A legnagyobb hajók a világon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ legnagyobb óceánjárói, amik már egy képen is hatalmasok.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legnagyobb óceánjárói, amik már egy képen is hatalmasok.


2020/08/26

Biztos mindnyájan sétáltunk már az egyik balatoni kikötőbe és néztük a szebbnél szebb hajókat, és csodálkoztunk el, ha láttunk egy nagyobb példányt. A most következő hajók olyan méretűek, hogy talán egy kikötőbe el se férnének. Lássuk melyek ezek a hajók!

A legnagyobb óceánjárók

Fantasia

A hajó teljes hossza: 333 méter

Szállítható utasok száma: 3,900 fő

Az Fantasia 333 méter hosszú óceánjáró, aminek a fedélzetén 3900 utas képes megszállni. Ezt a hajót Sophia Loren keresztelte meg, még 2008 december 18-án, Nápolyban. Napjainkban a MSC Cruises hajótársaság flottájában helyezkedik el, mint zászlóshajó.

 

Splendida

A hajó teljes hossza: 333 méter

Szállítható utasok száma: 3,900 fő

A Splendida az előbb említett Fantasia hajónak a testvére, ezt a hajót 2009 május 7-én állították szolgálatba. Bár eredetileg az lett volna a neve, hogy Serenata, de a hajótársaság úgy gondolta, hogy a Splendida jobban illik szép és elegáns hajóra. A keresztelési ceremóniát úgyszintén Sophia Loren közreműködésével bonyolították le 2009-ben, Barcelonában.

 

Divina

A hajó teljes hossza: 333 méter

Szállítható utasok száma: 3,959 fő

Ennek az óceánjárónak eredetileg Fantastica lett volna, de ezt megváltoztatták, mert a híres Sophia Loren színésznő azt mondta, hogy ő szeretné elnevezni ezt a hajót. Az ő tiszteletére kapta a Divina nevet, melyet a művésznő 2012-ben Marseille-ben keresztelt át. A hajó hossza 333 méter, ami meglehetősen hosszú, és a fedélzeten összesen 3,959 utast szállíthat a luxus körülmények között. A hajónak van kizárólag felnőtteknek fenntartott medence, masszás helyek, és még török fürdő is.

 

Freedom of The Seas

A hajó teljes hossza: 339 méter

Szállítható utasok száma: 4,375 fő

Az Oasis és Allure elkésztítéséig a Freedom of the Seas és a Liberti of the Seas voltak a legnagyobb tömegű hajók. Az utasfedélzeteken több mint 4000 vendég tud egyszerre jelen lenni, akik egész nap élvezhetik a három különböző úszómedencét vagy a szörfhullám generátort.

 

Liberty of the Seas

A hajó teljes hossza: 339 méter

Szállítható utasok száma: 4,375 fő

A Liberty of the Seas 339 méter hosszú, 15 különböző fedélzettel rendelkezik, ahol kétágyas kabinok várják az ott pihenőket. 4375 ember számára tud luxust nyújtani ez a hajó, 2007 óta folyamatos szolgálatban van. 2011-ben modernizálták az ott található berendezéseket, így most már 3D-s mozi, röplabda pálya, kosárpálya, de még egy ökölvívó terem is a rendelkezésünkre áll a nap 24 órájában. Ha érdekel a többi óriás hajó is, akkor lapozz a következő oldalra!


hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

reffelés

A hajó folyamatosan jobban dől az optimális szögnél, célszerű reffelni azaz a...

Log

Log - hajósebességet mérõ müszer

Dobókörte

Dobókörte: fából vagy kötélbõl készült kolonc, segítségével könnyebb, pontosabb a dobás

Karé Réka

Karé Réka életrajz   Mikor és hol születtél? 1988. 05. 06.,...

Iránylat

Iránylat: Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.