5+2 hihetetlenül drága festmény

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ 5+2 legdrágább műalkotása, amit valaha festettek.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ 5+2 legdrágább műalkotása, amit valaha festettek.


2020/10/07

Mindenki fel tud sorolni legalább 3 olyan festményt, amit az emberek nagyrésze ismer. Az ilyen festmények nem nevezhetőek olcsónak, de vannak köztük olyanok, amik még a drága festmények közül is kitűnnek. Most nézzük meg a világ 7 legdrágább festményét!
 

Híres festmények

7. Maerten Soolmans és Oopjen Coppit - Rembrandt medálképei - 180 millió dollár

Maerten és Oopjen 1634-es esküvőjének megünneplésére festették ezt a két Rembrandt-festményt. A művészeti szakértők és a történészek egyetértenek abban, hogy a festményeket mindig együtt kell elhelyezni, és soha nem szabad egymástól elkülöníteni. 2015-ben a Louvre és a Rijksmuseum közös vállalkozásként vásárolta meg őket, darabonként 90 millió dollárt fizetett értük.

 

6. 6. szám - Mark Rothko - 186 millió dollár

Lehet, hogy ez nem mindenki ízlésének felel meg, de a 6. számú (Ibolya, Zöld és Piros) megjelenése óta mélyen befolyásolta a kortárs művészetet. A festmény még inkább arról lehet híres, hogy a „Bouvier-ügy” 36 darabjának egyike. Ez egy folyamatban lévő bírósági csata, Dmitrij Rybolovlev orosz iparmágnás és műkereskedője, Yves Bouvier között. Dmitrij azt állítja, hogy Yves becsapta dollár százmilliókból, és több festményért felszámolta, amit Yves határozottan tagadott. 

 

5. 17A. Szám - Jackson Pollock - 200 millió dollár

Jackson Pollock 1948-as festménye a második műalkotás volt, amelyet a fedezeti alapkezelő, Kenneth C Griffin vásárolt meg 500 millió dolláros üzletben 2015-ben. A „17A szám” jelenleg nincs nyilvános kiállításon, azonban számos kivételes Pollock-gyűjtemény látható a világ múzeumaiban, beleértve a New York-i Modern Művészetek Múzeumát (MOMA).

 

4. Nafea Faa Ipoipo - Paul Gauguin - 210 millió dollár

Paul Gauguin francia posztimpresszionista festette ezt a darabot, amikor első tahiti útjára indult. Ez volt egy a sok közül, amelyet a szigeten élő asszonyról festett, és a címe „Mikor leszel a feleségem?”. A műalkotást korábban a világ legdrágább festményének is nevezték, kétéves tárgyalások után 2015-ben 210 millió dollárért adták el. Ha érdekel a három dobogós helyezett is, akkor mindenképpen lapozz a következő oldalra!
 


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Habléc

A habléc a hajók orrfedélzetén található vízlevezető "bajusz".

Salgó polc

Salgó Polc

Asso

Asso 99 vitorlás hajó Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó A hajót...

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak.

Balatonföldvár Vitorláskikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatoni Hajózási. Zrt....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.