notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ legjobb szigetei utazók szerint

hirdetes

A világ legjobb szigetei utazók szerint

Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Föld felszínének 71 százaléka víz, az óceánjainkat pedig több tízezer látványos sziget tarkítja. A Travel + Leisure’s magazin minden évben készít egy felmérést, amelyben rangsorolják az év legjobbjait. Az általuk kiválasztott 10 legkedveltebb szigetet mutatjuk be.

A világ legjobb szigetei utazók szerint
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Boracay, Fülöp-szigetek

Ez egy kis trópusi sziget a Fülöp-szigeteken található, ahol mindenkinek jól esne egy nagy csobbanás. Miután debütált a 4. Világ Legjobbja díjkiosztón előző évben, tehát Boracay elnyerte a fődíjat. Természeti szépsége rengeteg utazót vonz.
 
 
Legjobb strandja, partja: White Beach, 4 kilométeres szakaszon terül el a fehér homokos part. Gyakran a legpuhább homokú tengerpartként emlegetik, amelyet a Sulu-tenger vize nyaldos.
 
Discover Shores - Boracay
 
Szállás: A Discover Shores modern lakosztályai hatalmas ablakokkal rendelkeznek, továbbá a vendégek élvezhetik a hatalmas medencét és a teljes körű szolgáltatást nyújtó Terra Spa-t.
 

2. Bali, Indonézia

Bali az egyik legszebbje az indonéz szigetvilág 17500 szigete közül. A paradicsom főként a templomairól híres. Az odautazók bepillantást nyerhetnek a balinéz hindu történelemnek köszönhető élénk kulturális életbe, amely tele van vidámsággal, zenével és tánccal.
hirdetes
 
Bali, Indonézia
 
Legjobb strandja, partja: Az elhelyezkedésének köszönhetően a legjobb part címet Sanur nyerte el. Innen a legszebb a naplemente. Az utazók azért kedvelik, mert gyönyörű a naplemente, rengeteg az előkelő üdülőhely és perszelő az éjszakai élet.
 
Amandari-Bali
 
Szállás: Amandari az egyik legkedveltebb indonéz hotel, mivel közel van a szent folyó és Ubud, az egyik helyi falu.
 

3. Galapagos-szigetek, Ecuador

A T+L olvasói szerint az egyik legelszigeteltebb egzotikus sziget. Elképesztő állatvilággal rendelkezik, sokan búvárkodás céljából utaznak ide. Hol máshol lehet megfigyelni a legszebb állatokat, mint a Galapagos-szigeteken?
hirdetes
 
Galapagos-szigetek, Ecuador
 
Legjobb strandja, partja: Itt a legjobb a strand, ahol az oroszlánfókát megcsodálhatjuk a naplementében. Santa Fe fehér homokos partja a legnépszerűbb.
 
Celebrity Xpedition
 
Szállás: A legideálisabb módja annak, hogy ezeket a szigeteket megcsodálhassuk egy 10 napos hajóút. A Celebrity Xpedition egy 90 férőhelyes vitorlás hajó, amely egy 10 napos hajóút alatt bemutatja a Galapagos-szigeteket.
 

Szeretnél még több képet látni ezekről a gyönyörű szigetekről? Nagyobb képekért kattints ide:

 
 

4. Maui, Hawaii

Ebben az évben a T+L olvasói Mauit választották Hawaii „arany gyermekének”.Végül is, mindig van valami új, amelyet érdemes meglátogatni, például az üdülőkkel szegélyezett partszakasz, valamint a legkedveltebb szörfparadicsom, Paia és a Haleakala vulkán.
 
Maui, Hawaii
 
Legjobb strandja, partja: Napili Beach, a félhold alakú, aranyszínű homokos tengerpart, amit a kékes-zöld tengervíz nyaldos. Egy kicsit messze esik a legközelebbi úttól, de érdemes kitérőt tennünk.
 
Fairmont Kea Lani-Maui
 
Szállás: Fairmont Kea Lani, egy 22 hektáros oázis hófehér mór stílusú épületekkel, közvetlenül Wailea Beach mellett.
 

5. Nagy-korallzátony, Ausztrália

A tiszta, fehér homok és a korallzátonyok, amelyek körül hemzsegnek a halak, jellemzik ezeket a hajótörött szigeteket Ausztrália észak-keleti partvonalainál. Több kiemelkedő szigete van a Great Barrier Reef-szigeteknek, mint például Lizard, Hayman, és Bedarra, amelyek igen kedveltek a búvárok körében, mert könnyű hozzáférést biztosítanak a burgonya tőkehalhoz és a tátogó óriás kagylóhoz.
 
Great Barrier Reef-szigetek, Ausztrália
 
Legjobb strandja, partja: A Whitsundays zátony egyik legfotogénebb partja a Whitehaven Beach. Több mint 7 kilométeres szakaszt borít a fehér homok, amely olyan hatást kölcsönöz, mintha végtelen lenne a partszakasz.
 
Lizard Island Resort, Ausztrália
 
Szállás: Lizard Island Resort egy ötcsillagos szálloda, amely 40 lakosztállyal és 24 privát stranddal rendelkezik.
 

6. Santorini, Görögország

A szikla tetején található falu, Santorini hírnevét köszönheti, a kék kupolás templomainak, a kockacukor házaknak és a kőutaknak, amelyek a legidillibb kilátáshoz vezetnek.
 
Santorini, Görögország
 
Legjobb strandja, partja: a fekete tengerparttal rendelkező Perissa Beach.
 
Oia Katikies Hotel, Santorini, Görögország
 
Szállás: Oia Katikies Hotelben 27 fehérre meszelt szoba és lakosztály, valamint 2 végtelen medence található.
 

7. Kauai, Hawaii

Kauai derűs tája megnyugtat minden arra utazót. Két kihagyhatatlan nevezetessége van: a drámai Na Pali Coast és a Waimea kanyon, rakott, festői túraútvonalakkal.
 
Kauai, Hawaii
 
Legjobb strandja, partja: Ha napfényre és szórakozásra vágytok, akkor Poipu Beach déli részét érdemes választani, aki pedig inkább a vad panorámát kedveli, annak a Lumahai Beach partját ajánljuk sétaútvonalként.
 
Koa Kea Hotel & Resort, Hawaii
 
Szállás: Koa Kea Hotel & Resort 121 szobája és lakosztálya a nyugalmat képviseli.
 

8. Nagy-sziget, Hawaii

A Big Island, Hawaii „vad gyermeke” egy kalandzóna, amely a kalandvágyóknak kedvez legfőbbképp. Például a Kilaeua vulkán a mai napig működik, így a szigeten lávatúrát is lehet tenni.
 
Big Island,Hawaii
 
Legjobb strandja, partja: Big Island több mint 80 stranddal rendelkezik. A lazításra vágyók a fekete homokos Punaluu Beach-et vagy a zöld-színű Papakolea Beach-et választják a leggyakrabban.
 
Four Season Resort, Hualalai
 
Szállás: Four Seasons Resort, Hualalai megnyerte 2012-ben a világ legjobb üdülőhelye címet. Azóta rengeteg átalakításon ment keresztül, mivel építettek egy felnőtt medencét és bővítették a Hawaii-központú spa-t.
 

9. Szicília, Olaszország

A nap évente 300 napig süt Szicíliában, a sziget emellett gazdag történelmi (görög és római romok) és gasztronómiai hagyományokban.
 
Szicília,Olaszország
 
Legjobb strandja, partja: San Vito Lo Capo, Trapani közelében, Szicília észak-nyugati partján található. Egy íves öböl a Földközi-tenger partján, amelyet fotogén sziklaalakzatok fognak közre.
 
Grand Hotel, Timeo
 
Szállás: Az egyik szoba teljes kilátást nyújt az Etnára a Grand Hotel Timeo-ban. Valamint a közelben található egy ősi város, Taormina, amelyet csodás szőlőültetvények vesznek körül.
 

10. Vancouver-sziget, Brit Kolumbia

Ez a sziget játszótér a kajakosok, túrázók és a bálnafigyelők számára. A Vancouver-szigetet impozáns fenyvesek borítják, ahol a veszélyeztetett madarak menedéket találnak. A körülvevő víz pedig tele van osztrigával és még más rengeteg rákfajtával.
 
Vancouver-sziget
 
Legjobb strandja, partja: Chesterman Beach Tofino ideális hely a nyugodt nyári sétákhoz. Nem számít a szezon, a bátor szörfösök a hideg évszakokban is szeretnek szörfözni.
 
 
Szállás: Wickaninnish Inn rusztikus luxusban épült, 75 szobával, étteremmel, 360 fokos kilátással a vízre és természet ihlette spa-val büszkélkedhet.
 
A világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerintA világ legjobb szigetei utazók szerint
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Csörlő

A csörlő a kötélbehúzást megkönnyítő szerkezet. Tovább

Beaufort skála

A Beaufort skála meghatározását lásd a szélerősség skála szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 4.7