notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A történelem leggazdagabb alakjai

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A leggazdagabb embrek a történelemben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A leggazdagabb embrek a történelemben


2013/03/04
Kerekes Orsolya

A ma is élő leggazdagabb emberek névsora bárki számára elérhető, legyen szó magyarról vagy külföldiről. Ha viszont igazi gazdagságra vagyunk kíváncsiak, föl kell lapoznunk néhány történelemkönyvet is. Most bemutatjuk a valaha élt leggazdagabb embereket.

Leggazdagabb emberek a történelemben
1. Musza mansza

 

Minden idők leggazdagabb embere 1280-ban született és 1337-ben bekövetkezett halálakor ő uralta a mai Ghána, Timbuktu és Mali területén elhelyezkedő Mali birodalmat. Hihetetlen vagyona főként abból eredt, hogy az ő birodalma látta el nagyjából a világ felét sóval és arannyal. Vagyona és birodalma nem sokkal élte őt túl, örökösei nem tudták megállítani a megszállókat, így két évvel később már semmi sem maradt a mai árfolyamon 400 milliárd dolláros örökségéből.

Leggazdagabb emberek a történelemben

Rotschildék jelenleg a leggazdagabb család a világon, összvagyonuk eléri a 350 milliárd dollárt. A teljes vagyont azonban szerteágazó befolyásuk miatt nagyon nehéz megbecsülni, sokan úgy gondolják, hogy akár egy trillió dollár fölött is rendelkezhetnek.

Leggazdagabb emberek a történelemben

A valaha élt leggazdagabb amerikai olajtársasága akkoriban uralta az amerikai piacot, amit természetesen a kormány nem nézett jó szemmel. A monopólium megszüntetése érdekében feldarabolták a céget. Rockefeller volt az első amerikai, aki egymilliárd dollárnál többet tudott életében összegyűjteni, teljes vagyona mai árfolyamon 340 milliárd dollár volt, amikor 1937-ben meghalt.

Leggazdagabb emberek a történelemben

Az amerikai üzletember akkor tett szert impozáns vagyonára, amikor 1901-ben 480 millióért adta el acélgyárát, ami 310 milliárd mai dollárnak felel meg. 230 milliónyi kötvényt vitt haza, ezek élete végéig a bankjában pihentek, soha nem használta fel őket. Miután túladott a cégén, visszavonult és a jótékonykodással töltötte az életét.

Leggazdagabb emberek a történelemben

1894 és 1917 között uralta Oroszországot, egészen addig, míg a bolsevikok családjával együtt meggyilkolták. 2000-ben az ortodox egyház szentté avatta őt és családját, így 300 milliárd dolláros vagyonával ő a történelem leggazdagabb szentje.

Leggazdagabb emberek a történelemben

Hyderabad uralkodója egészen országa indiai megszállásáig ült trónon. Aranygyűjteménye 100 millió dollárt ért akkoriban, ehhez társult még 400 milliós ékszerkollekciója és ötven Rolls Royce-a. Gyűjteménye részét képezte továbbá a ma 95 milliót érő Jacob gyémánt, amit ő papírnehezéknek használt.

Leggazdagabb emberek a történelemben

Az angolok őt tekintik első igazi királyuknak, ő alapította meg a Normandiai-házat. 1087-ben bekövetkezett haláláig ideje nagy részét háborúskodással töltötte, miközben jelentős vagyonra tett szert, mai árfolyamon 229,5 milliárd dollárra.

Leggazdagabb emberek a történelemben

Tavaly bekövetkezett halála előtt a világ egyik leggazdagabb embere volt. A vaskezű diktátor 200 milliárd dolláros vagyonának nagy részét Líbia olajkészleteiből nyerte.

Leggazdagabb emberek a történelemben

A Ford Motor Company alapítója még ma is jól ismert üzleti érzékéről. Halálakor vagyona mai árfolyamon 199 milliárd dollárra rúgott.

Leggazdagabb emberek a történelemben

Az amerikai üzletember vagyonát gőzhajóiparból alapozta meg, de az igazi áttörést az hozta meg számára, hogy hetven éves korában a vasútba fektette a pénzét. Az üzlet bevált, vagyona pedig átszámítva 185 milliárd dollár volt.

 

A tíz leggazdagabb után álljon itt a befutók listája, egészen a huszadik helyezettig, természetesen a vagyonukkal együtt.

11. Alan Rufus - 178,65 milliárd dollár

12. Bill Gates - 136 milliárd

13. William de Warenne - 47,13 milliárd

14. John Jacob Astor - 121 milliárd

15. Richard Fitzalan gróf - 118,6 milliár

16. Genti János lancasteri herceg - 110 milliárd

17. Stephen Girard - 105 milliárd

18. A.T. Stewart - 90 milliárd

19. Henrik, Lancaster grófja – 80 milliárd

20. Friedrich Weyerhauser - 80 milliárdkreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rolex Miami OCR

Rolex Miami OCR vitorlás verseny Ezt a vitorlás versenyt az egyik legnagyobb és...

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület...

Manőver

A hajóval végrehajtott mûveletek, mozdulatok neve.

Optimist

Optimist vitorlás hajó leírása Az Optimist egy kicsi, egyszemélyes vitorlás hajó....

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!