A világ legrosszabb és legkeményebb börtönei

hirdetes

A világ legkeményebb börtönei

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szerintem a börtön a létező legrosszabb hely a világon, pláne ezek, amiket most láthattok. Ide senki se szeretne bekerülni, nagyon durvák!

Börtön

A Bang Kwang központi börtön Thaiföldön található, mintegy hét mérföldre Bangkoktól északra. Ezt a büntetés-végrehajtási létesítményt tartják a legrosszabbnak a Távol-Keleten. Több népességet zsúfolnak össze, rengeteg a külföldi fogoly is, nagyok az ellentétek. Sokan alig várják, hogy kivégezzék egymást vagy éppen őket.

Börtön

Az Alcatraz a világ egyik leghíresebb börtöne, egyben az egyik legrosszabb is. A börtön San Franciscoban található. elterjedtebb neve A Szikla. 

 

BörtönBörtönBörtön

A Camp 22 Észak-Koreában található, a világ legrosszabb börtöne az egész világon. A politikai fogolytábor teljesen el van szigetelve a külvilágtól, a foglyokat csak a legritkább esetben láthatják a családtagok egész életükben. A Camp 22-ben közel 50.000 fogoly található.

BörtönBörtönBörtön

Ez a börtön Törökország délkeleti részén található, 1980-ban épült. Azóta már rengeteg erőszakos bűnöző megfordult itt, ezért az egyik legrosszabb a világon. Ez a börtön nem csak a fizikai kínzásokról ismert, hanem a mentálisokról is. Kép szakasza van, az egyik 744 fogoly, a másik 688 befogadására alkalmas.

 

Börtön

Venezuelában található ez a börtön, az ország legnagyobb ilyenfajta létesítménye. Jelenleg mintegy 50.000 fogoly található a börtönben. 2011-ben volt egy hatalmas bandaháború, végül a fegyveres erők megtudták fékezni a rabokat. 

Börtön

Ruandában található ez a közismert börtön. A feltételek annyira rosszak, hogy néhány fogoly egymás húsát rágja, hogy ne haljon éhen. Rengeteg rab úgy írta le a helyet, mint az igazi földi pokol. Eredetileg 400 fogoly befogadására tervezték, az 1994-es népirtás után ugrott fel ez a szám 7000-re.

BörtönBörtönBörtön

Franciaországban, Párizsban található ez a börtön, 1867-ben nyitotta meg kapuit. A második világháborúban háborús bűnösök és közönséges rabok is megfordultak. Rengeteg patkány, kártevő található az intézményben, a bentlakók többsége tetves. 

Börtön

Az Egyesült Államokban található ez a börtön. Ide kerülnek be a legelvetemültebb bűnözők. A börtön egy sziget helyezkedik el, ide zárják be a legdurvább bűnözőket. A legismertebb börtön abból a szempontból, hogy itt vannak a legbrutálisabb börtönőrök, ez az egyik oka annak, hogy a legveszélyesebb börtönök egyike.

Börtön

Dél-Amerikában, Peruban található ez a börtön. A túlnépesedés, és a növekvő bűnözés következtében folyamatosan növelték a létesítmény befogadóképességét, eredetileg 2500 fogoly fért be, mára már ez a szám elérte a 7000-et.Az épület belseje nagyon laza, ezt úgy kell érteni, hogy előfordul mindenféle bűncselekmény, gyógyszer értékesítés, erőszak, és gyilkosság is. Az őrök nem igazán figyelne oda a rabokra. 

Börtön

 A San Qientin nem csak Kalifornia legrégebbi börtöne, hanem a legveszélyesebb is, Először 1852-ben nyitott meg, jelenleg ez a legnagyobb siralomház az államban. A börtönben található egy gázkamra is még mindig, de 1996 óta már halálos injekciót kapnak a rabok. Jelenleg 4000 rabot tartanak a börtönben.

Börtön

Hong Kongban található a nemzet legnagyobb és legbrutálisabb börtöne. A börtön 1937-ben nyitotta meg kapuit. Ez az intézmény lehetővé teszi mind a mi napig a halálbüntetést, több mint 500 foglyot végeztek már ki. Általában 3000 rab tartózkodik az intézményben. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

360

360o büntetésnek nevezzük azt, amikor egy hajó valamilyen szabálytalanságot követ el és... Tovább

Kimm

Kimm - sarkos építésû hajóknál a fenék síkjának és az oldal síkjának találkozása Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes