notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tarts velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A világ 10 legizgalmasabb gyaloghídja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ 10 legizgalmasabb gyaloghídja


2014/06/11
SF

Magyarországon is találunk hidakat szép számmal, elég csak a budapesti Duna hidakra gondolni, azonban ezek koránt sem nyújtanak annyi izgalmas és annyira vérnyomásunkat se emelik meg, mint a következő 10 híd a nagyvilágból! 

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

Trift Híd – Svájc

A svájci Trift híd még 2004-ben épült, és segítségével elérhető egy alpesi menedékház, amelyet annak idején egy gleccser tett elérhetetlenné. A 100 méter magasan feszülő hidat rögzítő kábelekkel tették stabillá, ugyanis a szél ijesztően dobálta azt. Képzeljük csak el, milyen félelmetes lehet 100 méteres magasságban a szél játékszereként funkcionálni egy tátongó gleccserhasadék felett. Ha átmerészkedsz a Triften, felejthetetlen látványban lesz részed, garantálom.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

Ha véletlenül leesnél a 20 méter hosszú kötélhídról, nagyjából 100 métert zuhannál a borotvaéles sziklákra – eddig azonban senki sem esett le róla, így neked sem kell tartanod tőle, a híd teljesen biztonságos. Ha veszed a bátorságot és átjutsz rajta, az ír partvonal lenyűgöző sziklái tárulnak eléd amerre a szemed ellát.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

A Kanadába látogató adrenalinvadászok egyik kedvelt célpontja a Capilano híd. A 70 méteres magasságban elhelyezkedő híd majdnem 140 métert ível át a Capilano folyó felett. A hídon átkelve örökzöld fenyőerdőkben és persze a Capilano folyóban gyönyörködhetünk, amik nézegetése beletelhet akár pár órába is.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

Az Iya völgy egy japán rejtett természeti kincsei közül; itt található az az ijesztő híd, amely az Iya-gawa-folyó felett feszül 45 méter hosszan. A 14 méter magas híd teljes egészében indákból áll, amelyet a helyieknek 3 évente fel kell újítaniuk. Na ez így már kicsit ijesztően hangzik, te átkelnél ratja?

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

Ha a ghanai Kakum Nemzeti Parkba eljutva szeretnéd a majmok szemszögéből is megcsodálni a dzsungelt, nincs más dolgod, mint végighaladni a park hét függőhídjának valamelyikén. Akadnak részek, amelyek akár 40 méter magasan találhatók. A rendkívül ingadozó hidak nagyon szűknek is bizonyulnak, összesen pedig 330 méter a hosszuk.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

A Langkawi függőhíd formája is igazán izgalmas, a tény pedig, hogy csupán egyetlen egy oszlop tartja, még érdekesebb, de egyben félelmetes is. A 125 méter hosszú ívelt híd az egyik leghosszabb a világon, rajta tartózkodni pedig egyszerre felemelő és rémisztő.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

A Royal Gorge már 1929 óta turistalátványosság az amerikai Colorado Springsben. A hídon átkelve 300 méteres magasságban remeghet a lábunk – vagyis remeghetne, ugyanis az Arkansas-folyót áthidaló Royal Gorge jelenleg nem látogatható. A híd egy park területén található, amely sajnálatos módon hatalmas tűzkárokat szenvedett, azonban 2014 augusztusában újra a látogatók rendelkezésére áll. Addig meg is vehetjük a repülőjegyet.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

A világ híres, turistacsalogató hídjai általában biztonságosak és pontos tervezőmunka áll mögöttük – általában. A Ghasa esetében ez nem teljesen így van, ugyanis a hidat helyi pásztorok építették, hogy keresztülterelhessék rajta nyájaikat. Ha kecskék és bárányok hadát elbírja a híd, szerintem nem kell félnünk átkeléskor – csak nehogy ugyanakkor jöjjenek a kecskék is.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

Ha az eddigi hidak nem tetszettek, vagy valami nagyobb kihívásra vágysz, a TITLIS talán kielégíti vágyaidat. Ez a híd 500 méter magasságban lóg a világ felett, így rálépve egyből hevesebben ver az ember szíve. Ez Európa legmagasabb függőhídja és egyben az egyik legmagasabb az egész világon. A híd teljesen biztonságos, csak rá kell nézni, erős és masszív acélszerkezet, azonban a rajta való sétáláshoz is acél idegek kellenek.

Átkelsz velünk a világ 10 legizgalmasabb gyaloghídján?

Az Új-zélandi Kawaru csupán 42 méter magas, mégis a világ egyik legjelentősebb hídjának számít. Hogy miért? A legtöbben azért keresik fel, hogy leugorjanak róla. Szerencsére nem a szuicid hajlammal rendelkezőkre gondolok, hanem a bungee jumperekre, ugyanis ez a világ első hídja, amelyről gumikötéllel ugrott le valaki.  

h2 after


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Saját testsúlyos edzés

 Saját testsúlyos edzés

Balatonalmádi Volán Zrt. Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balaton Volán Zrt. kikötője. A...

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors...

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az...

Biztonságtechnika

A komplex vagyonvédelem a biztonságtechnika szerint a mechanikai védelmen alapszik, melyet az...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!