AC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzés

Kövess minket facebookon!
Főoldal > AC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

AC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzés


2009/06/15

A www.vitorlazas.hu részt vett az AC Sailing Team nyilvános edzésén, ahol az RC 44-es verseny vitorláshajó és a 2009-es Kékszalag csapat mutatkozott be. A team a Kékszalag 2009 Balaton kerülő vitorlás versenyre készül és annak megnyerése a céljuk.

Balatonfüred, 2009. június 15., Hotel Silver Resort kikötője.

AC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzés

A 2009-es Kékszalag vitorlás verseny megnyerésére hajt az AC Sailing Team

Amint arról már korábban hírt adtunk, az AC Sailing Team olyan nagyhajós csapat, amely kizárólag vitorlázókból áll, tehát nem a szponzor határozza meg a résztvevőket, hanem a csapat tagjainak eddig elért eredményei döntenek. Mivel az olimpiai, azaz a  kisebb hajóosztályok színvonalas nemzetközi versenyein már bizonyítottak az AC Sailing Team vitorlázói külön-külön, most együtt,  olyan rangos nemzetközi futamokon tervezik az indulást, ahol a világ legjobb vitorlázóival mérhetik össze tudásukat. Ráadásul  a csapatban a tapasztalt vitorlázók mellett helyet kaptak olyan fiatalok, akik jelenleg is versenyeznek olimpiai osztályokban,
így az utánpótlás támogatása és motiválása is küldetése a programnak.

A csapat az RC 44 vitorlás versenyhajó fedélzetén próbál helyt állni a 2009-es Kékszalag vitorlás versenyen

Nem akármilyen hajó fedélzetén küzdhet az AC Sailing Team a Kékszalag 2009 Balaton kerülő vitorlás versenyen. A világ egyik leghíresebb professzionális versenyhajó osztályában szereplő RC 44 fedélzetén próbál a csapat a július eleji Kékszalagon helyt állni. Mint minden profi sportban, például a Forma 1 Bajnokság-sorozatban, az RC 44 vitorlások is kizárólag versenyzésre alkalmasak. A legmodernebb technikát vonultatják fel, egy ilyen hajó ára 600.000 Euro, a több helyszínből álló nemzetközi RC 44 bajnokság sorozatban szereplő nemzetközi csapatok éves költségvetése közel még egyszer ennyi.

Magyarországon gyártják az RC 44 hajókat - Larry Ellison, az Oracle tulajdonosa is erre a hajóosztályra voksol

A hajó már önmagában is egy kisebb világszenzációnak számít, ráadásul egy nem mindennapi hazai sikertörténet is,hiszen a háromszoros America's Cup (Amerika Kupája) győztes és olimpiai bajnok új-zélandi vitorlázó Russel Coutts, a magyar Paulovits Dénes - Pauger Carbon - műhelyét bízta meg, a nevét viselő - innen az RC - 44 lábas versenyhajó legyártásával. Eddig világszerte Amerikától Olaszországon át Taiwanig 21 hajót adott el, melyek mindegyike magyar gyártmány. Ilyen hajója és RC 44-es csapata
van például Larry Ellisonnak, az Oracle tulajdonosának.

Láng Róbert az RC 44 tulajdonosa - Elkötelezettség és példamutató szakmai alázat


Láng Róbert, aki már ez idáig is számos rangos vitorlás projektet valósított meg - Nemere II felújítása, az Adriatic Challenge vitorlás vállalkozás alapítása és a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság szervezése, valamint az utánpótlás támogatása- eltökélt szándéka,  hogy erősítse Magyarországon a profi vitorlázást. Az általa megvásárolt Rc 44-es hajón a hazai tehetséges vitorlázók lehetőséget kapnak a nemzetközi profi vitorlázás vérkeringésébe bekerülni. A hajón vitorlázó csapattagok elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény,  hogy kezdetben, amíg a csapatnak nincs támogatója, lemondanak fizetésükről a célok megvalósítása érdekében.

Összefogás a vitorlázásért

A csapat edzéseihez kiváló és méltó helyszínt biztosít a Hotel Silver Resort Balatonfüred, a 2008. évi Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj első helyezettje. A szálloda tulajdonosa elkötelezett híve a magyar vitorlázás felkarolásának és támogatásával kívánja elősegíteni a profi vitorlázás alapfeltételeit.
"Annyi jó zene van" - biztosan ismerősen cseng ez a mondat. A Juventus Rádió ezen a nyáron nem csak a jó zenét, hanem a számára fontos eseményeket is népszerűsíti. Ilyen például a vitorlázás is, szeretnének rávilágítani, hogy ez a sportágelérhető bárki számára. Így a rádió beszámol a magyar RC 44-es versenyhajó csapatának edzéseiről és a 2009-es Kékszalagon nyújtott teljesítményéről is.

A hajó technikai adatai:

Teljes hajóhossz: 13.35 m (44 láb)
Szélesség: 2.75 m (9 láb)
Merülés: 2.90 m (9 láb) - a Balatonra egy külön tőkesúly készült: 2.20 m (7 láb)
Tömeg: 3560 kg
Tőkesúly: 2200 kg

 

Balogh Anikó (sajtófőnök)
Tóth mátyás
Fotó: Tóth Mátyás, Minden jog fenntartva

 

 

AC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Látszólagos szél

Mozgó hajón a valódi szelet a menetszelünk élesebbé teszi, mozgó hajóra mindig a...

Optimist

Optimist vitorlás hajó leírása Az Optimist egy kicsi, egyszemélyes vitorlás hajó....

Alsó él

Alsó él: A vitorla alsó, a fedélzettel nagyjából párhuzamos éle.

Karé Réka

Karé Réka életrajz   Mikor és hol születtél? 1988. 05. 06.,...

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.