notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ 10 leghátborzongatóbb kísértetkastélya

hirdetes

A világ 10 legrémisztőbb kísértetkastélya

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Csodálatosak a kísértetkastélyok, én nagyon szeretem ezeket az épületeket, mindig elképzelem, hogy milyenek lehettek régen, amikor megépültek. Ha te is szereted ezeket a kastélyokat, mindenképp meg kell nézned a következő tízet, lenyűgözőek. 

Kísértetkastély

Edinburgh-i Kastély, Skócia

 

A vulkáni eredetű sziklacsúcson magasodó edinburgh-i vár egy ősi erődítmény, amelynek égboltra rajzolódó sziluettje Edinburgh legtöbb pontjáról látható. A helyén már az időszámítás előtti 9. században is éltek emberek. I. Dávid király uralkodása, azaz a 12. század óta bizonyítottan királyi vár állt itt, és a hely uralkodói rezidencia maradt egészen az angol és a skót korona 1603-as egyesítéséig. Lévén a Skót Királyság egyik legfontosabb erőssége, az edinburgh-i vár számtalan történelmi konfliktus részese volt a 14. századi skót függetlenségi háborúktól az 1745-ös jakobita felkelésig terjedő időszakban. Egynéhány alkalommal ostromolták, hol sikeresen, hol eredménytelenül. A 17. század végétől katonai támaszponttá vált és egy nagy laktanya is helyet kapott benne. Műemléki jelentőségét a 19. században ismerték fel, azóta több jelentős újjáépítési szakaszon ment át.

A jelenleg is álló épületek közül csak kevés származik a 16. századi „hosszú ostrom” előtti időkből, mikor a vár erődítéseinek nagy részét lerombolták a tüzérségi lövedékek. A legismertebb kivétel a Szent Margit-kápolna, Edinburgh legidősebb fennmaradt épülete, mely a 12. század elején épült. A nevezetes építmények közé tartozik még a királyi palota és a 15. századi nagyterem. A várban találjuk meg a Skót Nemzeti Katonai Emlékhelyet és a Skót Nemzeti Hadtörténeti Múzeumot is.

Bár a vár formálisan a Védelmi Minisztérium tulajdona, jelenleg a Historic Scotland kezelésében van és Skócia leglátogatottabb fizetős turista látványossága. Bár a laktanyát 1920-ban kiürítették, a várban továbbra is fennmaradt a katonai jelenlét, mind a ceremóniák, mind az adminisztráció szintjén. Itt rendezik meg évenkénti gyakorisággal az úgynevezett Royal Edinburgh Military Tattoo-t, az Edinburgh, sőt egész Skócia egyik szimbólumává vált katonazenekari fesztivált.

Kísértetkastély

Bármilyen furcsán hangzik is, az amerikai elnöki rezidenciáról sokan állítják, hogy kísértetjárta. Úgy tartják, azok lelkei, akik egykor itt éltek, máig nem tudnak elszakadni a helytől. A szóbeszéd szerint itt kísért Abigail Adams, Dolley Madison és Harry Truman is. A leggyakrabban látott kísértet azonban Abraham Lincolné: látták már átlátszó alakját az Ovális Iroda ablakánál állni, Lyndon Johnson elnök felesége pedig arról számolt be, határozottan érezte jelenlétét, miközben egy, a haláláról szóló tévéműsort nézett.

Forrás

 

Kísértetkastély

A Rhode Island-i Belcourt-kastélyt 1891-ben kezdték el építeni. 1956-ban a Tinney család vette meg: Harold Tinney állítólag olyannyira rajongott a kastélyért, hogy halála óta is falai között bolyong. A kastélyt nemrég eladóvá nyilvánították, 7,2 millió dollárért lehet hozzájutni a hírhedt épülethez.

 

Kísértetkastély

Anglia egyik kísértet járta kastélyában gyakran látni kék fények villantását. Az egyik kísértet a kék fiú, aki a rózsaszín szobát kísérti. Mindig szóba hozzák azt a históriát is, ha az építményről beszélnek, amikor egyszer egy fiú sikolyai rettentően megijesztették a vendégeket, ezért elkezdték megkeresni a kiáltozások forrását, és akkor egy fiú holttestére bukkantak az egyik falban. Ujjai elkoptak, miközben próbált kijutni. Van, olyan változat is, miszerint az épület felújítási munkálatai során egy fiatal fiú és egy férfi csontvázát találták meg a falban, akik máig ott kísértenek az épületben. A kastélybörtön is szörnyűségek tanúja volt. Mindenki, akit lelöktek a hat méter mélyen lévő cellába, a kezét és lábát törte. Lehetséges, hogy ők se tudnak nyugodni?

Forrás

 

Kísértetkastély

A 13. századi skót kastély 29 szobás szállodaként működik. Hatalmas könyvtára, ebédlője és pincéje van, ezenkívül egy spa is a vendégek kényelmét szolgálja. A kastélyban 25 éve dolgozó alkalmazott hátborzongató történeteket mesél a szálloda állandó, nem evilági vendégeiről.

A Dalhousie kastélyt állítólag túlvilági vendégek is látogatják

A legaktívabb szellem állítólag a Grey Lady (Szürke Hölgy), akit Lady Catherine-nek hívtak, és az 1720-as években hunyt el szerelmi bánat, illetve éhínség következtében. A gondnok szerint többször hallották már a szoknyája suhogását. A személyzet más tagjai és a vendégek is beszámoltak már különös eseményekről, például arról, hogy láthatatlan kezek érintették meg a vállukat, illetve húzták meg a hajukat. A borzongás éjszakánként 220 fontba (67 ezer forintba) kerül.

Forrás

 

Kísértetkastély

A 12. századi dán kastélyt állítólag szellemek százai kísértik. Az egyik legismertebb a fehér ruhás lány, akit apja záratott szobájába, miután beleszeretett a kastély egy szolgálójába – soha többé nem látták élve.
A 20. század elején munkások könnyeket láttak csorogni a régi falakból, emellett az egyik falban találtak egy fehér ruhát viselő csontvázat is.

 

Kísértetkastély

Ez Írország legfélelmetesebb kísértetjárta kastélya. 1532-ben, több mint 400 évvel ezelőtt szörnyű testvérgyilkosság történt benne, egy papot saját bátyja szúrt le helyi kápolnában, amit a történtek óta véres kápolnának neveznek.

A pincében várbörtön is van, padlóból kiálló vastüskékkel. A kastély szelleme a monda szerint egy birka nagyságú emberarcú lény, aminek fekete mélyedések vannak a szemei helyén és rothadó hús szagát árasztja magából. Bátraké az elsőbbség!

Forrás

Kísértetkastély

A vár a harmadik legnagyobb vár Salzburg tartományban. A középkori várnak szörnyű és elátkozott múltja. Itt tartották Ausztria legvéresebb kimenetelű boszorkánypereit.
A kastély a Mitterberg oldalába épült. A XI. század végén épült vár romjait 1886-ban Hans Wilczek gróf vásárolta meg és hozzáértő módon restauráltatta. A grófnak saját gyűjteményéből a várkastélyban múzeumot is berendezett, amely ma vezetéssel megtekinthető. A vár ma is a Wilczek család tulajdonában van.

A középkori várat vezetés keretében lehet megtekinteni. A vezetés során hallunk a sok boszorkányperről, amelyekre a 17. és 18. században került sor a várban. Megmutatják a tárgyalótermet, a bírósági szobát és a kínzó kamrát, ahol a szóbeszéd szerint több ezer fiatal nőt kínoztak meg és végeztek ki, kiknek szellemei állítólag máig ott kísértenek.
A leghíresebb áldozata a boszorkányüldözésnek a legendás Staudinger boszorkány, akit akkor tartóztattak le, amikor seprűn lovagolva boszorkánytalálkozóra érkezett. 

Forrás

 

Kísértetkastély

Időszámításunk előtt 12-ben a rómaiak építettek erődöt erre a helyre, amit később egészen 1172-ig temetőként használtak. Akörül több száz sírt helyeztek át, és nagyjából ugyan arra a földterületre építették fel Keep kővárát.

Most Newcastle városának látványossága, érdekesen hat a korabeli épületek közé ékelődött hátborzongató óriás. Nem messze helyezkedik el tőle a Blackgate, avagy „fekete kapu”, ami szintén fontos látogatási pontja a paranormális jelenségekre szakosodott kutatócsoportoknak.
 

Forrás

 

Kísértetkastély

Egy dolog egy kastély egy szigeten, egy másik meg a sziklába vájva. Márpedig a szlovéniai Predjama éppen ilyen, a postojnai barlang szájában gyakorlatilag. Ma csupán csodálatos látvány, ám amikor a XIII. században megépítették, elsősorban kitűnő földrajzi helyzete, és az ebből adódó védelmi potenciálja volt az elsődleges cél (a turizmus fájó hiányában, hogy úgy mondjuk...). Ma persze özönlenek a turisták.

 

Kísértetkastély

A törcsvári kastély (románul Castelul din Bran) Romániában, Erdélyben, Brassótól 30 km-re délnyugatra, a Törcsvári-szoros előtt álló Törcsvár falu mellett helyezkedik el. A kastély ma múzeumként működik, mellette pedig egy kis falumúzeum található.

A kastély 100 m magas hegyen épült, trapéz alaprajzú, É–D-i irányú belsőtornyos vár. A várnak egyetlen bejárata van, egy vastag falú, szűk bejáratú kaputorony, melyhez eredetileg elmozdítható falépcső, ma kőlépcső vezet.

Az északi oldalon, egy kétemeletes torony, mellette egy hétemeletes, befelé keskenyedő, négyszögű bástya található, amelynek tetejére egy figyelőtornyot építettek. A nyugati oldalon egy kerek torony található, melynek az alagsorában nagyon alacsony bejáratú, ablaktalan börtön volt. Földszintjén a darabontok szobája volt, az udvar közepén pedig a kb. 70 m mélységű kút található.

A kastélyt a közelmúltban teljes mértékben restaurálták, jelenleg nagyon jó állapotban vannak a falai. A belső helyiségekben a román királyi család emléktárgyaiból állandó kiállítás tekinthető meg.

A kastély igen látogatott belföldi és külföldi turisták által egyaránt, ugyanis a legendákból és horrorfilmekből ismert Drakula grófként azonosított Vlad Țepeș egyik kastélyának tartják.

Forrás: Wikipédia 

Kísértetkastély

Ha te is kíváncsi vagy Magyarország 20 legszebb kastélyára, akkor kattints a képre, hidd el, hogy megéri, nagyon szépek egytől egyig.

Forrás: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

achterstag

A hátsó szimpla árboc merevítő, anyaga drótkötél az árbocot előredőlés ellen tartja.... Tovább

Fordulás

A fordulás a szél felé történő csapás váltás. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 203

Átlagos értékelés: 5.0

utazás