Tarts velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ 10 legizgalmasabb gyaloghídja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ 10 legizgalmasabb gyaloghídja


2014/06/11
SF

Magyarországon is találunk hidakat szép számmal, elég csak a budapesti Duna hidakra gondolni, azonban ezek koránt sem nyújtanak annyi izgalmas és annyira vérnyomásunkat se emelik meg, mint a következő 10 híd a nagyvilágból! 

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

Trift Híd – Svájc

A svájci Trift híd még 2004-ben épült, és segítségével elérhető egy alpesi menedékház, amelyet annak idején egy gleccser tett elérhetetlenné. A 100 méter magasan feszülő hidat rögzítő kábelekkel tették stabillá, ugyanis a szél ijesztően dobálta azt. Képzeljük csak el, milyen félelmetes lehet 100 méteres magasságban a szél játékszereként funkcionálni egy tátongó gleccserhasadék felett. Ha átmerészkedsz a Triften, felejthetetlen látványban lesz részed, garantálom.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

Ha véletlenül leesnél a 20 méter hosszú kötélhídról, nagyjából 100 métert zuhannál a borotvaéles sziklákra – eddig azonban senki sem esett le róla, így neked sem kell tartanod tőle, a híd teljesen biztonságos. Ha veszed a bátorságot és átjutsz rajta, az ír partvonal lenyűgöző sziklái tárulnak eléd amerre a szemed ellát.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

A Kanadába látogató adrenalinvadászok egyik kedvelt célpontja a Capilano híd. A 70 méteres magasságban elhelyezkedő híd majdnem 140 métert ível át a Capilano folyó felett. A hídon átkelve örökzöld fenyőerdőkben és persze a Capilano folyóban gyönyörködhetünk, amik nézegetése beletelhet akár pár órába is.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

Az Iya völgy egy japán rejtett természeti kincsei közül; itt található az az ijesztő híd, amely az Iya-gawa-folyó felett feszül 45 méter hosszan. A 14 méter magas híd teljes egészében indákból áll, amelyet a helyieknek 3 évente fel kell újítaniuk. Na ez így már kicsit ijesztően hangzik, te átkelnél ratja?

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

Ha a ghanai Kakum Nemzeti Parkba eljutva szeretnéd a majmok szemszögéből is megcsodálni a dzsungelt, nincs más dolgod, mint végighaladni a park hét függőhídjának valamelyikén. Akadnak részek, amelyek akár 40 méter magasan találhatók. A rendkívül ingadozó hidak nagyon szűknek is bizonyulnak, összesen pedig 330 méter a hosszuk.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

A Langkawi függőhíd formája is igazán izgalmas, a tény pedig, hogy csupán egyetlen egy oszlop tartja, még érdekesebb, de egyben félelmetes is. A 125 méter hosszú ívelt híd az egyik leghosszabb a világon, rajta tartózkodni pedig egyszerre felemelő és rémisztő.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

A Royal Gorge már 1929 óta turistalátványosság az amerikai Colorado Springsben. A hídon átkelve 300 méteres magasságban remeghet a lábunk – vagyis remeghetne, ugyanis az Arkansas-folyót áthidaló Royal Gorge jelenleg nem látogatható. A híd egy park területén található, amely sajnálatos módon hatalmas tűzkárokat szenvedett, azonban 2014 augusztusában újra a látogatók rendelkezésére áll. Addig meg is vehetjük a repülőjegyet.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

A világ híres, turistacsalogató hídjai általában biztonságosak és pontos tervezőmunka áll mögöttük – általában. A Ghasa esetében ez nem teljesen így van, ugyanis a hidat helyi pásztorok építették, hogy keresztülterelhessék rajta nyájaikat. Ha kecskék és bárányok hadát elbírja a híd, szerintem nem kell félnünk átkeléskor – csak nehogy ugyanakkor jöjjenek a kecskék is.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

Ha az eddigi hidak nem tetszettek, vagy valami nagyobb kihívásra vágysz, a TITLIS talán kielégíti vágyaidat. Ez a híd 500 méter magasságban lóg a világ felett, így rálépve egyből hevesebben ver az ember szíve. Ez Európa legmagasabb függőhídja és egyben az egyik legmagasabb az egész világon. A híd teljesen biztonságos, csak rá kell nézni, erős és masszív acélszerkezet, azonban a rajta való sétáláshoz is acél idegek kellenek.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

Az Új-zélandi Kawaru csupán 42 méter magas, mégis a világ egyik legjelentősebb hídjának számít. Hogy miért? A legtöbben azért keresik fel, hogy leugorjanak róla. Szerencsére nem a szuicid hajlammal rendelkezőkre gondolok, hanem a bungee jumperekre, ugyanis ez a világ első hídja, amelyről gumikötéllel ugrott le valaki.  


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Standard

Standard - széljelzõ az árboc csúcsán (="windex")

Reggeliző belváros

A legjobb reggelizőt keresed Budapesten? A PRE-GO a legjobb reggeliző a belvárosban, ahol helyben...

Catering

A catering szó egy angol kifejezésből ered, melynek elsődleges jelentése a tömeg...

Yawl hajótípus

          Ennél a...

Michael Maier

Michael Maier vitorlázó bemutatása Michael Maier cseh származású vitorlázó. Finn és...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.