notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez a tudatos meggazdagodás 5 pontja

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A tudatos vagyonosodás 5 fontos pontja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A tudatos vagyonosodás 5 fontos pontja


2014/03/21
Szabó Kitti
3 fő kérdést érdemes fontolóra venni ingatlanvásárlás előtt: Mikorra időzítsük a vásárlást? Rendelkezünk-e megfelelő fedezettel vagy önerővel? Milyen forrást tudunk bevonni? Állami támogatást (és azzal kombinált finanszírozást) alanyi jogon bárki igényelhet, akkor is, ha nem magyar állampolgár. Kitétel, hogy rendelkezzen Magyarországon bejelentett lakcímmel és szabad adószámmal. 
 
Meggazdagodás

Kérd ingyenes tanácsadásunkat!
 
Ha nem mostanában tervezzük a vásárlást, akkor is érdemes mihamarabb lakásszámlát nyitni, mert az itt elhelyezett összegek kamatoznak (1-3%), és az állami támogatás befizetésünk mellé évente jóváírásra kerül, nem is alacsony összeg, 30% GARANTÁLTAN. (max. 72.000,- Ft/fő/év)
 

Fontos, hogy 

 
I., a támogatást csak lakáscélra tudjuk fordítani, de mára nagyon széles palettáról tudunk válogatni, mint pl. felújítás, bővítés, korszerűsítés, kertrendezés, csatornázás, ingatlan vásárlás, hitel kiváltás... stb.
 
II., A lakás-takarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény 2011. január 1-jei módosítása szerint, a gyermekek nevére lehívott állami támogatás esetén (ha a cél ingatlanvásárlás), a gyermeket/gyermekeket nem kötelező tulajdonosként megjelölni az ügyletben.
 
Ez a módosítás lehetőséget biztosít arra, hogy a szülők lehívhassák a gyermekeik számára is a támogatást, de ha az ingatlant később értékesíteni szeretnék, szabad kezet kapjanak, és ne legyen szükség a gyámhivatal bevonására.
 
III., ha a megtakarításhoz lehívott állami támogatás nem elegendő célunk megvalósításához, igényelhetünk mellé kedvezményes kamatozású lakáskölcsönt, fix, forint alapon.  Az ügylet lebonyolításához ingatlan fedezetre, adóstárs bevonására és megfelelő jövedelem igazolására éppúgy szükség lesz, mint más kölcsönök esetében. 
 
A konstrukció tételesen meghatározza (havi bontásban), hogy mekkora összeget fogunk kifizetni a kapott kölcsönre a futamidő lejártáig, amellyel teljes egészében kiküszöböljük a jegybanki alapkamat változásaival járó bizonytalanságot.
 
IV. meglévő (2évnél régebbi) lakásszámla esetén most különösen érdemes elgondolkozni a korszerűsítésen, mert további akciókkal találkozhatunk a piacon, un. korszerűsítő kölcsönnel.
 
V. egy hitelügyletbe maximum 5 darab szerződés vonható össze, amelyből már igazán nagy célokat is meg lehet valósítani.
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

5 példa arra, ha MA igényelünk 10, 24, 40 millió forintot, mekkora törlesztési összeggel kell szembenézni: 
3.220.000
49hóx38.515Ft --- 3hóx18.515ft --- 56hóx38.511Ft
 
5.000.000
76hóx48.750Ft --- 3hóx28.750Ft --- 71hóx48.750Ft
 
10.000.000
76hóx97.500Ft --- 3hóx57.500Ft --- 71hóx95.160Ft
 
24.000.000
120hóx198.000Ft --- 3hóx138.000Ft --- 85hóx198.000Ft
 
40.000.000
120hóx330.000Ft --- 3hóx230.000Ft --- 85hóx330.000Ft
 
(Az igénylés költségeit, számlavezetési díjat a példa nem tartalmazza)
 
 

Ha szeretnél többet megtudni a részletekről, ingyenes tanácsadásra itt jelentkezhetsz!

 

 

 
kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Videoton Yacht Club, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Videoton Yacht Club ...

Flatterolás

A flatterolás a vitorla lobogtatása.

Balatoni eladó lakás

A Balaton nem csupán akkor jó választás, ha kiruccannánk egyet hétvégén, elhelyezkedésének...

Svert

Jolle típusú vitorlások leengedhető "uszonya", amely az oldalsodródást...

Kiel

A kiel(ejtsd: kíl) a hajó tőkesúlya. A kielt nem lehet felhúzni, a hajót ellensúlyozza,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!