A világ legközkedveltebb sportágai

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Megdöbbentő: Ez minden idők 10 legnépszerűbb sportja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Megdöbbentő: Ez minden idők 10 legnépszerűbb sportja


2020/08/29

Természetesen rengeteg tényező befolyásolja azt, hogy melyik sportágak tudnak közel állni egy adott emberhez, hiszen minden embernek más igényei és elvárásai vannak egy sporttal szemben és minden sportnak meg vannak kritériumai, hogy azokat milyen feltétellel lehet elvégezni, de ennek ellenére mégis vannak olyan sportok, amiket világszerte több százmillió ember űz és követ. Következő cikkünkbe azt tudhatjuk meg, hogy melyek a világ legnépszerűbb sportágai.

Legismertebb sportok

1. Labdarúgás

A labdarúgás egyértelműen a világ legnépszerűbb sportja, ugyanis több mint 4 billió rajongóval rendelkezik a világ szinten. Ezt több tényezővel is meg tudjuk magyarázni, de elsősorban ez a legkönnyebben játszható sport, mivel csak egyetlen labdára van szükségünk. Angliába, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és sok más országban is, ez a sportág a legközkedveltebb. Argentínában és Brazíliában a foci már szinte több mint egy sport, ugyanis a legtöbb ottani gyermek álma az, hogy sztár focisták legyenek, ha felnőnek.

 

2. Krikett

Ennek a sportágnak az eseményeit körülbelül 2 billió ember követi, leginkább Indiában, Új-Zélandon, Pakisztánban, Ausztráliában és Angliában. A legtöbb embert meglepetésként éri, hogy ennek a sportágnak van a második legnagyobb szurkolótábora, hiszen rengeteg olyan ember van, aki ennek a sportágnak a létezéséről sem tud. Ezt a sportágat eredetileg Angliában kezdték el játszani, de Indiában és Pakisztánban terjedt el a leginkább, ahol ez a sportág már-már egy vallássá nőtte ki magát az évek alatt.

 

3. Kosárlabda

Ennek a sportnak körülbelül 1 billiós rajongótábora van, ami leginkább az Egyesült Államokban működő NBA-nak köszönhető. Mindezek mellett léteznek más professzionális ligák is, például Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, Törökországban vagy Kínában, ezért egyre inkább utat tör magának ez a sportág a világ különböző területein is. Ha téged is érdekel a többi sportág, akkor lapozz a következő oldalra!
 


sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Business formal

Manapság egyre több helyen találkozhatunk a dress code fogalmával, bár tény, hogy ezzel...

Kávéház Budapest

Sokan nem tudják, de kis hazánkban található a Világ Legszebb Kávéháza! Ezen legendás...

Temetkezési biztosítás

Temetkezési biztosítás - nincs annál nagyobb fájdalom, mint mikor elveszítjük szerettünket....

Reacher

Reacher: Könnyű anyagból szabott, nagy, háromszögletű vitorla, éles, félszeles menetekre.

Pünkösd

Mikor van Pünkösd?   Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, mozgó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.