A világ leghatalmasabb szobrai

hirdetes

A legmagasabb szobrok a világon

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezek mellett a hatalmas szobrok mellett még a Szfinx is eltörpül, ráadásul ezek évszázadokkal ezelőtt épültek, amikor a modern technikát még hírből sem ismerték.

Szobor

Hatalmas szobrokat már az ősidők óta építenek. Az  Egyiptomiak megépítették a Nagy Szfinxet, mely 20 méteres magasságával még mindig magas szobornak számít, azonban a világ legnagyobb szobrai mellett csupán csak egy kistestvérnek tűnhet.

Szobor

A 108 méter magas szobor a kínai Hainan- sziget déli partján fekszik. A szobornak három oldala van, az egyik a szárazföld felé néz, a másik kettő pedig a Dél-Kínai tengerre. A szobor munkálatai 6 évig tartottak és 2005-ben fejeződtek be.

Szobor

A világ második legmagasabb szobra a maga 130 méteres magasságával. Monywa városa közelében építették a szobrot Myanmar központjában. Építését 2008-ban fejezték be, a fekvő Buddha 1991-ben készült el.

Szobor

A világ hatodik legmagasabb szobrát Japánban találhatjuk. A buddhizmus Kannon nevű alakját ábrázoló építmény Sendai városa fölé magasodik. A hatalmas fehér szobor tetejére lifttel lehet felmenni és legfelső emeletén egy szentély található. Érdekesség, hogy az építményben 108 kisebb buddhista szobor is helyet kapott. 1991-es átadásakor ez volt a világ legmagasabb szobra.

Szobor

A világ legnagyobb Buddha szobrát Kínában találjuk. A monumentális szobor magassága 153 méter, melybe beletartozik a 20 méter magas lótusz trón és a 25 méter magas épület. A Buddhát ábrázoló szobor 2008-ban épült fel.

Szobor

Az orosz haditengerészet (melyet I. Péter indított útjára) 300 évének állít emléket.
Zurab Cereteli, grúz szobrász, dizájner 1997-ben átadott 94 méteres szobra a nyolcadik legmagasabb és a tizedik legrondább a világon.

Szobor

99 méteres magasságával a világ hetedik legmagasabb szobra. Guanyin a szanszkrit Avalokitesvara név kínai fordítása. A kínai buddhista panteon három fő istene között Guanyin bódhiszattva a harmadik és talán legnépszerűbb. Túlnyomórészt női alakban jelenik meg.

Szobor

A két császár szobrát a hegybe vésték bele. A munkálatok több mint 20 évig tartottak egészen 2007-ig. A szobor a két legkorábbi kínai császár, Yan Di és Huang Di fejét ábrázolja.

Szobor

A Nagy Buddha szobor Tájföldön, a világ kilencedik legnagyobb szobrának számít 92 méteres magasságával.

Szobor

A 88 méter magas, teljes egészében bronzból készült, és 700 tonnát nyom. Sakyamuni városától nem messze található a világ legnagyobb Buddha szobra, amely érdekessége, hogy nem ülő helyzetben van ábrázolva, hanem két lábon áll. Ez nagyon ritka Buddha ábrázolásnak számít

Szobor

Az Ushiku Daibutsu Japánban, Ushiku városában található. Építését 1995-ben fejezték be, a szobor a harmadik legnagyobb a világon 120 m-es magasságával, amibe beletartozik a 10 m magas alap és a 10 m magas lótuszdobogó is.

Szobor

A Tavaszi Buddha templom  összehasonlítva a Szabadság-szoborral, a Hív a Szülőföld Anya szoborral és a Megváltó Krisztus szoborral.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Temetkezési biztosítás

Temetkezési biztosítás - nincs annál nagyobb fájdalom, mint mikor elveszítjük szerettünket.... Tovább

Kerékpártúra a Balatonon, Alsóörsi indulással

Ha gyakorlott kerékpárosok vagyunk, vagy akár több hetet is lent tudunk tölteni a Balatonnál,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes