.0

utazás