5+2 hihetetlenül drága festmény

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ 5+2 legdrágább műalkotása, amit valaha festettek.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ 5+2 legdrágább műalkotása, amit valaha festettek.


2020/10/07
Marx Károly
A világ 5+2 legdrágább műalkotása, amit valaha festettek.
Híres festmények

3. A kártyajátékosok - Paul Cézanne - 250 millió dollár

A világ harmadik legdrágább festménye a „Kártyajátékosok”,amit Paul Cézanna készített. Ez az öt festmény egyike, amely szerepel a francia mester 1890-es években készült sorozatában. A katari királyi család 2011-ben vásárolta meg, állítólag az árverésen értékesítendő műalkotások duplájáért vásárolta meg.

 

2. Csere - Willem de Kooning - 300 millió dollár

Willem de Kooning híres 1955-ös darabját a New York-i lakóhelye körüli környezet ihlette, és a valaha volt legmagasabb árat adta magántulajdonban. A fedezeti alap milliárdos Kenneth C Griffin a Jackson Pollock 17A számú vásárlása mellett vásárolta meg, 500 millió dolláros üzletben. Ha meg szeretné nézni a világ egyik legdrágább festményét, akkor a „Csomópont” jelenleg a Chicagói Művészeti Intézetben látható.

 

1. Salvator Mundi - Leonardo da Vinci - 450,3 millió dollár

Leonardo da Vinci Jézus Krisztus kristálygömböt tartó ábrázolása a legdrágább festmény a világon! A festményt XII. Lajos francia királynak készítette 1605-ben, ugyanabban az időszakban, mint a Mona Lisa című festményt. Azonban valahol 1763 és 1900 között eltűnt az összes információ róla, amíg 2005-ben újra felfedezték egy brit műkereskedők csoportjában. A festményt 10 000 dollárért megvásárolva hat évet töltöttek a történelem helyreállításával és kivizsgálásával, majd végül bejelentették, hogy ez Da Vinci eredeti festménye. A festményt 2011-ben a londoni Nemzeti Galéria állította ki, és „Elveszett Leonardo” néven vált ismertté, mivel 1909 óta ez volt a Da Vinci első felfedezése. A „Világ Megváltóját” (Salvator Mundi) Szaúd-Arábia koronahercege, Mohammed bin Salman vásárolta meg az Abu-Dzabi Kulturális és Turisztikai Minisztérium megbízásából.


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Irodatakarítás Budapest

Irodatakarítás Budapest

Állókötélzet

Az állókötélzet, az árbocot négy irányban tartott fém sodronykötelek összefoglaló...

Balatonboglár - BH Zrt.

Balatonboglári BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton nyugati medencéjének déli...

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület...

Denevér

A Denevér a nagyvitorla hátsó ívelt része.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.