notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legnagyobb várak a világból

hirdetes

Íme a világ 10 legnagyobb vára!

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Ön tudja, hogy melyek a világ legnagyobb várai? Egyáltalán ugyebár mi számít várnak? Milyen állapotban vannak ezek az épületek manapság? Ez is egy nagyon fontos szempont.  Nézzük most meg, hogy terület alapján melyek számítanak a világ legnagyobb várainak a világon!

A világ legnagyobb várai

 

Tizedik helyen az edinborouh-i vár található. A vulkáni eredetű sziklacsúcson magasodó edinburgh-i vár egy ősi erődítmény. A várban találjuk meg a Skót Nemzeti Katonai Emlékhelyet és a Skót Nemzeti Hadtörténeti Múzeumot is.Gyönyörű ahogy a város látképét gazdagítja ez a fantasztikus épületegyüttes.

 

(Lifefoc.com)

 

Kilencedik helyen szerepel Aleppo citadellája. A világ egyik legrégebbi vára. Sajnos manapság Aleppo nem a béke szigete, az emlékművekkel barbár módon bánó felkelők valószínúleg ezt a csodáaltos helyet sem kímélték. 

 

 

Máris eljutottunk a nyolcadik pozícióig, ahol is nem mást találunk, mint Japán legszebb kastélyát, a Himeji kastély-t. Több, mint 500 éve áll ez a ma is csodálatos remekmű.

 

(Japan Info)

 

 

A világ legnagyobb várai

A hetetik helyen már rögtön találkozhatunk Budapest büszkeségével, a Budai Várral. Ismerjük már eléggé, de megemlítjük róla, hogy számos építészeti stílus kombinációjából áll, a gótikustól a barokkig. A történelem során megtámadták többször is, melyeket követően mindig az adott korra jellemző stílusban építették újjá.

hirdetes

 

 

Nézzök, hogy mely Vár áll a hatodik pozícióban! Ismét egy magyar érdekeltség? Részben igen, legalábbis a nevéből ez következik. Szlovákia keleti részén van a Szepei Vár, mely olyan jó állapotban van, hogy háttérnek nem egy filmhez felhasználták már.

 

 

Az ötödik helyen helyezkedik el, a gyönyörű Salzburg legnagyobb büszkesége, a Hohensalzburgi vár. 

 

hirdetes

 

 

 

A világ legnagyobb várai

 

Negyedik hely: a Windsori kastély! Ez a világ legnagyobb lakott kastélya, mely tulajdonosa nem más, mint az angol királyi család. 

 

(Fuggetlenutazo)

 

A dobogó alsó fokán a Prágai Vár áll. Már a IX. századból származnak feljegyzések róla. Több látványos eleme is van, úgy mint a Szent Vitus katedrális és a Szent György bazilika.

 

 

Egy helyre a legjobb pozíciótól, tehát a második helyen a Mehrangarh erőd áll. Indiában található ez a hely. Az erődöt 1409-ben építtette Jodhpur alapítója. A ma álló épület nagy része a 17. századból származik.

 

Most pedig nézzük a győztest! Ez pedig nem lehet más, mint a Malbork vár, Lengyelországból. Számtalan bővítésen átesett, míg nem elérte a 143,591 m2 nagyságot!

 

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 112

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek