Ezek a világ legeslegszebb hegyei.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ezek a világ leggyönyörűbb hegyei

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek a világ leggyönyörűbb hegyei


2023/10/31

A világ ezer és ezer hegy otthona, amikre az emberek mindig is csodálattal tekintettek a történelem során. A gyakran istenekként vagy szent helyekként tisztelt természeti képződmények közül temérdek került már fel képeslapokra fenséges látványuk miatt. A kérdés csupán az, hogy vajon melyikeket tartják világszerte a legszebbeknek ezek közül. A következő lista pontosan ezeket sorolja fel!
 

Hegyek a világ minden tájáról, ezek a legszebbek

10. Fudzsi, Japán

A Fudzsi (vagy Fuji) Japán legmagasabb hegye, amelyet az ország lakói évszázadok óta szent hegyként tisztelnek. A fehércsúcsú tűzhányó 3 776 méter magasan nyúlik az égbe. A Fudzsi nem csupán a helyi művészeket ihlette meg – számos nemzetközi alkotó munkájában is megjelenik. Az aktív tűzhányó legutóbb 1707-ben tört ki.

 

9. Cerro Torre, Chile & Argentína

A Cerro Torre Chile és Argentína között helyezkedik el, egy négy hegyből álló lánc legmagasabbikaként. Érdekesség, hogy itt forgatták az 1991-ben megjelent Kegyetlen hegycsúcs című filmet, amihez a 3 128 méteres magas hegy tökéletes hátteret biztosított.

 

8. Zhangjiajie, Kína

A Zhangjiajie a kínai Hunan tartomány északnyugati területén található. 1992-ben az UNESCO világörökség részévé nyilvánították. Nevét az itt található apró faluról kapta. A hegy látványos oszlopairól és sűrű erdőiről híres, azonban a köztudatba először a 2009-es Avatar című filmnek köszönhetően robbant be. James Cameron sikerfilmjén kívül más, első sorban kínai alkotásokban is megjelent már. Az igazán bátrak felmerészkedhetnek a nemrégiben itt épült üveghídra is, ami a világ leghosszabb és egyben legmagasabban elhelyezkedő ilyen jellegű szerkezete.

 

 

7. Table Mountain, Dél-afrikai Köztársaság

A Table Mountain egy lapos felületű hegy, ami természetes szépségével hódít. Az 1085 méter magas képződmény egyike a közeli Fokvárosra tekintő helyi látványosságoknak. Igazi szépségében akkor csodálható meg, amikor a begördülő felhők eltakarják lapos magaslatait. Szintén népszerű a három kilométer széles fennsík, ami a hegy „plafonját” alkotja.

 

 

6. Matterhorn, Svájc

4 478 méterével ugyan az Alpok csupán hetedik legmagasabb csúcsa, de a Matterhorn kétségtelenül az egyik legnépszerűbb és legszebb mind közül. Majdnem szimmetrikus piramisformájú csúcsa a Svájci Alpok (és valójában az egész Alpok) szimbólumává vált.

 

5. Licancabur, Bolívia & Chile

A Licancabur rétegvulkán Bolívia és Chile határán helyezkedik el. Nem csupán 5 920 méteres csúcsa, hanem az itt található Licancabur Lake miatt is különlegesnek számít, ez a képződmény ugyanis a világ egyik legmagasabban fekvő tava. Magassága miatt napos, száraz, hideg időjárás, a légkör ritkasága miatt pedig erős UV sugárzás jellemző rá. Az Atacama nép szent hegyként tekint rá.

 

4. Kirkjufell, Izland

A Kirkjufellel sok fényképen találkozhatunk az egész interneten, hegy ugyanis népszerű fényképalany a tájfotósok köreiben. Számos part veszi körül és egy mesébe illő sétaösvény is tartozik hozzá, de csúcsa a tapasztaltabb hegymászók számára is kihívást kínál.

 

3. Ama Dablam, Nepál

Az Ama Dablam egy, a Himalájához tartozó hegy, nevének jelentése pedig „Az anya nyaklánca”. Legmagasabb csúcsa 6 812 méterre emelkedik a tengerszint fölé. A mesés hegyet először 1961-ben mászta meg egy csoport, amelyet a legendás Edmund Hillary vezetett.

 

2. Drei Zinnen, Olaszország

Az olaszul Tre Cime di Lavaredóként ismert hegy nevének jelentése „Lavadero három csúcsa”. Ha jobban megnézzük, a három csúcs leginkább egy erőd védett falaira hasonlít. A dolomitkőből képződött csúcsok legmagasabbika a Cima Grande (Nagy csúcs) nevet viseli (a másik kettő a Cima Ovest, azaz Nyugati csúcs, illetve CIma Piccola, azaz Kis csúcs), és 2 999 méterig nyúl fel a tengerszint felett.

 

1. Kajlás-hegy, Kína

A Kajlás-hegy a feltételezhetően négy vallásban (hinduizmus, buddhizmus, dzsainizmus és bön) is szent hegynek számít. Ázsia több folyója is innen ered. A 6 638 méter magas hegy népszerű zarándokhely, ahová a világ minden tárjáról érkeznek látogatók. Állítólag azok, akik körbejárják a hegyet jó szerencsére számíthatnak – néhány zarándok egyetlen nap alatt teszi meg ezt a gyalogutat. Ezen kívül persze a hegymászók köreiben is nagyon népszerű páratlan szépsége miatt.

 

 


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonberényi Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatonberényi Magyar Tenger...

Dobókörte

Dobókörte: fából vagy kötélbõl készült kolonc, segítségével könnyebb, pontosabb a dobás

Reménytelen helyzet

Reménytelen helyzet - ha ellenfelünk a cirkálószakaszon elõttünk haladva zavart szelet...

Keszthelyi Vöröskeresztes Vízimentő Egyesület Kikötője

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Keszthely iVizimentő Egyesület...

Trimmelés

A vitorlázat és a rig finomállítása. Azt a vitorlázót, aki vitorlát vagy rigget állít,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.