Ezek a világ legeslegszebb hegyei.

hirdetes

Ezek a világ leggyönyörűbb hegyei

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ ezer és ezer hegy otthona, amikre az emberek mindig is csodálattal tekintettek a történelem során. A gyakran istenekként vagy szent helyekként tisztelt természeti képződmények közül temérdek került már fel képeslapokra fenséges látványuk miatt. A kérdés csupán az, hogy vajon melyikeket tartják világszerte a legszebbeknek ezek közül. A következő lista pontosan ezeket sorolja fel!
 

Hegyek a világ minden tájáról, ezek a legszebbek

10. Fudzsi, Japán

 

A Fudzsi (vagy Fuji) Japán legmagasabb hegye, amelyet az ország lakói évszázadok óta szent hegyként tisztelnek. A fehércsúcsú tűzhányó 3 776 méter magasan nyúlik az égbe. A Fudzsi nem csupán a helyi művészeket ihlette meg – számos nemzetközi alkotó munkájában is megjelenik. Az aktív tűzhányó legutóbb 1707-ben tört ki.

 

9. Cerro Torre, Chile & Argentína

 

A Cerro Torre Chile és Argentína között helyezkedik el, egy négy hegyből álló lánc legmagasabbikaként. Érdekesség, hogy itt forgatták az 1991-ben megjelent Kegyetlen hegycsúcs című filmet, amihez a 3 128 méteres magas hegy tökéletes hátteret biztosított.

 

Íme a világ 10 leggyönyörűbb hegye

 

8. Zhangjiajie, Kína

 

A Zhangjiajie a kínai Hunan tartomány északnyugati területén található. 1992-ben az UNESCO világörökség részévé nyilvánították. Nevét az itt található apró faluról kapta. A hegy látványos oszlopairól és sűrű erdőiről híres, azonban a köztudatba először a 2009-es Avatar című filmnek köszönhetően robbant be. James Cameron sikerfilmjén kívül más, első sorban kínai alkotásokban is megjelent már. Az igazán bátrak felmerészkedhetnek a nemrégiben itt épült üveghídra is, ami a világ leghosszabb és egyben legmagasabban elhelyezkedő ilyen jellegű szerkezete.

hirdetes

 

Ezek a világ leggyönyörűbb hegyei

hirdetes

 

7. Table Mountain, Dél-afrikai Köztársaság

 

A Table Mountain egy lapos felületű hegy, ami természetes szépségével hódít. Az 1085 méter magas képződmény egyike a közeli Fokvárosra tekintő helyi látványosságoknak. Igazi szépségében akkor csodálható meg, amikor a begördülő felhők eltakarják lapos magaslatait. Szintén népszerű a három kilométer széles fennsík, ami a hegy „plafonját” alkotja.

 

Ez a 10 hegy a világon a leggyönyörűbb

 

6. Matterhorn, Svájc

 

4 478 méterével ugyan az Alpok csupán hetedik legmagasabb csúcsa, de a Matterhorn kétségtelenül az egyik legnépszerűbb és legszebb mind közül. Majdnem szimmetrikus piramisformájú csúcsa a Svájci Alpok (és valójában az egész Alpok) szimbólumává vált.

 

Ez a 10 hegy a világ leggyönyörűbbje

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Répa

Répát általában akkor húzunk, amikor a spinakker vagy más hátszélvitorla megtekeredve,... Tovább

Nut

 Az árbocon és a bummon lévő horony, vájat, csatorna neve, amibe a vitorlát húzzuk bele. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 231

Átlagos értékelés: 4.9

utazás