notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ 10 legszebb vízesése

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A világ legcsodásabb vízesései

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legcsodásabb vízesései


2015/05/31
Gyuris Lilla

A Földünk rengeteg természeti csodával rendelkezik, amelyek lenyűgöznek minket, ezek közül is az anyatermészet legcsodálatosabb alkotása a vízesés. Most megmutatjuk nektek a világ tíz legelbűvölőbb vízesését.

Vízesés
Angel-vízesés

 

A Venezuelában található vízesés szerintünk az egyik legszebb vízesés, azonban manapság a hosszúságának köszönheti a hírnevét, mivel ez a világ leghosszabb vízesése. A Canaima Nemzeti Parkban kimagasodó Auyán-Tepui hegyről zuhan alá a Churun folyóból az Ördög-szurdokba. Az Angel-vízesés 979 méter magas, ebből 807 méter zuhan megszakítás nélkül, majd egy sziklaperemen átbukva további 172 métert zuhan a hegy lábáig. A nevét James Angel-ről kapta, mert 1937-ben ő fedezte fel egyik kalandozása során.

VízesésVízesés

Az Egyesült Államokban Hawaii egyik szigetén, Molokain található. A világ negyedik legnagyobb vízesése, 900 méter magasról zuhan alá, viszont nagyon vékony. Hatalmas növényzettel borított hegyek veszik körül, ezért gyönyörű panorámát nyújt az odalátogatóknak.

Vízesés
A Niagara-vízesés Kanada és az Amerikai Egyesült Államok határán, a Niagara folyón található. A vízesés két főrészből áll, amiket a Kecske-sziget választ el. Az egyik a Patkó-zuhatag, a másik az Amerikai-zuhatag. Továbbá az amerikai oldalon található még egy kisebb vízesés, a Menyasszonyi fátyol-zuhatag.
 
Vízesés

Indiában, Goában a Mandovi folyón található a többszintű Dudhsagar-vízesés, amelynek elnevezése „tengeri tejet” jelent. A zuhatag 309 méter magas, a csúcsára lépcsők vezetnek. A vízesés alatt több kis medence is kialakult, amelyben a turisták megfürödhetnek.

 
Vízesés

Észak-Amerikában, a Yosemite Nemzeti parkban tekinthetjük meg a Ribbon-vízesést. A víz csak áprilistól júniusig folyik rajta, a következő tavaszi olvadásig teljesen kiszárad. 491 méter magasságból egy vékony kis vízsugár folyik a sziklás hegyoldalon. Rengeteg turista tekinti meg évente, azonban csak lentről csodálhatják, mert egy út sem vezet a hegy tetejére.

 
Vízesés

Európa legnagyobb vízesése Észak-Svájcban található a Rajna folyón. Mintegy 15000 évvel ezelőtt alakult ki a mészkő szigetek, amiken a folyó keresztül folyik. A Rajna-vízesés 150 méter széles és 23 méter magas.

Vízesés

A Yosemite Nemzeti Parkban található és Amerika legmagasabb vízesése. A kaliforniai Sierra Nevada hegységen át folyik. Három szakaszból, ezek közül az alsó a leghosszabb, 436 méter, teljes magassága 739 méter. A legendák szerint, Ahwahneechee indián törzs úgy gondolta, hogy a vízesés alján laknak a gonosz szellemek.

Vízesés

Az Iguazú-vízesés az Iguazú folyón található Brazília és Argentína határán, az Iguazú Nemzeti Parkban. A vízesés 270 zuhogóból és kis vízesésből tevődik össze. A legnagyobb magassága 82 méter, de a 2,7 kilométeren elterülő vízesés átlagosan 60 méter magas. Érdekessége, hogy U alakban helyezkedik el és rengeteg kis sziget alakult ki rajta, ezért a világ 7 csodája közé sorolták.

Vízesés

A Kaieteur-vízesés a Guyana fennsíkon található és közel 2 milliárd éves. A világ legerősebb vízesésének tartják. Az Amazon folyó 226 méterről zuhan alá, a szélessége pedig 113 méter. A vízesés szárazföldön és vízen is megtekinthető. 

 
Vízesés

A Viktória-vízesés Zambia és Zimbabwe határán található. A környékén élő népek „mennydörgő gőzölgés” és „robajló füstnek” is szokták nevezni. Ezeket a neveket, azért kapta, mert a Zambézi folyó olyan magasról zuhan alá, ami nagy robajjal jár és 300 méteres párafüggöny látható körülötte. A Viktória-vízesés különleges szépsége sok látogatót vonz a Zambézi folyóhoz.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Paul Elvström

Paul Elvström életrajz és eredmények Született: 1928. februér 25., Koppenhága,...

Mancsaftolni

A kormányzás kivételével az összes többi hajósfeladat elvégzése a...

Gerenda

A gerenda a vihart hozó kékeslilás, sötét, egyenes vonalú felhőképződmény. A gerenda...

Svert

Jolle típusú vitorlások leengedhető "uszonya", amely az oldalsodródást...

420

420 vitorlás hajó története A 420-ast a hetvenes évek elején hozták be...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.