Fogadd meg Dave Selby tippjeit a vitorlás hajó választással kapcsolatban!

hirdetes

A vitorlázás nem csak a gazdagok sportja

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A köztudatban a vitorláshajók drága, luxus termékekként szerepelnek, azonban ez az elképzelés nem feltétlenül fedi teljesen a valóságot. Sosem juthatott hozzá az ember olyan olcsón vitorláshoz, mint manapság, az éves karbantartási költségek pedig általában nem többek, mint egy éves bérlet a helyi edzőteremben.

Dave Selby

A vitorlázás nem csak a tehetőseké

Ezt állítja Dave Selby, aki 2004-ben vásárolta első vitorlását, egy 5,4 méteres, üvegszál testű 1978-as vitorláshal osztályú hajót. A jármű kevesebb mint 2000 fontba (körülbelül 720 ezer forint) került, és még egy utánfutó is járt hozzá a szárazföldi szállításhoz. A használt vitorlás dingik (kisebb, kabin nélküli csónakok) ennél jóval olcsóbban is megvásárolhatók, némelyik pedig olyan kicsi, hogy még utánfutó nélkül is szállíthatók az autó tetejére erősítve.

 

Dave Selby cikkeket is ír

 

„Sok nem vitorlázó azt hiszi, hogy a vitorlázás egy elitista, drága, exkluzív dolog” – állítja Selby, az 58 éves brit férfi, aki havi szinten ír cikkeket a Practical Boat Owner magazinba. „Én azonban meg szeretném mutatni, hogy valójában egyáltalán nem az, és hogy a költség nem feltétlenül akadályozza meg a vízre szállást.”

hirdetes

 

„Ha tudod, hogy mit csinálsz, és tudod, hogy hogyan érdemes használt autót vásárolni, akkor vehetsz magadnak egy nagyszerű kis hajót is, méghozzá szinte semmiért.”

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek hajó sport tenger,óceán Vitorlázás

Szótár

Dirk

A dirk meghatározását lásd a pihentető szótárszónál. Tovább

Route du Rhum

Route du Rhum vitorlás verseny történet A Route du Rhum egy transzatlanti, egykezes... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes