notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ legfontosabb Nemzeti Parkja - lélegzetelállító képek!

hirdetes

A világ legszebb Nemzeti Parkja a kanadai Sziklás-hegységben

Tóth Pál
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tanulmányaimból és munkámból kifolyólag is sok Nemzeti Parkkal foglalkoztam már életem során, de bizton állíthatom, hogy amit a Banff Nemzeti Parkról láttam, olvastam az egyedülálló!

Banff Nemzeti Park, Kanada

A kanadai Sziklás hegységben található, területe pedig 6641 négyzetkilométer. Érdekessége, hogy 3 irányból is más-más hasonló védett területek határolják. Az egész tavak, folyók százaiból, hatalmas gleccserekből, jégmezőkből és magasabbnál-magasabb hegycsúcsokból (összesen több mint huszonöt darab 3000 méter feletti) áll. Nem véletlenül áll Világörökségi védelem alatt. Ennek első szám okaként emlegetik, azokat a meleg ásványvíz (!) forrásokat az egyik ottani hegységben, amely ha mindössze is, de 26 négyzetkilométert tesz ki.

 

Nézzétek meg ezt a videót a Banff Nemzeti Parkról:

Banff Nemzeti Park, KanadaBanff Nemzeti Park, Kanada

Ennek hozományaként sok turista látogat ide, akik sajnos helyrehozhatatlan károkat okoznak az élővilágban, mivel a parkon átvezető úton sajnos rengeteg állatot gázolnak el és a tiltott vadászat illetve építkezések is veszélyeztetik az állatok természetes szaporodását illetve élőhelyeiket.

Banff Nemzeti Park, KanadaBanff Nemzeti Park, Kanada

Két igen népszerű turista útvonal van itt. Az első és rövidebb a Bow Völgy Parkút, míg a másik sokkalta hosszabb az Icefieldes Parkút. Mint az utóbbi nevéből következtetni is lehet, hogy csodálatos jégmezők, vízesések, gleccserek, és kilátók mellett vezet a turista útja, ha erre felé sétál. Ha ez nem győzött volna meg valakit, akkor ez már meg fogja: ezen a környéken ékszakánként még az északi fény egyedülálló látványát is lehet élvezni. Így már teljes lehet a túraélmény, bár szerintem már eddig is az volt.

Banff Nemzeti Park, KanadaBanff Nemzeti Park, KanadaBanff Nemzeti Park, Kanada

Változatos növényzetének kell alkalmazkodni a Park 3 (!) éghajlati övéhez. Természetesen sok száz ritka állatfaj is él itt, melyek közül néhányan a kihalás szélén vannak. Nem véletlenül mondják erre a Nemzeti Parkra, hogy a világ egyik, ha nem a legfontosabb Nemzeti Parkja.

Banff Nemzeti Park, KanadaBanff Nemzeti Park, KanadaBanff Nemzeti Park, KanadaBanff Nemzeti Park, KanadaBanff Nemzeti Park, KanadaBanff Nemzeti Park, Kanada

A Park névadója Banff városa, amely Kanada legnépszerűbb üdülőhelyének számít. A második világháború alatt táborhelyek működtek ezen a területen.

Banff Nemzeti Park, KanadaBanff Nemzeti Park, KanadaBanff Nemzeti Park, KanadaBanff Nemzeti Park, Kanada
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára... Tovább

Világ körül

Ha szereted a szép képeket, a külföldi országok nevezetességeit, érdekességeit,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 100

Átlagos értékelés: 4.9

utazás