notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mikó Zsófi beszámoló - Abfox Vitorlásiskola gyerektábor

hirdetes

Mikó Zsófi beszámoló - Abfox Vitorlásiskola gyerektábor

mikó zsófi,tóth mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A következő beszámolót egy nagyon kedves növendékünk írta az első Abfox Vitorlásiskola által szervezett nyári gyerektáborunkról.

Mikó Zsófi beszámoló - Abfox Vitorlásiskola gyerektábor

Abfox Vitorlásiskola gyerektábor - Tihany

 

Általános iskolai ballagásomra szüleim különleges ajándékkal leptek meg. Legjobb barátnőmmel együtt egyhetes vitorlástáborba „száműztek” minket. Ennél jobb ajándékot keresve sem találhattak volna nekem. Örülök, hogy öt sorstársam, valamint Betti és Matyi - kedvenc oktatóink- társaságában tölthettem ezt a hetet. A kis létszámnak köszönhetően sikerült megismernünk egymást, és új barátságok is születtek a tábor folyamán.
Már az első délelőttön rájöttem, hogy a „semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik” közhely a vitorlázásra is tökéletesen igaz. A bonyolultabbnál-bonyolultabb csomók meggyőztek arról, hogy a vitorlázás nem műkörmöknek és körömlakknak való sport. A hajó részeinek elméleti oktatása is kicsit komplikáltnak tűnt, de mikor először húztuk fel a vitorlát és hajóztunk ki a kikötőből, mindannyiunknak fülig szaladt a szája. Nem volt baj, hogy a bumm néha (szó szerint) teljesen letaglózott bennünket és volt, hogy akaratlanul is sikerült megmártóznunk a Balcsiban. Remekül teltek a tábori napok. Matyi hasznos tanácsainak, illetve KITARTÓ oktatásának köszönhetően pedig (kisebb- nagyobb hibákkal) már a második naptól egyedül kormányozhattuk a vitrolásokat. Betti gondoskodott róla, hogy a szélmentes óráink is izgalmasan teljenek. Ilyenkor strandolhattunk, labdáztuk és homokvárat is építettük. A „nap hőse” oklevelek és az emellé járó dicsőség, valamint csoki hatására pedig mindannyian igyekeztünk elsajátítani minél több fogást a vitrolázás területén. Egy-egy fárasztó nap után kicsik és nagyok egyhangúan vártuk a finom vacsorát. Az estéink sem teltek élménytelenül. A szállásra visszatérve lehetőségünk volt arra, hogy egy kis nassolással egybekötve megbeszéljük a táborlakó gyerekekkel és felnőttekkel az adott nap eseményeit, valamint még jobban megismerjük egymást. Volt, mikor számháborúzással, vagy a Belső- tó partján csillagleséssel múlattuk az időt.

hirdetes
Ez a pár nap sajnos nagyon gyorsan eltelt, és szerintem az összes táborozóval egyetértünk abban, hogy ez volt a nyári szünet LEG-EM-LÉ-KE-ZE-TE -SEBB hete. Remélem jövőre is lesz lehetőségünk arra, hogy folytassuk a vitorlázás területén szerzett tapasztalataink bővítését.

hirdetes

Mikó Zsófia

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonfűzfő - Vitorlázó Sportegyesület

A balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője közforgalmú, 86 kikötő- és 3... Tovább

Magas biztonsági fokozatú lakat

Kompromisszummentes biztonságra van szükséged? Válassz a világ vezető lakatgyártó cégének... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 241

Átlagos értékelés: 4.7