A legnagyobb hajók a világon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ legnagyobb óceánjárói, amik már egy képen is hatalmasok.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legnagyobb óceánjárói, amik már egy képen is hatalmasok.


2020/08/26
Marx Károly
A világ legnagyobb óceánjárói, amik már egy képen is hatalmasok.
A legnagyobb óceánjárók

Independence of the Seas

A hajó teljes hossza: 339 méter

Szállítható utasok száma: 4,375 fő

A Independence of the Seas nevű ócenjárót 2008-ban tették először a vízre, 15 különböző fedélzete van, ahol, több mint 4300 utast képes megszállni. Leginkább 4 napos utakon közlekedik Franciaország és Belgium között, illetve 12 napos Kanári szigeteki utakon vesz részt. Ugyan azt a kikapcsolódási formát nyújtja, mint az összes többi itt felsorolt hajó, de ezen a gépen található egy bevásárlóközpont és egy egyiptomi stílusú cirkusz is.

 

Queen Mary 2

A hajó teljes hossza: 344 méter

Szállítható utasok száma: 3,090 fő

Az Queen Mary 2 egy transzatlanti óceánjáró hajó, aminek a megépítése közel 1 milliárd dollárba került. A méretének, illetve a formájának köszönhetően kikötőhelyenként cirka 400 ezer dollárnak felel meg. Az egyik legnagyobb óceánjáróként tartják számon már közel 10 éve. A hajón található 15 darab étterem, 5 úszómedence, 1 kaszinó és ezen kívül itt található a világ első számú tengeri planetáriuma. Az óceánjáró olyan engedéllyel is rendelkezik, hogy igény szerint esküvőt tartsanak a fedélzetén.

 

Oasis of the Seas

A hajó teljes hossza: 362 méter

Szállítható utasok száma: 6,296 fő

Az Oasis of the Seas a Royal Caribbean International tulajdonába van és Finnországban készítette el az STX Europe. Ez a hatalmas hajó 362 méter hosszú, amihez egy 73 méteres magasság tartozik. Ez a világ második legnagyobb óceánjárója, majdnem 6300 utas befogadására képes.

 

Allure of the Seas

A hajó teljes hossza: 362 méter

Szállítható utasok száma: 6,400 fő

Az Allure of the Seas a valaha épült legnagyobb hajónak mondhatja el magát, az Oasis of the Seas ikertestvére. Bár eredetileg ugyan akkorára tervezték a két hajót, de kiderült, hogy ez öt centiméterrel hosszabb, mint a testvére. A hajó fedélzetén található jégpálya, kétszintes táncterem. és egy színházterem is, ahol több mint 1000 vendég foglalhat helyet.

 


hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Luv oldal

 A hajó szél felöli oldala.

Bríz

A bríz jelentése könnyű szél.

Dinamikus dőlés

Az oldalt csúszó hajón a tőkesúly vagy az uszony a menetiránnyal szöget zár be, emiatt a...

Aliga - Club Aliga

Club Aliga Vitorláskikötő bemutatása: A Club Aliga kikötő a Balaton keleti...

Bumlift

Bumlift: nagyvitorla pihentetõ kötél (másnéven "dirk")
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.