notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ legszebb fái - a természet meglepő csodái

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A világ legszebb fái - a természet csodái

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legszebb fái - a természet csodái


2014/03/14

A természet hihetetlen csodákra képes és talán erről az öreg fák tudnának a legtöbbet mesélni. Az ősi csodás növények, melyek túléltek természeti katasztrófákat, háborúkat és emberi pusztításokat. Nézzétek meg közülük a legszebbeket! 

A legszebb fák
Sárkányvérfa, Socotra, Indiai-óceán

 

Socotra büszkesége az úgynevezett sárkányvérfa (Dragon’s blood tree), amely esernyő alakú lombkoronával rendelkezik, törzséből pedig vörös gyanta folydogál. A legenda szerint a fa egy sárkány és egy elefánt párharca során, a sárkány kiömlő véréből keletkezett.

A legszebb fák

A majomkenyérfákat baobabfaként is nevezik, hiszen szinte minden része ehető. A majmok kedvenc csemegéje a virágaiból kifejlődő nagy, uborka alakú termés. A Majomkenyérfák útján Madagaszkár szigetén sétálhattok át.

A legszebb fák

A Santa Maria del Tule városában található ciprus, olyan óriási törzzsel rendelkezik, hogy sokáig úgy gondolták róla, hogy nem egy, hanem több fa alkotja. A szakértők véleménye szerint körülbelül 3000 éves lehet.

A legszebb fák

A legenda úgy tartja, hogy a hajdani rabszolgák szellemei jelennek meg angyalok képében a Dél-Karolinában található Angyal Tölgynél. A fa, amely számtalan természeti csapást élt túl, igazi matuzsálem: korát megközelítőleg 1400 évre becsülik. Bár „mindössze” 20 méter magas, egy-egy ága elérheti a 30 méteres hosszúságot is. 

A legszebb fák

Közel 85 méteres magasságával a természet fölé csúcsosodik Sherman tábornok mamutfenyője. Az Óriás Erdőben található monstrum 1487 köbméteres törzse miatt nem csak a Föld legnagyobb térfogatú fája, hanem a leghatalmasabb élő szervezete is. Nevét William Shermanről az amerikai polgárháborús tábornokról, kapta. 

A legszebb fák

A Santa Maria del Tule városában található ciprus, olyan óriási törzzsel rendelkezik, hogy sokáig úgy gondolták róla, hogy nem egy, hanem több fa alkotja. A szakértők véleménye szerint körülbelül 3000 éves lehet.

A legszebb fák

Valószínűleg kevés színesebb fa van a szivárvány eukaliptusznál, amelynek a törzse olyan, mintha valaki különböző festékekkel összemázolta volna. Pedig teljes mértékben a növény színei. A szín világ azért, ennyire különleges, mert a fa ,különböző időkben dobja le magáról a kérgét.túraKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pütting

A pütting nem más, mint a hajókon a vantni rögzítő verete.

Cirkálás

A cirkálás, vagy más néven kreuzolás a szél ellen történő vitorlázás, cikk-cakk vonalban.

Gitana 11

Gitana 11 vitorlás hajó leírás történet A hajót 2001-ben építették, akkor még...

Melges 32

Melges 32 vitorlás hajó leírás A Melges 32, kistestvéréhez, a Melges 24-hez hasonlóan...

Asso

Asso 99 vitorlás hajó Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó A hajót...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!