Ez a tudatos meggazdagodás 5 pontja

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A tudatos vagyonosodás 5 fontos pontja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A tudatos vagyonosodás 5 fontos pontja


2014/03/21
3 fő kérdést érdemes fontolóra venni ingatlanvásárlás előtt: Mikorra időzítsük a vásárlást? Rendelkezünk-e megfelelő fedezettel vagy önerővel? Milyen forrást tudunk bevonni? Állami támogatást (és azzal kombinált finanszírozást) alanyi jogon bárki igényelhet, akkor is, ha nem magyar állampolgár. Kitétel, hogy rendelkezzen Magyarországon bejelentett lakcímmel és szabad adószámmal. 
 
Meggazdagodás

Kérd ingyenes tanácsadásunkat!
 
Ha nem mostanában tervezzük a vásárlást, akkor is érdemes mihamarabb lakásszámlát nyitni, mert az itt elhelyezett összegek kamatoznak (1-3%), és az állami támogatás befizetésünk mellé évente jóváírásra kerül, nem is alacsony összeg, 30% GARANTÁLTAN. (max. 72.000,- Ft/fő/év)
 

Fontos, hogy 

 
I., a támogatást csak lakáscélra tudjuk fordítani, de mára nagyon széles palettáról tudunk válogatni, mint pl. felújítás, bővítés, korszerűsítés, kertrendezés, csatornázás, ingatlan vásárlás, hitel kiváltás... stb.
 
II., A lakás-takarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény 2011. január 1-jei módosítása szerint, a gyermekek nevére lehívott állami támogatás esetén (ha a cél ingatlanvásárlás), a gyermeket/gyermekeket nem kötelező tulajdonosként megjelölni az ügyletben.
 
Ez a módosítás lehetőséget biztosít arra, hogy a szülők lehívhassák a gyermekeik számára is a támogatást, de ha az ingatlant később értékesíteni szeretnék, szabad kezet kapjanak, és ne legyen szükség a gyámhivatal bevonására.
 
III., ha a megtakarításhoz lehívott állami támogatás nem elegendő célunk megvalósításához, igényelhetünk mellé kedvezményes kamatozású lakáskölcsönt, fix, forint alapon.  Az ügylet lebonyolításához ingatlan fedezetre, adóstárs bevonására és megfelelő jövedelem igazolására éppúgy szükség lesz, mint más kölcsönök esetében. 
 
A konstrukció tételesen meghatározza (havi bontásban), hogy mekkora összeget fogunk kifizetni a kapott kölcsönre a futamidő lejártáig, amellyel teljes egészében kiküszöböljük a jegybanki alapkamat változásaival járó bizonytalanságot.
 
IV. meglévő (2évnél régebbi) lakásszámla esetén most különösen érdemes elgondolkozni a korszerűsítésen, mert további akciókkal találkozhatunk a piacon, un. korszerűsítő kölcsönnel.
 
V. egy hitelügyletbe maximum 5 darab szerződés vonható össze, amelyből már igazán nagy célokat is meg lehet valósítani.
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

5 példa arra, ha MA igényelünk 10, 24, 40 millió forintot, mekkora törlesztési összeggel kell szembenézni:

 
3.220.000
49hóx38.515Ft --- 3hóx18.515ft --- 56hóx38.511Ft
 
5.000.000
76hóx48.750Ft --- 3hóx28.750Ft --- 71hóx48.750Ft
 
10.000.000
76hóx97.500Ft --- 3hóx57.500Ft --- 71hóx95.160Ft
 
24.000.000
120hóx198.000Ft --- 3hóx138.000Ft --- 85hóx198.000Ft
 
40.000.000
120hóx330.000Ft --- 3hóx230.000Ft --- 85hóx330.000Ft
 
(Az igénylés költségeit, számlavezetési díjat a példa nem tartalmazza)
 
 

Ha szeretnél többet megtudni a részletekről, ingyenes tanácsadásra itt jelentkezhetsz!

 

 

 


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Lümmel

Lümmel - az árbocot és a bumot összekötõ szerkezet

Felmenetel

A felmenetel a hajó szélirány felé történő irányváltoztatása. A felmenetel szélbeállásig tart.

Budapesti látnivalók

Bizonyára te is sok látnivalót ismersz Budapesten, de még egy budapesti lakos számára is tud...

Dinamikus dőlés

Az oldalt csúszó hajón a tőkesúly vagy az uszony a menetiránnyal szöget zár be, emiatt a...

Molett divat

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk az öltözködés terén, hiszen a boltok kínálata nem...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.