notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ő a világ legszerényebben élő elnöke, akiről sok politikus példát vehet

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Ismerjétek meg ti is a világ legszerényebben élő elnökét

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ismerjétek meg ti is a világ legszerényebben élő elnökét


2014/05/17
Petra

Az elnöki rezidencia egy farm három traktorral, az elnöki autó pedig egy régi Volkswagen Bogár, amit nem egy sofőr vezet, hanem maga az elnök. A politikus otthona is nélkülözi a luxus minden formáját: gyakorlatilag egy egyszerű parasztház.

Elnök
Uruguay egy dél-amerikai ország az Atlanti-óceán partján Argentína szomszédságában. Ennek a távoli országnak az élén áll José Mujica, aki meglehetősen szerény életmódot folytat magas tisztsége ellenére is.

Elnök

Viszont arról szó sincs, hogy az ország népe fosztotta volna ki ennyire a politikust – ő így vállalja a népének tett szolgálatot. A fizetése tisztségéhez méltó összeg, ami 2,6 millió forintnak felel meg, viszont ő ennek a pénznek a nagy részét nem magára és a saját jólétére költötte, hanem valami egészen másra.

Elnök

Az elnök milliós vagyonát, mint látszik is, nem pazar lakásokba és saját fényűző életébe fektette bele, hanem a pénz 90%-át civil szervezeteknek adományozta. A legtöbb ember, ha ekkora összeg akadna a kezébe, biztos nem bírná ki, hogy egy kicsit ne kóstoljon bele a luxuséletbe, ami sokuknak nem adatott meg. Éppen ezért elgondolkodtató ennek a politikusnak a magatartása.

Elnök

Vajon hol van a drága Rolls Royce és a díszkíséret? José Mujica elnöknek ezekre a fényűző dolgokra nincs szüksége ahhoz, hogy teljes életet éljen és képes legyen vezetni az országot. Az elnöknek csak ez a régi Volkswagenje van és ezen kívül még három traktora, amiket ráadásul ő is vezet. Az adóhivatal mindössze 44 millió forintnak megfelelő összegben állapította meg az elnök összes tulajdonát: a vidéki otthonát, a traktorokat és az autót.

Elnök

José Mujica büszkén és elégedetten éldegél vidéki farmján feleségével, Lucía Topolanskyval. Azt gondolnánk, hogy egy ország élén álló vezetőnek káprázatos és fényűző otthona van, viszont Uruguay elnöke úgy él, mint az ország népének bármely tagja. Ha bárki idegen belépne ide, meg se fordulna a fejében, hogy éppen az elnöki lakosztályt látja.

Elnök

Mintha csak egy átlagos, vidéki embert látnánk egy átlagos konyhában. Itt nem találunk modern konyhai berendezést, se drága bútorokat, hanem minden egyszerű és még a teáját is ő maga készíti el. Miután 2010-ben megválasztották elnöknek, lett volna lehetősége beköltözni az elnöki palotába, azonban ő mégis ezt az egyszerű, vidéki házat választotta, amiben eddig is élt. A politikus viszont így sem érzi magát szegénynek, sőt!utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Cockpit

A cockpit (ejtsd: kokpit) jelentése fedélzeti munkaterület.

Dinghy

A dinghy (ejtsd: dingi) az uszonyos hajó, vagy mentőcsónak angol neve.

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára...

Vidéki rendezvényhelyszín

Egy vidéki rendezvényhelyszín remek otthont adhat egy esküvő, egy üzleti rendezvény vagy...

Rolex Middle Sea Race

Rolex Middle Sea Race történet A Rolex Middle Sea Race egy klasszikus, magas presztizsű...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!