notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ő a világ legszerényebben élő elnöke, akiről sok politikus példát vehet

hirdetes

Ismerjétek meg ti is a világ legszerényebben élő elnökét

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az elnöki rezidencia egy farm három traktorral, az elnöki autó pedig egy régi Volkswagen Bogár, amit nem egy sofőr vezet, hanem maga az elnök. A politikus otthona is nélkülözi a luxus minden formáját: gyakorlatilag egy egyszerű parasztház.

Elnök

Uruguay egy dél-amerikai ország az Atlanti-óceán partján Argentína szomszédságában. Ennek a távoli országnak az élén áll José Mujica, aki meglehetősen szerény életmódot folytat magas tisztsége ellenére is.

Elnök

Viszont arról szó sincs, hogy az ország népe fosztotta volna ki ennyire a politikust – ő így vállalja a népének tett szolgálatot. A fizetése tisztségéhez méltó összeg, ami 2,6 millió forintnak felel meg, viszont ő ennek a pénznek a nagy részét nem magára és a saját jólétére költötte, hanem valami egészen másra.

Elnök

Az elnök milliós vagyonát, mint látszik is, nem pazar lakásokba és saját fényűző életébe fektette bele, hanem a pénz 90%-át civil szervezeteknek adományozta. A legtöbb ember, ha ekkora összeg akadna a kezébe, biztos nem bírná ki, hogy egy kicsit ne kóstoljon bele a luxuséletbe, ami sokuknak nem adatott meg. Éppen ezért elgondolkodtató ennek a politikusnak a magatartása.

Elnök

Vajon hol van a drága Rolls Royce és a díszkíséret? José Mujica elnöknek ezekre a fényűző dolgokra nincs szüksége ahhoz, hogy teljes életet éljen és képes legyen vezetni az országot. Az elnöknek csak ez a régi Volkswagenje van és ezen kívül még három traktora, amiket ráadásul ő is vezet. Az adóhivatal mindössze 44 millió forintnak megfelelő összegben állapította meg az elnök összes tulajdonát: a vidéki otthonát, a traktorokat és az autót.

Elnök

José Mujica büszkén és elégedetten éldegél vidéki farmján feleségével, Lucía Topolanskyval. Azt gondolnánk, hogy egy ország élén álló vezetőnek káprázatos és fényűző otthona van, viszont Uruguay elnöke úgy él, mint az ország népének bármely tagja. Ha bárki idegen belépne ide, meg se fordulna a fejében, hogy éppen az elnöki lakosztályt látja.

Elnök

Mintha csak egy átlagos, vidéki embert látnánk egy átlagos konyhában. Itt nem találunk modern konyhai berendezést, se drága bútorokat, hanem minden egyszerű és még a teáját is ő maga készíti el. Miután 2010-ben megválasztották elnöknek, lett volna lehetősége beköltözni az elnöki palotába, azonban ő mégis ezt az egyszerű, vidéki házat választotta, amiben eddig is élt. A politikus viszont így sem érzi magát szegénynek, sőt!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bandázsolás

A bandázsolás a kötélvég összefonása, másnéven babázás, vagy fuxolás. Tovább

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 224

Átlagos értékelés: 4.8

utazás