notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ legrosszabb és legkeményebb börtönei

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A világ legkeményebb börtönei

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legkeményebb börtönei


2014/03/20

Szerintem a börtön a létező legrosszabb hely a világon, pláne ezek, amiket most láthattok. Ide senki se szeretne bekerülni, nagyon durvák!

Börtön
A Bang Kwang központi börtön Thaiföldön található, mintegy hét mérföldre Bangkoktól északra. Ezt a büntetés-végrehajtási létesítményt tartják a legrosszabbnak a Távol-Keleten. Több népességet zsúfolnak össze, rengeteg a külföldi fogoly is, nagyok az ellentétek. Sokan alig várják, hogy kivégezzék egymást vagy éppen őket.

Börtön

Az Alcatraz a világ egyik leghíresebb börtöne, egyben az egyik legrosszabb is. A börtön San Franciscoban található. elterjedtebb neve A Szikla. 

 

BörtönBörtönBörtön

A Camp 22 Észak-Koreában található, a világ legrosszabb börtöne az egész világon. A politikai fogolytábor teljesen el van szigetelve a külvilágtól, a foglyokat csak a legritkább esetben láthatják a családtagok egész életükben. A Camp 22-ben közel 50.000 fogoly található.

BörtönBörtönBörtön

Ez a börtön Törökország délkeleti részén található, 1980-ban épült. Azóta már rengeteg erőszakos bűnöző megfordult itt, ezért az egyik legrosszabb a világon. Ez a börtön nem csak a fizikai kínzásokról ismert, hanem a mentálisokról is. Kép szakasza van, az egyik 744 fogoly, a másik 688 befogadására alkalmas.

 

Börtön

Venezuelában található ez a börtön, az ország legnagyobb ilyenfajta létesítménye. Jelenleg mintegy 50.000 fogoly található a börtönben. 2011-ben volt egy hatalmas bandaháború, végül a fegyveres erők megtudták fékezni a rabokat. 

Börtön

Ruandában található ez a közismert börtön. A feltételek annyira rosszak, hogy néhány fogoly egymás húsát rágja, hogy ne haljon éhen. Rengeteg rab úgy írta le a helyet, mint az igazi földi pokol. Eredetileg 400 fogoly befogadására tervezték, az 1994-es népirtás után ugrott fel ez a szám 7000-re.

BörtönBörtönBörtön

Franciaországban, Párizsban található ez a börtön, 1867-ben nyitotta meg kapuit. A második világháborúban háborús bűnösök és közönséges rabok is megfordultak. Rengeteg patkány, kártevő található az intézményben, a bentlakók többsége tetves. 

Börtön

Az Egyesült Államokban található ez a börtön. Ide kerülnek be a legelvetemültebb bűnözők. A börtön egy sziget helyezkedik el, ide zárják be a legdurvább bűnözőket. A legismertebb börtön abból a szempontból, hogy itt vannak a legbrutálisabb börtönőrök, ez az egyik oka annak, hogy a legveszélyesebb börtönök egyike.

Börtön

Dél-Amerikában, Peruban található ez a börtön. A túlnépesedés, és a növekvő bűnözés következtében folyamatosan növelték a létesítmény befogadóképességét, eredetileg 2500 fogoly fért be, mára már ez a szám elérte a 7000-et.Az épület belseje nagyon laza, ezt úgy kell érteni, hogy előfordul mindenféle bűncselekmény, gyógyszer értékesítés, erőszak, és gyilkosság is. Az őrök nem igazán figyelne oda a rabokra. 

Börtön

 A San Qientin nem csak Kalifornia legrégebbi börtöne, hanem a legveszélyesebb is, Először 1852-ben nyitott meg, jelenleg ez a legnagyobb siralomház az államban. A börtönben található egy gázkamra is még mindig, de 1996 óta már halálos injekciót kapnak a rabok. Jelenleg 4000 rabot tartanak a börtönben.

Börtön

Hong Kongban található a nemzet legnagyobb és legbrutálisabb börtöne. A börtön 1937-ben nyitotta meg kapuit. Ez az intézmény lehetővé teszi mind a mi napig a halálbüntetést, több mint 500 foglyot végeztek már ki. Általában 3000 rab tartózkodik az intézményben. utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hajózási Szabályzat ("HSz")

Hajózási Szabályzat ("HSz") - a Vízi Kresz, 39/2003 (VI.13.) GKM rendelet  

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület...

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód...

Puffer

Angolszász környezetben fender, magyarosan ütközőpárna, de mindenki egyszerűen csak...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!