Itt van a világ 8 legdrágább étele, amiknek az ára majdnem megegyezik, egy átlag havi fizetéssel

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Itt van a világ 8 legdrágább étele, amiknek az ára majdnem megegyezik, egy átlag éves fizetéssel

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Itt van a világ 8 legdrágább étele, amiknek az ára majdnem megegyezik, egy átlag éves fizetéssel


2020/07/31

A legtöbb ember szeret enni, új helyeken megkóstolni az ottani specialitásokat, vagy utána járni, hogy egyes helyeken milyen gasztronómiai szokások vannak. Ez egy olyan cselekvés, ahol az ember jól érzi magát, mivel a különleges és egyedi ízek hihetetlen érzéseket tudnák kiváltani belőlünk. Ennek ellenére van jónéhány olyan élelmiszer, amiket nem igazán tudunk megkóstolni a borsos áraik miatt. Nézzünk meg most pár ilyen ételt.

A világ 8 legdrágább étele

Japán Wagyu marhahús

A japán Wagyu marhahús a világ legdrágább és sokan a legízletesebb ételnek tartják, aminek kilója körülbelül 150 ezer forint. Ennek az ételnek különleges íze van, ami attól van, hogy ezeket az állatokat semmi stressz nem éri az életük során. Ezeket a marhákat rendszeresen megmasszírozzák, és víz helyett sörrel itatják őket. Mivel ezt az állatot régen igásmarhaként használták, a zsírja nem egy különálló rész lesz, hanem a húst szó szerint átszövi. Miközben nagy fizikai munkának vannak kitéve ezek az élőlények, a testük energiát próbál tartalékolni, ami miatt a későbbiekben úgy olvad szét a szánkba a belőlük készült étel, mint a vaj.

 

Fehér szarvasgomba

A fehér szarvasgomba a Föld legdrágább alapanyagjának számít, aminek létezik fekete változata is, de ez közel sem kerül annyiba, mint a fehér. Nagyon finom ez az élelmiszer, de sokan azt gondolják, hogy ez mára már inkább egy státuszszimbólum mint sem egy összetevő. Kilója körülbelül 670 ezer forintba kerül.

 

Fehér gyöngy albínó kaviár

Ez egy nagyon ritka élőlényből készült kaviár, amiből ha akarunk venni egy kilót, akkor közel 3 millió forintot kell fizetnünk. Ezt a ritka halikrát egy bizonyos albínó tokhal rakja le, amit a Kaszpi-tengerben találhatunk. Ezek a tokhalak nagyon ritkán raknak le ikrákat, de nagy általánosságban ez az esemény csak akkor következik be, ha a hal már megélte a 100 évet.

 

Juicy Outlaw Grill hamburger

Ez az étel a valaha volt legdrágább hamburger a Földön. Az árat nem a speciális összetevők, hanem a hamburger mérete tornázza fel. Egy darab hamburger több mint 1,5 millió forintba kerül, amit a “Juicy’s Foods and Ovation Food” saját kezűleg készít. Egy ilyen hamburger 30 kilogrammot nyom. Döbbenetes!
 

További specialitások a követező oldalon, vannak még igazán megdöbbentő különlegességek!


érdekesség gasztronómia kultúra luxusKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Abwind

Az abwind a zavartszelet jelenti.

Lee oldal

A hajó szél alatti oldala.

Bal csapás

A hajó balcsapáson halad, ha a vitorlába "balról csap" bele a szél. Versenyben a...

Felnőttképzés

A közel 15 éves tapasztalattal rendelkező EFEB Felnőttoktatási Központ olyan színvonalas...

Balatonfüred - Hajógyári Kikötő

A Balatonfüredi Hajógyári kikötő leírása: A Balaton keleti medencéjének északi...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.