notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A fennséges Urál-hegység

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Az érdekes Urál-hegység

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az érdekes Urál-hegység


2014/03/15
Tóth Pál

Két kontinens választóvonala, Oroszország Himalájája. Állítólag itt is élnek magyar leszármazottak, mert hogy az Urált is útba ejtették őseink. Nem bizonyított ez sem száz százalékosan, az viszont biztos, hogy gyönyörű ez a misztikus hely, jó róla egy kicsit többet tudni.

Urál hegység
Az Urál-hegység gyönyörű, csodálatos hely. Több elmélet is van arra, hogy mi magyarok állítólag innen származunk. Sok vita van ekörül, egyesek teljes vállszélességgel kiállnak emellett, mások viszont legalább ennyire ellenzik. Most erről a különleges hegységről olvashattok, ehhez lapozzatok tovább!

Urál hegység

Főleg az északi része nagyon népszerű a hegynek. Mondani sem kell, hogy kedvelt turistaparadicsomnak számít, de ha választani kellene az Észak-Urál Nemzeti Park miatt is ez a rész nevezhető a legközkedveltebbnek. Mindazonáltal ez a park számít Oroszország legnagyobb ilyen tematikájú parkjának is

Urál hegység

A világ egyik leghosszabb hegylánc vonulata, hiszen több mint 2500 km hosszú. Szélessége soha nem csökken 50 km alá. Legmagasabb pontja nem éri el a 2000 métert, átlagosan 300-400 méter magas hátságok tagolják. Átlagos magassága 600 méter

Urál hegység

Egyes részein élő erdejei Világörökségi védelem alatt állnak. Országhatár sem szabhat határt neki, hiszen két állam területén is vannak részei, úgy mint Oroszország és Kazahsztán.

Urál hegység

Több drágakő bányászata is folyik itt: smaragd, topáz, berill, gyémánt. Mondhatni, hogy ez egy tényleg értékes hely. Azonban nem csak drágakövek vannak itt, hanem ércek is, ami a mai Urál „fő profilját jelenti”. Példaként megemlítve az arany, amelyet az 1700-as évek közepe óta keresnek és termelnek nagy erőkkel

Urál hegység

Hosszúságának köszönhetően több éghajlati öv is áthalad rajta, és ebből is következik, hogy 5 nagy részre van felosztva, úgy mint: Sarki-Urál, Sarkközeli-Urál, Északi-, Déli-, és végül a Középső-Urál.

Urál hegység

Hatalmas méreteiből adódik, hogy rengeteg folyója van és ebből következően hatalmas a vízgyűjtő területe is. Több tucat kisebb ér, patak mellet, 3 nagyobb mellékfolyó is innen eredeztethető. Példaként említve a Szakmara, Ilek, és az Or folyókat.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Spinakker

Spinakker - Hátszélvitorla, az orrvitorlák egy speciális fajtája, könnyû/közepes szélre...

krejcolás

Célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább egy fordulást tartalmaz, szél...

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt.

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt. tudnivalók: A BH ZRt. kikötője közforgalmú, a...

kutyabarát étterem

Kutyabarát gyorsétterem az az étterem, ahová gond nélkül bevihetjük négylábú...

Svert

Jolle típusú vitorlások leengedhető "uszonya", amely az oldalsodródást...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.