A legnagyobb várak a világból

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Íme a világ 10 legnagyobb vára!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Íme a világ 10 legnagyobb vára!


2019/06/18

 

Ön tudja, hogy melyek a világ legnagyobb várai? Egyáltalán ugyebár mi számít várnak? Milyen állapotban vannak ezek az épületek manapság? Ez is egy nagyon fontos szempont.  Nézzük most meg, hogy terület alapján melyek számítanak a világ legnagyobb várainak a világon!

A világ legnagyobb várai

 

Tizedik helyen az edinborouh-i vár található. A vulkáni eredetű sziklacsúcson magasodó edinburgh-i vár egy ősi erődítmény. A várban találjuk meg a Skót Nemzeti Katonai Emlékhelyet és a Skót Nemzeti Hadtörténeti Múzeumot is.Gyönyörű ahogy a város látképét gazdagítja ez a fantasztikus épületegyüttes.

 

(Lifefoc.com)

 

Kilencedik helyen szerepel Aleppo citadellája. A világ egyik legrégebbi vára. Sajnos manapság Aleppo nem a béke szigete, az emlékművekkel barbár módon bánó felkelők valószínúleg ezt a csodáaltos helyet sem kímélték. 

 

 

Máris eljutottunk a nyolcadik pozícióig, ahol is nem mást találunk, mint Japán legszebb kastélyát, a Himeji kastély-t. Több, mint 500 éve áll ez a ma is csodálatos remekmű.

 

(Japan Info)

 

 

A világ legnagyobb várai

A hetetik helyen már rögtön találkozhatunk Budapest büszkeségével, a Budai Várral. Ismerjük már eléggé, de megemlítjük róla, hogy számos építészeti stílus kombinációjából áll, a gótikustól a barokkig. A történelem során megtámadták többször is, melyeket követően mindig az adott korra jellemző stílusban építették újjá.

 

 

Nézzök, hogy mely Vár áll a hatodik pozícióban! Ismét egy magyar érdekeltség? Részben igen, legalábbis a nevéből ez következik. Szlovákia keleti részén van a Szepei Vár, mely olyan jó állapotban van, hogy háttérnek nem egy filmhez felhasználták már.

 

 

Az ötödik helyen helyezkedik el, a gyönyörű Salzburg legnagyobb büszkesége, a Hohensalzburgi vár. 

 

 

 

 

A világ legnagyobb várai

 

Negyedik hely: a Windsori kastély! Ez a világ legnagyobb lakott kastélya, mely tulajdonosa nem más, mint az angol királyi család. 

 

(Fuggetlenutazo)

 

A dobogó alsó fokán a Prágai Vár áll. Már a IX. századból származnak feljegyzések róla. Több látványos eleme is van, úgy mint a Szent Vitus katedrális és a Szent György bazilika.

 

 

Egy helyre a legjobb pozíciótól, tehát a második helyen a Mehrangarh erőd áll. Indiában található ez a hely. Az erődöt 1409-ben építtette Jodhpur alapítója. A ma álló épület nagy része a 17. századból származik.

 

Most pedig nézzük a győztest! Ez pedig nem lehet más, mint a Malbork vár, Lengyelországból. Számtalan bővítésen átesett, míg nem elérte a 143,591 m2 nagyságot!

 

 

 

 

 

 


érdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hafenmeister

Hafenmeister (ejtsd:háfenmájszter): kikötőmester

Molett divat

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk az öltözködés terén, hiszen a boltok kínálata nem...

Kenese Marina Port

A Kenese Marina-Port bemutatása A Kenese Marina-Port , a Balaton egyik legnagyobb, 270...

Russel Coutts

 Russel Coutts Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március...

Felnőttképzés

A közel 15 éves tapasztalattal rendelkező EFEB Felnőttoktatási Központ olyan színvonalas...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.