notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ leggyönyörűbb, leghihetetlenebb falvai

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A világ legszebb, leghihetetlenebb falvai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legszebb, leghihetetlenebb falvai


2014/04/15

Én egyenesen imádom a kis falvak hangulatát, nagyon jó kikapcsolódási, feltöltődési lehetőség. Ha te is szereted az ilyen nyugodt helyeket, biztos neked is fognak tetszenk!

Falu
Az első helyszín Új-Zélandon található, az ide ellátogatók megismerkedhetnek egy igazi Hobbitfaluval. Hobbitfalva közepén épült a filmekből ismert Zöld Sárkány Pub, amelyet a helyszínbejáró túrán meg is látogathatunk.

FORRÁS

Falu

Hollandiában található a csillag alakú egykori Fort Bourtange erődben. A 15. században az ágyú megjelenésével az erődépítészet is új kihívással találta szemben magát. Ennek szellemében épült a ma is kitűnő állapotban látható Fort Bourtange. Fort Bourtange 1593-ban épült I Vilmos parancsára, hogy a felügyelje a Gröningenből németországba vezető egyetlen kereskedelmi útvonalat melynek nagy részét a spanyolok szerezték meg a nyolcéves háborúban. A cél a spanyolok és szövetségeseik a németek közti kommunikáció akadályozása volt. A spanyolok számos alkalommal próbálták bevenni az erődöt, de sosem jártak sikerrel. 

1851-ben az erődöt faluvá alakították, majd 1960-ban örökségvédelmi céllal helyreállították az erőd 1760-as állapotát, mely jelenleg múzeumként működik.

 

Falu

Egy apró kis falu a Himalája hatalmas sziklái közt Tibetben.

 

Falu

Egy gyönyörű afrikai tengerparti falu.

 

Falu

Hihetetlen látvány!

Falu

A falu Vágar nyugati részén, a Mykinesfjørður peremén fekszik. A sziget legmagasabb hegyei veszik körül: az Árnafjall 722 méterre magasodik északon, a településről keletre fekvő Eysturtindur pedig 715 méter magas. Szép kilátás nyílik innen Mykinesre, Tindhólmurra és Gáshólmurra.

Gásadalur egy legenda szerint egy Gasa nevű asszonyról kapta a nevét. Gasa egy gazdag kirkjubøuri nő volt a 12. században. Ő birtokolta fél Streymoyt, de amikor kiderült, hogy böjt idején húst evett, birtokát elvesztette az egyház javára. Ezután költözött Vágarra. A falu első írásos említése az 1350-1400 között írt Kutyalevélben található.

1833-ban alapították meg a falu területének északi részén Víkart, amely azonban 1910-re a kedvező gazdálkodási körülmények ellenére is elnéptelenedett, mivel megközelítése nagyon nehéz volt.

1940-ben lépcsőt építettek a tengerpartról a faluba, amely jóval feljebb fekszik. A települést elnéptelenedés fenyegette, ezért 2006-ben kifúrták a Gásadalstunnilin alagutat, amely bekapcsolja a sziget közúthálózatába.

2005. január 1-je óta Sørvágur község része, előtte Bøur községhez (Bíggjar kommuna) tartozott.

(wikipédia)

 

Falu

Hallstatt egy felső-ausztriai barokk kisváros az Alpokban, a Hallstatti-tó partján. Neve a kelta hagyományok szerint „a só helye” kifejezésből származik. Lakosainak száma 1 000 fő, ami a hely szűke miatt lényegében évek óta nem is változik. A városka érdekessége, hogy egyetlen főutcából (Seestrasse) áll. Különleges ékszere a festői természeti környezetén kívül az a kis gótikus templom, melynek három különösen szép szárnyasoltára van.

A helyszűkével küzdő kisváros különös és egyben bizarr nevezetessége a templom kertjében található teraszos temető, melyben a halottak maradványait 10 évente kiássák, majd koponyájukat kifehérítik. A koponyákat festett virág- és babérkoszorúkkal ékesítik, majd a fehér „homlokra” gót betűkkel vésik fel a elhunyt nevét. A templom melletti sziklafalba vájt Csontház így őrzi a megboldogult földi maradványait.

A városka a szikla lábához, egymásra épült házak csodálatos sorából áll, a városlakók a már említett helyszűke miatt, a ház falához gyümölcsfákat ültettek és felfuttatták azokat a falon.

Hallstatt további nevezetessége a világ legrégebbi ismert sóbányája, melyet 2002-ben múzeummá alakítottak át.

1664-ben ebben a bányában történt a világon regisztrált első sújtólégrobbanás.

A 7000 éve működő sóbánya Kaiserberg nevű része 2002-ben nyílt meg múzeumként. A bányának a Mária Terézia korabeli tárnarendszerét, Johannes Saltzenberger eredeti tervei alapján, végül ekkor alakították ki múzeumi látványossággá, mely egybeesik a körzet UNESCO világörökség részévé nyilvánításával (a bánya bejáratánál látható Saltzenberger emlékmű a magyar illetőségű Alexander Busch szobrászmester műve). A múzeum-bánya különböző szintjeit facsúszdák kötik össze.

 

Falu

Ködös kis falu Anglia délnyugati részén.

 

Falu

Málta északnyugati részén található Mellieha, mely a mai napig megőrizte az egykori kis halászfalu báját. Mellieha közelében található az egyedülálló filmes látványosság, a Popeye falu. Ha valaki Máltán nyaral érdemes ellátogatnia a tengerpart szélén található díszletfaluba. Ez a falu a Popeye című filmhez készült díszletfalu, mely az 1980-as, Robin Williams címszereplésével forgatott film helyszínéül szolgált. Kunyhói kanadai és holland faanyagból épültek 1979-ben, melyek felépítéséhez nyolc tonna faanyagot és kétezer gallon festéket használtak fel.

Bár a tervben az volt, hogy a forgatás után elbontják a díszletet, valami okból kifolyólag mégsem tettek így, a máltaiak és az arra járó turisták nagy örömére.

 

Falu

Rejtett hegyi falu Dél-Kínában.

 

Falu

1997 óta a közeli Palmaria, Tino és Tinetto szigetekkel, valamint a Cinque Terre többi településével együtt az UNESCO Világörökségének része.

A hagyományok szerint Riomaggiorét görög alapították a 7. században, akik III. Leó bizánci császár képrombolási intézkedései miatt menekülni kényszerültek. Valószínű, hogy a település a 11. században alakult ki, de első írásos említése csak 1251-ből származik, amikor a lakosság a genovaiak pártjára állt a Pisa ellen folytatott tengeri háborúban. A Turcotti család birtoka lett, majd 1276-ban a Genovai Köztársaság hódította meg. Genova fennhatósága alatt virágzó település volt, lakosai borászattal és olivatermesztéssel foglakoztak. 1818-ban a Szárd Királyság, majd 1861-ben az Olasz Királyság része lett.

1997 óta a közeli Palmaria, Tino és Tinetto szigetekkel, valamint a Cinque Terre többi településével együtt az UNESCO Világörökségének része. A bizottság indoklása szerint a kelet-liguri riviéra, Cinque Terre és Porto Venere között egy kiemelkedő értékű kulturális helyszín, egy rendkívül festői táj, amely az ember és természet harmonikus kölcsönhatásának révén jött létre és amely évezredek óta jól szemlélteti az a hagyományos életformát, ami napjainkban is meghatározza az itt élő közösségek társadalmi és gazdasági életét.[

 

Falu

Hegyi falu Iránban.

 utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

gyógyszerkiadó

gyógyszerkiadó szakasszisztens tanfolyam

Takli

Takli: vitorlázat Tengeri mérföld (tmf v. M) - kb. 1852 méter.

Iránylat

Iránylat: Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy...

Vorlieck

A vorlieck a nagyvitorla (Gross) első éle.

Log

Log - hajósebességet mérõ müszer
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!