Legdrágább kastélyok

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ legdrágább kastélyai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legdrágább kastélyai


2020/09/30
Marx Károly
A világ legdrágább kastélyai
Kastélyok

Villa Leopolda, Franciaország: 750 millió dollár

Ez a francia riviérai birtok II. Lipót királytól kapta a nevét, aki az 1890-es évek végén szerezte meg az ingatlant. Azóta számos tulajdonosa volt, az első világháború idején katonai kórházként szolgált, és szerepelt a "Piros cipők" című klasszikus balettfilmben, és állítólag Alfred Hitchcock "Tolvajt elkapni" című filmjében is. Ma Lily Safra filantróp és Edmond Safra milliárdos bankár özvegye tulajdonában van. A 29 000 négyzetméteres főház állítólag 11 hálószobával és 14 fürdővel rendelkezik. Két vendégház, egy medence, és mintegy 18 hektáros erdő és kert, amit állítólag 50 kertészt foglalkoztat teljes munkaidőben. Legutóbbi értékét 750 millió dollárra becsülték. 

 

Witanhurst, London: 450 millió dollár

A jelenleg felújítás alatt álló Witanhurst a második legnagyobb és második legértékesebb kastély lesz Londonban, amelyet csak a Buckingham-palota halad túl. Belső tere várhatóan körülbelül 90,000 négyzetméter lesz, értéke hozzávetőlegesen 450 millió dollárt tesz ki. A huszadik század elején a szappanvagyon örököse építette, az eredeti házban 25 hálószoba volt. Az új tulajdonosok azóta felvettek egy második háromemeletes villát, és kiástak neki mintegy 40 000 négyzetméteres alagsort, ez az a hely, amelyet a The New Yorker nemrégiben felfedett: „egy földalatti falu”. Az, hogy kik azok az új tulajdonosok, rejtély máig rejtély.

 

Odeon Tower Penthouse, Monaco: 400 millió dollár

A világ legdrágább lakásának címe hamarosan a monacói új Odeon-torony tetején található tetőtéré lesz. Egyes hozzáértők körülbelül 400 millió dollárra becsülik a lakás árcéduláját, amikor majd az idén értékesítésre kerül. Az ötszintes penthouse 35 500 négyzetméter belső térrel rendelkezik, és talán a legkülönbözőbb jellemzője a szabadtéri medence és az épület felső szintjeibe bevágott, ívelt, kétszintes vízi csúszda lesz. 


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatongyörök Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a DR Zrt. csónakkikötője. Saját...

Fartőke

A fartőke a fából készült hajóknál a gerinc folytatása a fartükör síkjáig. Nagyobb...

Útjog

Elhaladási jog, elsőbbség.

Transat Jaques Vabre

Transat Jaques Vabre vitorlás verseny történet A Transat Jaques Vabre egy olyan vitorlás...

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.