A világ 10 legszebb vízesése

hirdetes

A világ legcsodásabb vízesései

Gyuris Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Földünk rengeteg természeti csodával rendelkezik, amelyek lenyűgöznek minket, ezek közül is az anyatermészet legcsodálatosabb alkotása a vízesés. Most megmutatjuk nektek a világ tíz legelbűvölőbb vízesését.

Vízesés

Angel-vízesés

 

A Venezuelában található vízesés szerintünk az egyik legszebb vízesés, azonban manapság a hosszúságának köszönheti a hírnevét, mivel ez a világ leghosszabb vízesése. A Canaima Nemzeti Parkban kimagasodó Auyán-Tepui hegyről zuhan alá a Churun folyóból az Ördög-szurdokba. Az Angel-vízesés 979 méter magas, ebből 807 méter zuhan megszakítás nélkül, majd egy sziklaperemen átbukva további 172 métert zuhan a hegy lábáig. A nevét James Angel-ről kapta, mert 1937-ben ő fedezte fel egyik kalandozása során.

VízesésVízesés

Az Egyesült Államokban Hawaii egyik szigetén, Molokain található. A világ negyedik legnagyobb vízesése, 900 méter magasról zuhan alá, viszont nagyon vékony. Hatalmas növényzettel borított hegyek veszik körül, ezért gyönyörű panorámát nyújt az odalátogatóknak.

Vízesés
A Niagara-vízesés Kanada és az Amerikai Egyesült Államok határán, a Niagara folyón található. A vízesés két főrészből áll, amiket a Kecske-sziget választ el. Az egyik a Patkó-zuhatag, a másik az Amerikai-zuhatag. Továbbá az amerikai oldalon található még egy kisebb vízesés, a Menyasszonyi fátyol-zuhatag.
 
Vízesés

Indiában, Goában a Mandovi folyón található a többszintű Dudhsagar-vízesés, amelynek elnevezése „tengeri tejet” jelent. A zuhatag 309 méter magas, a csúcsára lépcsők vezetnek. A vízesés alatt több kis medence is kialakult, amelyben a turisták megfürödhetnek.

 
Vízesés

Észak-Amerikában, a Yosemite Nemzeti parkban tekinthetjük meg a Ribbon-vízesést. A víz csak áprilistól júniusig folyik rajta, a következő tavaszi olvadásig teljesen kiszárad. 491 méter magasságból egy vékony kis vízsugár folyik a sziklás hegyoldalon. Rengeteg turista tekinti meg évente, azonban csak lentről csodálhatják, mert egy út sem vezet a hegy tetejére.

 
Vízesés

Európa legnagyobb vízesése Észak-Svájcban található a Rajna folyón. Mintegy 15000 évvel ezelőtt alakult ki a mészkő szigetek, amiken a folyó keresztül folyik. A Rajna-vízesés 150 méter széles és 23 méter magas.

Vízesés

A Yosemite Nemzeti Parkban található és Amerika legmagasabb vízesése. A kaliforniai Sierra Nevada hegységen át folyik. Három szakaszból, ezek közül az alsó a leghosszabb, 436 méter, teljes magassága 739 méter. A legendák szerint, Ahwahneechee indián törzs úgy gondolta, hogy a vízesés alján laknak a gonosz szellemek.

Vízesés

Az Iguazú-vízesés az Iguazú folyón található Brazília és Argentína határán, az Iguazú Nemzeti Parkban. A vízesés 270 zuhogóból és kis vízesésből tevődik össze. A legnagyobb magassága 82 méter, de a 2,7 kilométeren elterülő vízesés átlagosan 60 méter magas. Érdekessége, hogy U alakban helyezkedik el és rengeteg kis sziget alakult ki rajta, ezért a világ 7 csodája közé sorolták.

Vízesés

A Kaieteur-vízesés a Guyana fennsíkon található és közel 2 milliárd éves. A világ legerősebb vízesésének tartják. Az Amazon folyó 226 méterről zuhan alá, a szélessége pedig 113 méter. A vízesés szárazföldön és vízen is megtekinthető. 

 
Vízesés

A Viktória-vízesés Zambia és Zimbabwe határán található. A környékén élő népek „mennydörgő gőzölgés” és „robajló füstnek” is szokták nevezni. Ezeket a neveket, azért kapta, mert a Zambézi folyó olyan magasról zuhan alá, ami nagy robajjal jár és 300 méteres párafüggöny látható körülötte. A Viktória-vízesés különleges szépsége sok látogatót vonz a Zambézi folyóhoz.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Vidéki csapatépítő tréning

Egy vidéki csapatépítő tréning számtalan lehetőséget nyújt a cég munkatársai számára,... Tovább

gyógyszerkiadó

gyógyszerkiadó szakasszisztens tanfolyam Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes