notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ leghatalmasabb szobrai

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A legmagasabb szobrok a világon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A legmagasabb szobrok a világon


2014/03/15

Ezek mellett a hatalmas szobrok mellett még a Szfinx is eltörpül, ráadásul ezek évszázadokkal ezelőtt épültek, amikor a modern technikát még hírből sem ismerték.

Szobor
Hatalmas szobrokat már az ősidők óta építenek. Az  Egyiptomiak megépítették a Nagy Szfinxet, mely 20 méteres magasságával még mindig magas szobornak számít, azonban a világ legnagyobb szobrai mellett csupán csak egy kistestvérnek tűnhet.

Szobor

A 108 méter magas szobor a kínai Hainan- sziget déli partján fekszik. A szobornak három oldala van, az egyik a szárazföld felé néz, a másik kettő pedig a Dél-Kínai tengerre. A szobor munkálatai 6 évig tartottak és 2005-ben fejeződtek be.

Szobor

A világ második legmagasabb szobra a maga 130 méteres magasságával. Monywa városa közelében építették a szobrot Myanmar központjában. Építését 2008-ban fejezték be, a fekvő Buddha 1991-ben készült el.

Szobor

A világ hatodik legmagasabb szobrát Japánban találhatjuk. A buddhizmus Kannon nevű alakját ábrázoló építmény Sendai városa fölé magasodik. A hatalmas fehér szobor tetejére lifttel lehet felmenni és legfelső emeletén egy szentély található. Érdekesség, hogy az építményben 108 kisebb buddhista szobor is helyet kapott. 1991-es átadásakor ez volt a világ legmagasabb szobra.

Szobor

A világ legnagyobb Buddha szobrát Kínában találjuk. A monumentális szobor magassága 153 méter, melybe beletartozik a 20 méter magas lótusz trón és a 25 méter magas épület. A Buddhát ábrázoló szobor 2008-ban épült fel.

Szobor

Az orosz haditengerészet (melyet I. Péter indított útjára) 300 évének állít emléket.
Zurab Cereteli, grúz szobrász, dizájner 1997-ben átadott 94 méteres szobra a nyolcadik legmagasabb és a tizedik legrondább a világon.

Szobor

99 méteres magasságával a világ hetedik legmagasabb szobra. Guanyin a szanszkrit Avalokitesvara név kínai fordítása. A kínai buddhista panteon három fő istene között Guanyin bódhiszattva a harmadik és talán legnépszerűbb. Túlnyomórészt női alakban jelenik meg.

Szobor

A két császár szobrát a hegybe vésték bele. A munkálatok több mint 20 évig tartottak egészen 2007-ig. A szobor a két legkorábbi kínai császár, Yan Di és Huang Di fejét ábrázolja.

Szobor

A Nagy Buddha szobor Tájföldön, a világ kilencedik legnagyobb szobrának számít 92 méteres magasságával.

Szobor

A 88 méter magas, teljes egészében bronzból készült, és 700 tonnát nyom. Sakyamuni városától nem messze található a világ legnagyobb Buddha szobra, amely érdekessége, hogy nem ülő helyzetben van ábrázolva, hanem két lábon áll. Ez nagyon ritka Buddha ábrázolásnak számít

Szobor

Az Ushiku Daibutsu Japánban, Ushiku városában található. Építését 1995-ben fejezték be, a szobor a harmadik legnagyobb a világon 120 m-es magasságával, amibe beletartozik a 10 m magas alap és a 10 m magas lótuszdobogó is.

Szobor

A Tavaszi Buddha templom  összehasonlítva a Szabadság-szoborral, a Hív a Szülőföld Anya szoborral és a Megváltó Krisztus szoborral.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

karácsonyi céges vacsora

Karácsonyi céges vacsora a nosztalgikus hangulatú Dunyha Étteremben! Tartsa meg karácsonyi...

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta A Pünkösdi Regatta egy nagyhajós vitorlás túraverseny. Minden évben...

fordulás

Negyedszélben haladó hajó szél felé történő csapásváltása, a csapásváltás...

360

360o büntetésnek nevezzük azt, amikor egy hajó valamilyen szabálytalanságot követ el és...

Reggeliző belváros

A legjobb reggelizőt keresed Budapesten? A PRE-GO a legjobb reggeliző a belvárosban, ahol helyben...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!