Ezek a világ legeslegszebb hegyei.

hirdetes

Ezek a világ leggyönyörűbb hegyei

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ ezer és ezer hegy otthona, amikre az emberek mindig is csodálattal tekintettek a történelem során. A gyakran istenekként vagy szent helyekként tisztelt természeti képződmények közül temérdek került már fel képeslapokra fenséges látványuk miatt. A kérdés csupán az, hogy vajon melyikeket tartják világszerte a legszebbeknek ezek közül. A következő lista pontosan ezeket sorolja fel!
 

Hegyek a világ minden tájáról, ezek a legszebbek

10. Fudzsi, Japán

 

A Fudzsi (vagy Fuji) Japán legmagasabb hegye, amelyet az ország lakói évszázadok óta szent hegyként tisztelnek. A fehércsúcsú tűzhányó 3 776 méter magasan nyúlik az égbe. A Fudzsi nem csupán a helyi művészeket ihlette meg – számos nemzetközi alkotó munkájában is megjelenik. Az aktív tűzhányó legutóbb 1707-ben tört ki.

 

9. Cerro Torre, Chile & Argentína

 

A Cerro Torre Chile és Argentína között helyezkedik el, egy négy hegyből álló lánc legmagasabbikaként. Érdekesség, hogy itt forgatták az 1991-ben megjelent Kegyetlen hegycsúcs című filmet, amihez a 3 128 méteres magas hegy tökéletes hátteret biztosított.

 

Íme a világ 10 leggyönyörűbb hegye

 

8. Zhangjiajie, Kína

 

A Zhangjiajie a kínai Hunan tartomány északnyugati területén található. 1992-ben az UNESCO világörökség részévé nyilvánították. Nevét az itt található apró faluról kapta. A hegy látványos oszlopairól és sűrű erdőiről híres, azonban a köztudatba először a 2009-es Avatar című filmnek köszönhetően robbant be. James Cameron sikerfilmjén kívül más, első sorban kínai alkotásokban is megjelent már. Az igazán bátrak felmerészkedhetnek a nemrégiben itt épült üveghídra is, ami a világ leghosszabb és egyben legmagasabban elhelyezkedő ilyen jellegű szerkezete.

hirdetes

 

Ezek a világ leggyönyörűbb hegyei

hirdetes

 

7. Table Mountain, Dél-afrikai Köztársaság

 

A Table Mountain egy lapos felületű hegy, ami természetes szépségével hódít. Az 1085 méter magas képződmény egyike a közeli Fokvárosra tekintő helyi látványosságoknak. Igazi szépségében akkor csodálható meg, amikor a begördülő felhők eltakarják lapos magaslatait. Szintén népszerű a három kilométer széles fennsík, ami a hegy „plafonját” alkotja.

 

Ez a 10 hegy a világon a leggyönyörűbb

 

6. Matterhorn, Svájc

 

4 478 méterével ugyan az Alpok csupán hetedik legmagasabb csúcsa, de a Matterhorn kétségtelenül az egyik legnépszerűbb és legszebb mind közül. Majdnem szimmetrikus piramisformájú csúcsa a Svájci Alpok (és valójában az egész Alpok) szimbólumává vált.

 

Ez a 10 hegy a világ leggyönyörűbbje

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
2019 legjobb ár/értéket biztosító hajótársaságai

2018-11-22

2019 legjobb ár/értéket biztosító hajótársaságai

Sokan álmodoznak arról, hogy egy életre szóló hajóúton töltsék el következő nyaralásukat, azonban a legtöbben az anyagiakra hagyatkozva szét sem mernek nézni az opciók között. Habár az ilyen hajókázások valóban nem a legolcsóbb mulatságok, nem egy hajótársaság kínálja minőségi szolgáltatásait az átlagár alatt.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás
hirdetes