notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

AC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzés

hirdetes

AC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzés

Balogh Anikó, Tóth Mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A www.vitorlazas.hu részt vett az AC Sailing Team nyilvános edzésén, ahol az RC 44-es verseny vitorláshajó és a 2009-es Kékszalag csapat mutatkozott be. A team a Kékszalag 2009 Balaton kerülő vitorlás versenyre készül és annak megnyerése a céljuk.

Balatonfüred, 2009. június 15., Hotel Silver Resort kikötője.

AC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzés

A 2009-es Kékszalag vitorlás verseny megnyerésére hajt az AC Sailing Team

Amint arról már korábban hírt adtunk, az AC Sailing Team olyan nagyhajós csapat, amely kizárólag vitorlázókból áll, tehát nem a szponzor határozza meg a résztvevőket, hanem a csapat tagjainak eddig elért eredményei döntenek. Mivel az olimpiai, azaz a  kisebb hajóosztályok színvonalas nemzetközi versenyein már bizonyítottak az AC Sailing Team vitorlázói külön-külön, most együtt,  olyan rangos nemzetközi futamokon tervezik az indulást, ahol a világ legjobb vitorlázóival mérhetik össze tudásukat. Ráadásul  a csapatban a tapasztalt vitorlázók mellett helyet kaptak olyan fiatalok, akik jelenleg is versenyeznek olimpiai osztályokban,
így az utánpótlás támogatása és motiválása is küldetése a programnak.

A csapat az RC 44 vitorlás versenyhajó fedélzetén próbál helyt állni a 2009-es Kékszalag vitorlás versenyen

Nem akármilyen hajó fedélzetén küzdhet az AC Sailing Team a Kékszalag 2009 Balaton kerülő vitorlás versenyen. A világ egyik leghíresebb professzionális versenyhajó osztályában szereplő RC 44 fedélzetén próbál a csapat a július eleji Kékszalagon helyt állni. Mint minden profi sportban, például a Forma 1 Bajnokság-sorozatban, az RC 44 vitorlások is kizárólag versenyzésre alkalmasak. A legmodernebb technikát vonultatják fel, egy ilyen hajó ára 600.000 Euro, a több helyszínből álló nemzetközi RC 44 bajnokság sorozatban szereplő nemzetközi csapatok éves költségvetése közel még egyszer ennyi.

hirdetes

Magyarországon gyártják az RC 44 hajókat - Larry Ellison, az Oracle tulajdonosa is erre a hajóosztályra voksol

A hajó már önmagában is egy kisebb világszenzációnak számít, ráadásul egy nem mindennapi hazai sikertörténet is,hiszen a háromszoros America's Cup (Amerika Kupája) győztes és olimpiai bajnok új-zélandi vitorlázó Russel Coutts, a magyar Paulovits Dénes - Pauger Carbon - műhelyét bízta meg, a nevét viselő - innen az RC - 44 lábas versenyhajó legyártásával. Eddig világszerte Amerikától Olaszországon át Taiwanig 21 hajót adott el, melyek mindegyike magyar gyártmány. Ilyen hajója és RC 44-es csapata
van például Larry Ellisonnak, az Oracle tulajdonosának.

Láng Róbert az RC 44 tulajdonosa - Elkötelezettség és példamutató szakmai alázat


Láng Róbert, aki már ez idáig is számos rangos vitorlás projektet valósított meg - Nemere II felújítása, az Adriatic Challenge vitorlás vállalkozás alapítása és a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság szervezése, valamint az utánpótlás támogatása- eltökélt szándéka,  hogy erősítse Magyarországon a profi vitorlázást. Az általa megvásárolt Rc 44-es hajón a hazai tehetséges vitorlázók lehetőséget kapnak a nemzetközi profi vitorlázás vérkeringésébe bekerülni. A hajón vitorlázó csapattagok elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény,  hogy kezdetben, amíg a csapatnak nincs támogatója, lemondanak fizetésükről a célok megvalósítása érdekében.

hirdetes

Összefogás a vitorlázásért

A csapat edzéseihez kiváló és méltó helyszínt biztosít a Hotel Silver Resort Balatonfüred, a 2008. évi Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj első helyezettje. A szálloda tulajdonosa elkötelezett híve a magyar vitorlázás felkarolásának és támogatásával kívánja elősegíteni a profi vitorlázás alapfeltételeit.
"Annyi jó zene van" - biztosan ismerősen cseng ez a mondat. A Juventus Rádió ezen a nyáron nem csak a jó zenét, hanem a számára fontos eseményeket is népszerűsíti. Ilyen például a vitorlázás is, szeretnének rávilágítani, hogy ez a sportágelérhető bárki számára. Így a rádió beszámol a magyar RC 44-es versenyhajó csapatának edzéseiről és a 2009-es Kékszalagon nyújtott teljesítményéről is.

A hajó technikai adatai:

Teljes hajóhossz: 13.35 m (44 láb)
Szélesség: 2.75 m (9 láb)
Merülés: 2.90 m (9 láb) - a Balatonra egy külön tőkesúly készült: 2.20 m (7 láb)
Tömeg: 3560 kg
Tőkesúly: 2200 kg

 

Balogh Anikó (sajtófőnök)
Tóth mátyás
Fotó: Tóth Mátyás, Minden jog fenntartva

 

 

AC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzésAC Sailing Team - RC 44-es vitorlás versenyhajó nyilvános média edzés
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kávézó Budapesten

A tökéletes kávézó Budapesten mindenkinek más jelent, abban azonban egyetérthetünk, hogy a... Tovább

Őszi wellness

Az őszi wellness egyre népszerűbb kis hazánkban is, hiszen számos előnye van. Ha az őszi... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 119

Átlagos értékelés: 4.9