notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ 10 legszebb vízesése

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A világ legcsodásabb vízesései

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legcsodásabb vízesései


2015/05/31
Gyuris Lilla

A Földünk rengeteg természeti csodával rendelkezik, amelyek lenyűgöznek minket, ezek közül is az anyatermészet legcsodálatosabb alkotása a vízesés. Most megmutatjuk nektek a világ tíz legelbűvölőbb vízesését.

Vízesés
Angel-vízesés

 

A Venezuelában található vízesés szerintünk az egyik legszebb vízesés, azonban manapság a hosszúságának köszönheti a hírnevét, mivel ez a világ leghosszabb vízesése. A Canaima Nemzeti Parkban kimagasodó Auyán-Tepui hegyről zuhan alá a Churun folyóból az Ördög-szurdokba. Az Angel-vízesés 979 méter magas, ebből 807 méter zuhan megszakítás nélkül, majd egy sziklaperemen átbukva további 172 métert zuhan a hegy lábáig. A nevét James Angel-ről kapta, mert 1937-ben ő fedezte fel egyik kalandozása során.

VízesésVízesés

Az Egyesült Államokban Hawaii egyik szigetén, Molokain található. A világ negyedik legnagyobb vízesése, 900 méter magasról zuhan alá, viszont nagyon vékony. Hatalmas növényzettel borított hegyek veszik körül, ezért gyönyörű panorámát nyújt az odalátogatóknak.

Vízesés
A Niagara-vízesés Kanada és az Amerikai Egyesült Államok határán, a Niagara folyón található. A vízesés két főrészből áll, amiket a Kecske-sziget választ el. Az egyik a Patkó-zuhatag, a másik az Amerikai-zuhatag. Továbbá az amerikai oldalon található még egy kisebb vízesés, a Menyasszonyi fátyol-zuhatag.
 
Vízesés

Indiában, Goában a Mandovi folyón található a többszintű Dudhsagar-vízesés, amelynek elnevezése „tengeri tejet” jelent. A zuhatag 309 méter magas, a csúcsára lépcsők vezetnek. A vízesés alatt több kis medence is kialakult, amelyben a turisták megfürödhetnek.

 
Vízesés

Észak-Amerikában, a Yosemite Nemzeti parkban tekinthetjük meg a Ribbon-vízesést. A víz csak áprilistól júniusig folyik rajta, a következő tavaszi olvadásig teljesen kiszárad. 491 méter magasságból egy vékony kis vízsugár folyik a sziklás hegyoldalon. Rengeteg turista tekinti meg évente, azonban csak lentről csodálhatják, mert egy út sem vezet a hegy tetejére.

 
Vízesés

Európa legnagyobb vízesése Észak-Svájcban található a Rajna folyón. Mintegy 15000 évvel ezelőtt alakult ki a mészkő szigetek, amiken a folyó keresztül folyik. A Rajna-vízesés 150 méter széles és 23 méter magas.

Vízesés

A Yosemite Nemzeti Parkban található és Amerika legmagasabb vízesése. A kaliforniai Sierra Nevada hegységen át folyik. Három szakaszból, ezek közül az alsó a leghosszabb, 436 méter, teljes magassága 739 méter. A legendák szerint, Ahwahneechee indián törzs úgy gondolta, hogy a vízesés alján laknak a gonosz szellemek.

Vízesés

Az Iguazú-vízesés az Iguazú folyón található Brazília és Argentína határán, az Iguazú Nemzeti Parkban. A vízesés 270 zuhogóból és kis vízesésből tevődik össze. A legnagyobb magassága 82 méter, de a 2,7 kilométeren elterülő vízesés átlagosan 60 méter magas. Érdekessége, hogy U alakban helyezkedik el és rengeteg kis sziget alakult ki rajta, ezért a világ 7 csodája közé sorolták.

Vízesés

A Kaieteur-vízesés a Guyana fennsíkon található és közel 2 milliárd éves. A világ legerősebb vízesésének tartják. Az Amazon folyó 226 méterről zuhan alá, a szélessége pedig 113 méter. A vízesés szárazföldön és vízen is megtekinthető. 

 
Vízesés

A Viktória-vízesés Zambia és Zimbabwe határán található. A környékén élő népek „mennydörgő gőzölgés” és „robajló füstnek” is szokták nevezni. Ezeket a neveket, azért kapta, mert a Zambézi folyó olyan magasról zuhan alá, ami nagy robajjal jár és 300 méteres párafüggöny látható körülötte. A Viktória-vízesés különleges szépsége sok látogatót vonz a Zambézi folyóhoz.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Új építésű lakás Herceghalom

Miért kiváló választás egy új építésű lakás Herceghalmon? Herceghalom a...

Ejtés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a...

Bumlift

Bumlift: nagyvitorla pihentetõ kötél (másnéven "dirk")

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,...

Fedélzet

A fedélzet a hajótest felső ívelt borítása. A hajóbelsőt víztől, csapadéktól védi....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!