Ez a világ 5 legdrágább órája, amitől neked is leeseik majd az állad

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ez a világ 5 legdrágább órája, amitől neked is leeseik majd az állad

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ez a világ 5 legdrágább órája, amitől neked is leeseik majd az állad


2020/07/29

Rengeteg különböző óra van. Van amelyik pár ezer forintért mutatja nekünk az időt, de vannak olyan órák is, amitől a csuklónk többet ér, mint egy átlagos svájci bankszámla egyenlege. A most követkető cikkben bemutatjuk a világ 5 legdrágább óráját.

A világ legdrágább órái

5. Legdrágább óra a világon:  Louis Moinet Meteoris Collection ~ 1 330 000 000 Ft 

A 18. században született, a kronográf órák attyja, Louis Monet. A „Meteoris Collection” csillagászati árcédulája nagyon illeszkedő, minden tekintetbe véve. Ez az óra szó szerint egy gyűjtemény, ugyanis ez a négy darab óra különböző drágakövekből és meteordarabkákból áll, amelyek be vannak építve a számlapba. Minden órában egy egyedi darab ritka űrkőzet látható: például a „Tourbillon Mars” a Jiddat al Harasis 479 meteorit töredékét tartalmazza, amely a Földre eső, a Mars bolygó hiteles, 180 millió éves darabja. Tehát jogosan mondhatjuk, hogy ez egy különleges darab. A marsi meteoritok akár 1 000 dollár / gramm áron is értékesíthetők - ez több mint az arany árának 15-szöröse.

 

4. Legdrágább óra a világon: Patek Philippe Ref 1518 In Steel ~ 3 380 000 000 Ft

Ez nem csak egy Grál darab. Ez a Grálok tornyának legszentebb emeletén található darab. A Patek Phillipe Ref 1518 In Steel-ből csupán négy darabot készítettek és amikor bemutatták 1941-ben, akkor ez volt az első és egyetlen naptárral és kronográffal rendelkező karóra egészen 1944-ig. Az óra hihetetlenül összetett, ritka és történelmileg jelentős darab egy nagyon neves alkotótól, így nem csoda, hogy az egész világ hallott már róla. Ebből következtetve érthető, hogy 3,380,000,000 forint értékű svájci frankért kelt el az egyik ilyen karóra még 2016. novemberében. 

 

A dobogós helyezettek megtekintéséhez lapozz a következő oldalra, vár még jó néhány ritkaság, csodaszép óra!


divat érdekesség luxusKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Salgó polc

Salgó Polc

Balatongyörök Hajóállomás

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt....

Óvodai dajka tanfolyam

    Ha Ön szereti a gyermekeket és örömmel forgolódik közöttük, és nap mint...

Cirkáló

A cirkáló egy klasszikus, kecses tőkesúlyos vitorláshajó. Az utána szereplő szám a...

Flatterolás

A flatterolás a vitorla lobogtatása.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.