notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ 38 leggyönyörűbb temploma

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A 38 leggyönyörűbb templom a világon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A 38 leggyönyörűbb templom a világon


2014/07/28
SF

Ha már házat építesz valamilyen istennek, biztosan szeretnéd, hogy jól nézzen ki, főleg ha a felhők fölül, az Olümposzról vagy esetleg a Valhallából letekintenek rá. Talán ha ilyen házat, vagyis templomot építesz, az lesz életed legnagyobb munkája, így természetes, hogy a lehető legtöbbet szeretnél kihozni belőle. Valószínűleg ezért tartoznak a világ legszebb építményei közé a templomok. Itt nem lehet összedobni valamit az utolsó pillanatban, hogy majd talán az is jó lesz, hiszen sokszor kell kiállni az idő próbáját egy-egy templomnak. Hacsak nem égetik le templomod, az akár több száz évig is állhat (esetleg 800 évet is kibírhat, mint a lista egyik tagja).

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba
Végül is istennek építed az épületet, aki megteremtette nekünk a madarakat, kígyókat, békákat, sárkányokat, bicikliket és a pizzát is. És ezeket is csak pár perc alatt, úgyhogy elég magasra tette a lécet, ha valaminek a létrehozásáról van szó. Biztosan szeretnél eleget tenni neki. Ha egyszer templomépítésre adnád a fejed, a következő példákból okulhatsz és tanulhatsz, mit hogyan érdemes csinálni, mennyi téglát és üveget használja, ami biztosan kielégíti a nagy öreg vágyait.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Milyen lista lenne ez, ha nem lenne rajta a világ talán egyik legismertebb temploma, a római Szent Péter Székesegyház? Nem csak hogy rajta van, ezzel kezdünk, hiszen ez olyan, mint minden templom ősatyja, vagy a templomok fő temploma. A Szent Péter Székesegyház a fehér füst háza is lehetne, hiszen itt tartják az esedékes pápaválasztást. Nevét Szent Péterről kapta, ami talán egyértelmű, de ennek oka az, hogy a katolikus egyház szentjének sírja valahol a székesegyház alatt található.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Francia nevén Sacre-Coeurnak hívják az Eiffel-torony mellett Párizs másik jelképének számító Szent Szív Bazilikát. Az Eiffel-toronnyal az is összekapcsolja, hogy ez a két legmagasabb építmény a francia fővárosban. Az Eiffel tetejére mondjuk még szívesen kiáll az ember, a Szent Szívre már annyira nem, így ha a kilátás érdekel a torony a jó választás. Fournier bíboros építtette a bazilikát, hogy ismét régi fényében tündökölhessen Franciaország a francia-porosz háború elvesztése után. Fournier szerint az ország morális hanyatlása okozta vesztüket, és ezt a bazilika építtetésével akarta helyreállítani.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Westminster a világörökség része és Nagy-Britannia koronázási szertartásainak helyszíne már 1066 óta! Egyébiránt szívesen gyülekeznek kertjében a helyi nyugdíjasok és csomó hírességet is itt temettek el. Nem celebeket, régi, nagynevű írókat, költőket, gondolkodókat: Shakespeare, Newton, Darwin, Laurence Olivier, Charles Dickens, Thomas Hardy (bár az ő szívét máshova temették). Ha ezek a nevek mondanak valamit, tudhatod, hogy valóban nem kis nívójú épületről beszélünk.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Majdnem 200 méterrel a föld felszíne alá építették ezt a római-katolikus templomot egy sóbánya szívében. Ha véletlenül egy vasárnap délelőtt ima közben ropit nyammognál de hiányzik róla a só, jó, ha ezt a katedrálist választod.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Szent Sír Templom Jeruzsálom Óvárosában található, annak is a keresztény negyedében, és nem kis legenda kapcsolódik hozzá. Állítólag magán a Kálvária dombon áll, ahol keresztre feszítették Jézust. Valamiért nem mindenki hisz ebben, ami eléggé meglepő, hiszen a világnak ezen felén általában mindenki egyetért mindenben…

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Kölni Dóm egy igazán elismerő címet tudhat magáénak, nem mást, mint a világ legnagyobb templomi homlokzatának járó díjat. Már ha van ilyen díj. Ez talán annak is betudható, hogy a templomot 1248-ban kezdték építeni és 1880-ig tartott, mire befejezték. Volt idejük közben erre-arra, bővítgették, így alakulhatott ki ez a csoda. Csupán 600 évet csúsztak vele. A dóm Németország leglátogatottabb turistacsalogatója, ami még a második világháború bombázásait is túlélte. Túlélte, bár 70 bomba eltalálta. Nem tudjuk ki számolta össze, de talán jobb dolga is lehetett volna ennél. Például a futás.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Las Lajas szentély ismét érdekes történettel rendelkezik. Rosa, egy siketnéma lány épp anyjával sétálgatott még 1754-ben, amikor ketten felfedezték Szűz Mária képét egy sziklán. Ha nem veszik észre, nem épül meg a szentély, és a szikla csak egyszerű kődarab marad. Mondjuk 200 évet kellett várni a szentély létrehozására, ezt se kapkodták el, 1949 óta látogatható a kolumbiai csoda.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Sejted már, hogy mit takar az épület neve? Persze, hogy Jézus születésének helye miatt kapta ezt a nevet. Állítólag pontosan ott áll a bazilika, ahol az a pajta állt kétezer éve, aminek jászolában a kis Jézus először felsírt. Nem hiszed? Látogasd meg egyszer decemberben, ekkor tartják az évfordulóját ennek az eseménynek. Annyira különlegesnek számít a hely, hogy az UNESCO felvette a veszélyeztetett épületek világörökségi listájára is.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Brazília Katedrális egy bizonyos Oscar Niemeyer nevű építész alkotta meg, aki elszántan küzdött, hogy túltegyen testvére sikerein és bebizonyítsa családjának, hogy ő is ér valamit. Oscar Meyer, a testvér hot-dogot árult… A templom formáját tekintve hiperboloidokból áll, összesen 16 darabból, amelyek egyenként 90 tonnát nyomnak. Nem semmi.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A stave templom egy középkori faszerkezetes templom, és talán mind közül a kedvencem. Még 1180 és 1250 között épült, ami még így is hihetetlen időnek számít (70 év?!), bár a Kölni Dómot meg sem közelíti. Norvégia 28 mai napig álló stave temploma közül ezt őrizték meg legszebb állapotában Borgundban

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A legenda úgy tartja, hogy Scully püspök leült a párizsi katedrális elé és a porba rajzolta egy új katedrális tervét, azután pedig porig rombolta az eredetit, hogy helyet kapjon az új mű.  a párizsi katedrális elé és a porba rajzolta egy új katedrális tervét, azután pedig porig rombolta az eredetit, hogy helyet kapjon az új mű. Igaz sokat kellett várni a Notre Dame építésére, legalábbis a püspöknek, aki már nem élte meg, hogy az elkészüljön halála után mintegy száz évvel. A Notre Dame igazi párizsi látványosság, amit senki sem hagyhat ki, ám a zene kedvelőinek is tartogat egy érdekességet: a Notre Dame orgonája jelenleg 7,374 sípból áll, amelyeket igazi élvezet lehet megszólaltatni. Ne mondd, hogy nem nyomnál le pár billentyűt.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A licheni nem csak Lengyelország legnagyobb temploma, de egyben a világ legnagyobbja is, aminek az építése tíz évvel ezelőtt, 2014-ben fejeződött be. A legenda szerint Napóleon egyik elesett katonája fohászkodott Szűz Máriához, hogy ne engedje külhonban meghalni. Szűz Mária bele is ment a dologba és cserébe azt kérte, hogy a katona készíttessen róla egy képet és nyilvános helyen akassza ki, így kellett egy templomot is építeni, ahova fel lehetett azt lógatni, az utcán nem lett volna jó helye.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A helyiek néha csak az Új Katedrális néven emlegetik a templomot, ami egy kúp alakú építmény, és inkább egy stadionra hajaz, mint egyházi épületre. Bár látszólag a katedrális tényleg nagyon modern, 1964 és 1976 között épült meg. Mondjuk a többihez képest valóban modern.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Rengeteg templomot neveztek el Szent Szófiáról, aki a keleti katolicizmus egyik nagy mártírja volt. Három lánya volt, Hit, Remény és Szeretet, akiket még Hadriánusz császár ölt meg, mielőtt tinédzserkorba léptek volna. A lányokat a császár lányaivá szerette volna fogadni, azok azonban irtóztak a császártól pogány létére, ezért volt szükséges a haláluk. Mindegyik lány még négyszer támadt fel halála után és csak ötödszörre halt meg.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Az előzőhöz hasonlóan az isztanbuli templom is Szent Szófiáról kapta nevét. Helyén eredetileg három templom állt, az első még időszámításunk előtt 360-ban épült. Egy legenda szerint az első muszlim, aki imádkozik a Hagia Sophiában, egy fénysugár által egyenesen a mennyországba jut. Ezen a sztorin buzdult fel II. Mehmet, aki 1453-ban foglalta el Konstantinápolyt, hogy első imádkozóként a mennyországba juthasson. Valószínűleg nem sikerült neki a dolog, ezért a templomot mecsetté alakította. Ma már múzeumként üzemel és millió turistát fogad minden évben.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Szent Alexander Székesegyház Bulgária fővárosában, Szófiában található, ami ismét Szent Szófia és három lánya előtt tiszteleg nevével. A Szent Alexander az egyik legnagyobb keleti ortodox templomnak számít a világon, ami összesen 10,000 ember befogadására képes. 

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A londoni Szent Pál az otthona a londoni püspöknek, kicsit irigykedünk is, hiszen ilyen palotában nem lakik sok ember, ugyanakkor ott van a cölibátus… A mostani székesegyházat Cristopher Wren tervezte, mivel az előző 1697-ben, a nagy londoni tűzben odalett az angol főváros sok egyéb kuriózumával együtt. Benne van London legjellegzetesebb épületeinek csoportjában is, de nem csak ezért ismerhetjük. Ha valaki látta a Mary Poppinst, felismeri a helyet, ahol a galambokat etető hölgy ült a lépcsőn.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Érdekes a templom koncepciója, hiszen egy vörös sziklafal oldalába vájták, bár ha Arizonára gondolok, ott más nagyon nincs is, sík talajon meg milyen snassz lett volna felépíteni. Na jó, egyébként Frank Lloyd Wright tervezte még az épületet, aki a 20. század egyik legnagyobb építésze, így érthető a különös kialakítás – már azoknak, akik ismerik műveit. A gond az volt, hogy Európába tervezte, ahol közben kitört a második világháború, így kénytelen volt tervét az államokban megvalósítani.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Szent Patrik viszonylag hamar felépült, csupán 21 évig tartottak a munkálatok, amiket 1879-ben fejeztek be. Az épületet Hughes érsek emeltette, aki szerette volna, ha New York városába ezzel dicsőség költözne. Sokan kinevették és nem értették, miért lenne népszerű egy templom, ami messze van a város központjától, de Hughes érsek Mohamed és a hegy anekdotája alapján gondolkodhatott, hogy majd a katedrális köré gyűlik a város. És így is lett. A Szent Patrik ma valóban a város szívében található egy köpésre a Times Squaretől és a Broadwaytől. Ha személyesen nincs rá lehetőséged felkeresni, gyújthatsz gyertyát online is csupán 5 dollárért.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Először próbáljuk meg kimondani a nevét. Hall-grim-skirkja. Még egyszer. Halmgsemglése. Na hagyjuk inkább, helyette csodáljuk meg az épület szépségét, ami vagy az izlandi lávahömpölygést szimbolizálja elemeivel, vagy a jövőbe látó keresztények repülőként építették meg az amúgy is furcsa szigetországban, hogy fel tudjanak vele emelkedni, ha eljön az ideje. 

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Szent János Székesegyház a világ negyedik legnagyobb temploma és nyüzsgő New York egyik legnyugodtabb helye. Ha túlságosan nem szereted a csendet, vasárnap keresd fel a mise alkalmával, amikor a férfiakból, nőkből és gyerekekből álló kórus csodás éneke tölti be a hatalmas teret.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Chartres frnacia-gótikus székesegyháza a város közepén áll immáron 800 éve. Sokan zarándokolnak ide a világ minden tájáról, mivel itt őrzik a Szűzanya fátylát, ami Szűz Mária akkor viselt, amikor megszülte Jézust. Jézus pedig mindent megváltoztatott a világon, ezért ez egy nagyon fontos relikvia.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Sagrada Familia a világ egyik leghíresebb székesegyháza. Ennek egyik oka lehet, hogy tervezője Antoni Gaudi, a valaha élt egyik legnagyobb építész és épülete egyedülálló a világon. Másrészt azért is híres, mert 1882-ben kezdték építeni, és még a mai napig sincs kész. 2010-ben jártak a munkálatok felénél, úgyhogy nagyjából 2150-re meg is építik. Azt már lehet, hogy nem fogjuk látni.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A lutheránus templom még 2012-ben épült különböző fafajtákból, égerből, kőrisből és lucfenyőből, ami miatt a norvég templom után ez az egyik kedvencem. A World Design Capital program keretében épült meg a kápolna, azonban már a tervezési fázisban, 2010-ben elnyerte az International Architecture Awardot. Azt nem tudom, hogyan, ha még kész se volt. Azért megérdemelte, az biztos.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Szent Vitust a rómaiak üldözték vallási nézetei miatt, később pedig mártírhalált halt. A középkorban különösen nagy jelentőséget tulajdonítottak neki, külön ünnepnapot tartottak június 28-án, amikor a város egész lakossága táncolt és ünnepelt. Szent Vitusról egy betegséget is elneveztek, amelynek a Szent Vitus Tánca nevet adták. A betegség az idegrendszert támadja meg, amely hatására a beteg koordinálatlan mozdulatokat végez, amolyan táncszerűséget. Valahogy biztosan kapcsolódik a dolog a középkori tánchoz.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A kép alapján Disneylandben is lehetnék, sokan keverik össze Hamupipőke kastélyával a kupolás építményt, de ne tévedjünk el, a Vörös téren járunk. Az egykori Székesegyház ma már nem hordozza 

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A székesegyházhoz eredetileg egy nyolcoldalú balkont terveztek, azonban csak egy készült el belőle. Miután az első oldalt megépítették, valaki megkérdezte a nagy Michelangelo véleményét róla, akinek egyáltalán nem tetszett. Valószínűleg senki se kérdőjelezte volna meg a hozzáértését, ezért nem is építették tovább a többi oldalt, amiket azóta is csak pár lerakott tégla jelez. Nem bontották el, nem nyúltak hozzá, olyan maradt, ahogy elkezdték, ami elég fura. Mindenesetre ez a kis hiányosság nem változtat a tényen, hogy a firenzei székesegyházból gyönyörű a kilátás.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Milánói Dómot se kapkodták el, összesen 600 év kellett, hogy be tudják fejezni, de talán megérte várni rá. Csak végig kell nézni a gótikus székesegyház részleten, mind-mind hatalmas tervezést igényeltek, és az összkép egyszerűen lenyűgöző. Nem csak ez az egyik legszebb és legöregebb, de egyben az 5. legnagyobb dóm is világszerte a milánói. Alatta, nagyjából a pincében található egy régi keresztelőkápolna, amit még 335-ben építettek.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Ez is a legújabb templomok között szerepel a listán. Eredetileg 19 spirált terveztek építeni a különös templomba, de anyagi okok miatt „csak” 17 jött össze belőle. A tervezés elnyerte az Amerikai Építész Szövetség díját is 1996-ban és 2004-ben, mint nemzeti történelmi emlékhely. Vicces a történelmi kifejezés, hiszen a templom csupán 1962-ben épült. Amerika…

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Canterbury Székesegyház az anglikán egyház anya-templomának is nevezhető. Mint az Alien filmekben az Anyahajó, csak itt több keresztény és kevesebb szörny van a fedélzeten. Talán Sigourney Weaver sincs ott mindig.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Ez is egy olyan nevezetesség, amit talán senkinek sem kell bemutatni. A bizánci időből ránk, illetve az olaszokra maradt templom még 1650-ban épült, de más székesegyházakhoz hasonlóan ennek a helyén is állt már egy előző építmény, amit még 828-ban húztak fel. Ebben az évben csempészték ki Szent Márk testét Egyiptomból, hogy saját bazilikájában nyugodhasson. Ezt a történetet az épületben található freskók is feldolgozzák, de láthatunk itt még egy olyan falrajzot is, ami azt mutatja be, hogyan mentette meg Szent Márk a hajó legénységét egy viharban. Annak a hajónak a legénységét, ami holttestét egy hordóban szállította. Ha eddig nem hittél a szellemekben, ezután a sztori után remélem fogsz!

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Az apátság a francia partoktól kevesebb mint egy kilométerre található, de nem akármelyik partszakaszról van szó, hanem Normandiától. A D-napon partra szálló katonák valószínűleg el is haladtak mellette. Alacsony vízállás mellett régen még gyalog is meg lehetett közelíteni, de haladunk a korral, ezért építettek hozzá egy hidat, hogy ne kelljen az apály-dagály jelenséget figyelgetni, hogy odajusson az ember.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Bécs egyik leghíresebb látványossága, Ausztria ékköve a Szent István Székesegyház, ami egyben a hozzánk legközelebb eső templom a listán. A templom oldalán egy mérce is található, ami régen arra szolgált, hogy az elégedetlenkedő és kételkedő polgárok lemérhessék az általuk vásárolt vekni kenyér hosszát. Hallottál már ilyet?

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Rouen Székesegyház igazi megszállottja Claude Monet volt, aki több mint harminc festményt készített a francia templomról különböző szögekből, különböző évszakokban, mindenféle színekkel. Valljuk be, kicsit furcsa. Bár jobban belegondolva egy átlagos tini 54 képet készít magáról a fürdőszobában, szóval mégis csak érthető.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Eredetileg a kápolna belülről teljesen fehérre lett volna kikenve, azonban jött Michelangelo és telefestette meztelen fazonokkal és Istennel, aki Dumbledoreként elővarázsolja Ádámot az ujjából. A fehér szín sokkal egyszerűbb lett volna és akár egy hétvége alatt is be lehetett volna fejezni. De hát ilyen ez a Michelangelo, amit ő mond, az úgy van jól.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Reims Székesegyház adott otthont a királyi koronázási szertartásoknak, de sajnos az utolsó francia király Lajos Fülöp személyében meghalt, azóta pedig nincs már koronázás. Persze szerintem a Duna jegén történt koronázásunk még mindig az egyik legjobb az emberi történelem során.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

A Fülöp-szigeteki templom jól példázza a földrengés-barokk stílus sajátosságait. Nagyjából egy európai barokk templomra hajazna az épület, de a környéken tapasztalható rendszeres földmozgás miatt meg kellett erősíteni, hogy ne roskadjon össze, mint számos épület az országban.

Tarts velünk a világ legszebb templomaiba

Hadrianus építtette újjá a Pantheont még időszámításunk előtt 125-ben, majd a 7. századtól a katolicizmus terjedésével római katolikus templomként használják. Sokan keverik össze a Parthenonnal, mondjuk nem nehéz, teljesen hasonlít a nevük. Hogy jegyezd meg, hogy melyik melyik? A Parthenon a görög építmény, mindkettő szó közepén van egy R betű. A Pantheon meg a római, ezeknek nincs R a közepén. Ilyen egyszerű.kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

A turbó meghibásodásának okai

A turbó élettartalma nagyban függ az autót használó vezetési szokásaitól. Sokkal nagyobb...

Őszi wellness

Az őszi wellness egyre népszerűbb kis hazánkban is, hiszen számos előnye van. Ha az őszi...

Detre Diána

Név: Detre Diána Detre Diána születési hely/idő: Budapest, 1983. november....

Hekk

Mi is az a hekk és mi az a csacsihal? Sokan mondják, a hekk, mint hal nem is létezik....

Cirkáló

A cirkáló egy klasszikus, kecses tőkesúlyos vitorláshajó. Az utána szereplő szám a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.