Legdrágább kastélyok

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ legdrágább kastélyai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legdrágább kastélyai


2020/09/30

Elgondolkodtál már azon, hogy mennyibe kerülhet egy nagyobb ház? Segítünk, nem túl olcsó mulatság. De most nézzük meg olyan kastélyokat, amiknek az értékei ép ésszel fel sem fogható.

Kastélyok

Buckingham-palota, London: 1,55 milliárd dollár

Bár nem valószínű, hogy hamarosan piacra kerül, II. Erzsébet királynő palotai rezidenciája általában a világ legértékesebb rezidenciája, amelyet a Money magazin (többek között) mintegy 1,55 milliárd dollárra becsült. Ennek az árcédulának egy része a palota királyi eredetének, részben pedig Londonban található városnak köszönhető, amelynek földje a világon a legdrágább. De az épület sem túl kopott. A Buckingham Palotában 775 szoba található, köztük 52 hálószoba a királyiaknak és vendégeiknek, 188 hálószoba a személyzetnek, 78 fürdőszoba és 92 iroda. Ez kiegészül a 19 konferenciateremmel - köztük állami étkezővel, zeneszobával és minden ülő uralkodó számára nyilvánvaló szükségességgel, egy trónteremmel. A bálterem egy újabb kiegészítés, amelyet Viktória királynő épített az ő idejében, hogy megünnepelje a háború végét 1856-ban. A palota kertjei mintegy 40 hektárnyi területet ölelnek fel. A királynő tulajdonképpen nem a palota tulajdonosa, de bizalom alatt tartják. 

 

Antilia, Mumbai: 1 milliárd dollár

Valószínűleg a világ legdrágább magánlakása, az elmúlt alkalommal 1 milliárd dollárra becsülték az értékét, Antilia egy 400 000 négyzetméteres, 27 emeletes kúria, amelyet 2010-ben készítettek el. Valójában a 27 emeletes elnevezés aligha tesz igazságot. Az 570 láb magas, ez 50–60 emeletes épületnek felel meg, könnyed alakkal, amit nem könnyű leírni. A New York Times „Blade Runner-Meet-Babylon építmény” -ként jellemezte. A magasodó kúria, amelyet nyilvánvalóan az Atlanti-óceán mitikus szigetéről neveztek el, Mukesh Ambani, a Reliance Industries elnöke és állítólag India leggazdagabb embere tulajdonában van. Szolgáltatásai közé tartozik a három helikopterleszállóhely, egy 50 férőhelyes mozi és egy hat emeletes parkoló. Mindezek fenntartása érdekében az Antilia egy 600 főből álló személyzetet alkalmazza. Ha érdekel a többi iszonyatosan drága kastély is, akkor lapozz a következő oldalra!


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

fordulás

Negyedszélben haladó hajó szél felé történő csapásváltása, a csapásváltás...

Üzleti vacsora Budapesten

Üzleti vacsora Budapesten, nem mindennapi környezetben? A Zsidai csoport éttermeiben megtalálod...

Spinakker

Spinakker - Hátszélvitorla, az orrvitorlák egy speciális fajtája, könnyû/közepes szélre...

Áramlásjelző fonál

Az áramlásjelző fonál a vitorlák helyes állásszögének beállításához használt, a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.