Mikó Zsófi beszámoló - Abfox Vitorlásiskola gyerektábor

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Mikó Zsófi beszámoló - Abfox Vitorlásiskola gyerektábor

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mikó Zsófi beszámoló - Abfox Vitorlásiskola gyerektábor


2009/11/15

Forrás: vitorlazas.hu

A következő beszámolót egy nagyon kedves növendékünk írta az első Abfox Vitorlásiskola által szervezett nyári gyerektáborunkról.

Mikó Zsófi beszámoló - Abfox Vitorlásiskola gyerektábor

Abfox Vitorlásiskola gyerektábor - Tihany

 

Általános iskolai ballagásomra szüleim különleges ajándékkal leptek meg. Legjobb barátnőmmel együtt egyhetes vitorlástáborba „száműztek” minket. Ennél jobb ajándékot keresve sem találhattak volna nekem. Örülök, hogy öt sorstársam, valamint Betti és Matyi - kedvenc oktatóink- társaságában tölthettem ezt a hetet. A kis létszámnak köszönhetően sikerült megismernünk egymást, és új barátságok is születtek a tábor folyamán.
Már az első délelőttön rájöttem, hogy a „semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik” közhely a vitorlázásra is tökéletesen igaz. A bonyolultabbnál-bonyolultabb csomók meggyőztek arról, hogy a vitorlázás nem műkörmöknek és körömlakknak való sport. A hajó részeinek elméleti oktatása is kicsit komplikáltnak tűnt, de mikor először húztuk fel a vitorlát és hajóztunk ki a kikötőből, mindannyiunknak fülig szaladt a szája. Nem volt baj, hogy a bumm néha (szó szerint) teljesen letaglózott bennünket és volt, hogy akaratlanul is sikerült megmártóznunk a Balcsiban. Remekül teltek a tábori napok. Matyi hasznos tanácsainak, illetve KITARTÓ oktatásának köszönhetően pedig (kisebb- nagyobb hibákkal) már a második naptól egyedül kormányozhattuk a vitrolásokat. Betti gondoskodott róla, hogy a szélmentes óráink is izgalmasan teljenek. Ilyenkor strandolhattunk, labdáztuk és homokvárat is építettük. A „nap hőse” oklevelek és az emellé járó dicsőség, valamint csoki hatására pedig mindannyian igyekeztünk elsajátítani minél több fogást a vitrolázás területén. Egy-egy fárasztó nap után kicsik és nagyok egyhangúan vártuk a finom vacsorát. Az estéink sem teltek élménytelenül. A szállásra visszatérve lehetőségünk volt arra, hogy egy kis nassolással egybekötve megbeszéljük a táborlakó gyerekekkel és felnőttekkel az adott nap eseményeit, valamint még jobban megismerjük egymást. Volt, mikor számháborúzással, vagy a Belső- tó partján csillagleséssel múlattuk az időt.
Ez a pár nap sajnos nagyon gyorsan eltelt, és szerintem az összes táborozóval egyetértünk abban, hogy ez volt a nyári szünet LEG-EM-LÉ-KE-ZE-TE -SEBB hete. Remélem jövőre is lesz lehetőségünk arra, hogy folytassuk a vitorlázás területén szerzett tapasztalataink bővítését.

Mikó Zsófia

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Gleitolás

A gleitolás a siklás; erős szélben a könnyű hajók a vízből szinte kiemelkedve siklanak.

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél

Turbó vásárlás

A járműgyártsában leggyakrabban használt feltöltőtípus a turbófeltöltő.  A...

Játszótér építése

A játszótér egy fontos helyszín a gyermekek életében. Rengeteg időt töltenek itt, ezért...

Romantikus étterem

A romantikus éttermek szerte a világon a párok kedvenc helyei. Mint minden országban, nálunk...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.