notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ első IMAX mozija egy szuperjacht fedélzetén

hirdetes

IMAX-mozi egy szuperjacht fedélzetén

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Yacht Intelligence egy olyan mozit fejlesztett ki, ami a jövőben már a 100 méternél nagyobb szuperjachtok fedélzetén is megvalósítható lesz. A mozi hihetetlenül látványos, mert minden eszközt biztosítottak, hogy aki ott ül, az szinte már a filmben érezheti magát.

Látványos IMAX-mozi

Egyelőre nem nyilvános annak a szerencsés jachttulajdonosnak a neve, akinek a jachtjának fedélzetére építi a Yacht Intelligence ezt a szupermozit, viszont egyvalami biztos: egy olyan moziélményben lesz része, ami minden eddigi moziélményt felülmúl. A hajó maga 150 méteres és egy olyan szakember dolgozott rajta ettől a cégtől, aki előszeretettel használ audio-vizuális elemeket. Ezek a hatalmas képernyők viszont nemcsak mozizásra lesznek alkalmasak, hanem arra is, hogy a szerencsés utasok innen szemléljék a tenger káprázatos világát. Ezt úgy oldották meg, hogy a hajó külsejére kamerákat szereltek fel, amiken keresztül megjelenik a képernyőn a tenger. A helyiséget, amiben ez a csúcsszuper mozi található, Némó szobának keresztelték el, ami szerintem nagyon találó.

Látványos IMAX-mozi

Ezt a különleges moziszobát nem ajtók, hanem mozgatható falak választják el a többi helyiségtől. A moziszobában összesen 20 ember fér el kényelmesen. A mozi jelenleg még fejlesztési fázisban van, ami azt jelenti, hogy még van rajta mit javítani, viszont már egyenes úton járnak ahhoz, hogy sikerüljön ezt a szuper mozit megvalósítani. Nem egyszerű ugyanis egy ilyen szintű moziélményt összehozni, mert nagyon sok mindennek kell passzolnia a tökéletes akusztikai és látványbeli hatásokhoz. Például nem mindegy, hogy milyen anyagból készült a belső tér és ugyanez vonatkozik a berendezésre is, a kényelmes ülőhelyekre.

Látványos IMAX-mozi

A Yacht Intelligence alapító igazgatója szerint az IMAX Private Theatre megvalósítható lesz azokban a jachtokban, amik 100 méternél nagyobbak, viszont ehhez arra lesz szükség, hogy már a tervezésnél hagyjanak helyet egy moziszobának. Ez azért kikötés, mert ehhez a fajta moziélményhez a szoba minden egyes tartozékát össze kell hangolni. Még az se mindegy, hogy hol helyezkednek el az ülések és maga a szoba.

Látványos IMAX-mozi

A technológia rohamos fejlődésével sorban jelennek meg a jobbnál jobb mozik, ahol a cél egy olyan moziélmény elérése, hogy az ember már szinte a filmben érezze magát. Viszont mindezt nagyon érdekes lehet átélni egy hajón egy 20 fős moziszobában kitűnő technológiával felszerelt környezetben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

A parafa tömítőanyag

Parafa tömítőanyag: tömítésre és hőszigetelésre a parafát paratölgyből készítik... Tovább

Özni

 Kötélvezetõ karika. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 121

Átlagos értékelés: 5.0

hajó