A Transzfogarasi út nem járható egész évben, ugyanis nyitvatartási idővel rendelkezik!

hirdetes

A világ legjobb és legizgalmasabb útja a Transzfogarasi út

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Híresen veszélyes, de gyönyörű útszakaszok a világ számos pontján találhatók, de ha győztest kéne hirdetni az minden bizonnyal a Transzfogarasi út lenne, de legalábbis az élmezőnyben helyezkedne el. Ez az út igen közel van Magyarországhoz, hiszen Romániában található, Budapesttől mintegy 700 kilométerre. Cikkünkben összegyűjtöttük a legérdekesebb tényeket az igen különleges Transzfogarasi útról!

A Transzfogarasi út mindig gyönyörű

A Transzfogarasi út jellemzői

A Transzfogarasi út (Transfăgărășan) Románia legismertebb és legszebb országútja a Fogarasi-havasok központi részén. A 7C jelzésű országút egyedülálló látványosság és élmény a térségben, amelyen igazán felszabadító érzés nyomni a gázt. Természetesen nem csak a sofőrök számára lehet izgalmas az utazás, hiszen az utasoknak a gyönyörű látvány nyújt élvezetet. A helyszín presztízsét tovább erősíti, hogy a BBC a Top Gear nevű műsorában a világ legjobb autóútjának nevezte.

 

Transzfogarasi útvonal

 

Az 1970-es években építették a 151 kilométer hosszú utat, ami 2042 méteres magasságig vezet fel, ami majd alagutakon vezet át. Összesen 5 alagút és viadukt, valamint 578 híd található Transzfogarason.

hirdetes
A Transzfogarasi út mindig gyönyörű

A Transzfogarasi út turizmusa

Románia egykori elnöke, a híres diktátor, Nicolae Ceausescu építette katonai szállítási céllal az úthálózatot, ami megkönnyítette a hegység megközelítését. Ennek köszönhetően néhány évtizede egyre több turista érkezik a térségbe, ami sajnálatos módon megnövelte a környezetszennyezést is. Az utat a téli lavinaveszély miatt csak a melegebb, nyári hónapokban nyitják meg az utazók számára. A havazástól függően október-november környékén zárják le és csak június elején nyitják meg újra. A hivatalos közlemény szerint július 1. és november 30. között járható az út, amit természetesen állandóan felügyelnek.

hirdetes

 

A Transzfogarasi út nincs mindig nyitva

 

A Bilea-tó

Mint már említettük az út lenyűgöző szépségű tájakon vezet keresztül, aminek egyik állomása lehet a Bilea-tó is. A Bilea-tó (Bâlea) a Fogarasi-havasok legnagyobb tava 2034 méteres magasságban. Felülete hozzávetőlegesen 46 ezer négyzetméter, amelynek legnagyobb mélysége 11 méter. Az elmúlt évek megnövekedett turistaforgalma miatt a tóhoz közeli apartmanok, menedékházak is találhatók.

 

Bilea-tó szálláshelyei

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

A legjobb wellness és egészségügyi trendek a sétahajózásban

2018-12-01

A legjobb wellness és egészségügyi trendek a sétahajózásban

Szerencsére egyre többen figyelnek oda egészségükre, azonban ennek köszönhetően sok nyaraló még néhány nap erejéig sem szívesen borítja fel étrendjét és fitneszrutinját. Ezek az elvárások új trendek megjelenését idézték elő, ugyanis nem egy hajótársaság kezdte el bővíteni kínálatát mind a fitnesz, mind a wellness terén.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

autó érdekességek utazás

Szótár

Bal csapás

A hajó balcsapáson halad, ha a vitorlába "balról csap" bele a szél. Versenyben a... Tovább

Tréning helyszín

Egy tökéletes tréning helyszín távol helyezkedik el a város zajától, hiszen az előadások... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes