A fennséges Urál-hegység

hirdetes

Az érdekes Urál-hegység

Tóth Pál
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Két kontinens választóvonala, Oroszország Himalájája. Állítólag itt is élnek magyar leszármazottak, mert hogy az Urált is útba ejtették őseink. Nem bizonyított ez sem száz százalékosan, az viszont biztos, hogy gyönyörű ez a misztikus hely, jó róla egy kicsit többet tudni.

Urál hegység

További képek

Az Urál-hegység gyönyörű, csodálatos hely. Több elmélet is van arra, hogy mi magyarok állítólag innen származunk. Sok vita van ekörül, egyesek teljes vállszélességgel kiállnak emellett, mások viszont legalább ennyire ellenzik. Most erről a különleges hegységről olvashattok, ehhez lapozzatok tovább!

Urál hegység

Főleg az északi része nagyon népszerű a hegynek. Mondani sem kell, hogy kedvelt turistaparadicsomnak számít, de ha választani kellene az Észak-Urál Nemzeti Park miatt is ez a rész nevezhető a legközkedveltebbnek. Mindazonáltal ez a park számít Oroszország legnagyobb ilyen tematikájú parkjának is

Urál hegység

A világ egyik leghosszabb hegylánc vonulata, hiszen több mint 2500 km hosszú. Szélessége soha nem csökken 50 km alá. Legmagasabb pontja nem éri el a 2000 métert, átlagosan 300-400 méter magas hátságok tagolják. Átlagos magassága 600 méter

Urál hegység

Egyes részein élő erdejei Világörökségi védelem alatt állnak. Országhatár sem szabhat határt neki, hiszen két állam területén is vannak részei, úgy mint Oroszország és Kazahsztán.

Urál hegység

Több drágakő bányászata is folyik itt: smaragd, topáz, berill, gyémánt. Mondhatni, hogy ez egy tényleg értékes hely. Azonban nem csak drágakövek vannak itt, hanem ércek is, ami a mai Urál „fő profilját jelenti”. Példaként megemlítve az arany, amelyet az 1700-as évek közepe óta keresnek és termelnek nagy erőkkel

Urál hegység

Hosszúságának köszönhetően több éghajlati öv is áthalad rajta, és ebből is következik, hogy 5 nagy részre van felosztva, úgy mint: Sarki-Urál, Sarkközeli-Urál, Északi-, Déli-, és végül a Középső-Urál.

Urál hegység

Hatalmas méreteiből adódik, hogy rengeteg folyója van és ebből következően hatalmas a vízgyűjtő területe is. Több tucat kisebb ér, patak mellet, 3 nagyobb mellékfolyó is innen eredeztethető. Példaként említve a Szakmara, Ilek, és az Or folyókat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás

Szótár

Gleitolás

A gleitolás a siklás; erős szélben a könnyű hajók a vízből szinte kiemelkedve siklanak. Tovább

Különleges vacsorahelyszín Budapest

Különleges vacsorahelyszínt keres Budapesten? A Salon Étterem a legjobb választás! Minőségi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 150

Átlagos értékelés: 5.0