Access Európa bajnokság 2009 - a Pegan - Mircsev páros aranyat szerzett!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Access Európa bajnokság 2009 - a Pegan - Mircsev páros aranyat szerzett!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Access Európa bajnokság 2009 - a Pegan - Mircsev páros aranyat szerzett!


2009/09/17

Forrás: vitorlazas.hu

Első ízben rendezték meg a mozgáskorlátozottak számára az Access osztályok Európa Bajnokságát, ahol a az Access 2.3, a 303 és a Liberty versenyzői 9 futamon mérték össze tudásukat. A verseny Open jellegű, ez megengedi, hogy a mozgáskorlátozott vitorlázók mellett egészséges vitorlázók is részt vehessenek a futamokon.
 
Access Európa bajnokság 2009
Port Camargue (FRA), 2009. szeptember 7-13. 

 

 

Access Európa bajnokság 2009 - a Pegan - Mircsev páros aranyat szerzett!

Access EB 2009 - Magyarországot 3 egység képviselte

Magyarországot 3 egység képviselte, mindhárman az Acces 303-as kétszemélyes hajóosztályban: a világbajnoki címet is birtokló Pegan Zoltán-Mircsev Éva páros, és az első versenyes Kele Mária-Szőke Miklós és Spuriga Gábor-Molnár Brigitta.

Access EB 2009 - Felmérés és regisztráció az első két napon

Az első két nap a felméréssel és regisztrációval kezdődött, volna… A franciák nemes egyszerűséggel kezelték a helyzetet, hiába volt kiírva 8 órára a versenyiroda nyitása, 11 óra előtt sehol senki. Két nap ücsörgés és bosszankodás után kedd estére sikerült mindhárom hajót felmérni, és a nevezéseket letudni.

Access EB 2009 - Szépen indított Pegan & Mircsev az első versenynapon

Az első versenynapon szeptember 10-én a parti halasztás után gyenge szélben engedték el az első futamot. A Pegan-Mircsev párosnak az erős szél volt a kedvező, ami a versenynap végére megérkezett, így két 2. és egy 1. helyezéssel szépen indítottak.

Access EB 2009 - A második versenynap

A második nap mindkét futamán magyar egység diadalmaskodott, a Kele-Szőke páros hozta az elsőt, Pegan-Mircsev egység a második futamot. Szél hiányában a nap további részét parton töltötték a versenyzők.

Access EB 2009 - Vegyes harmadik nap

A harmadik nap nagyon vegyes eredményeket hozott, Zoli és Éva 4-5-2 eredménnyel zárta ezt a napot, míg Marcsi és Zoli újabb futamgyőzelmet szerzett, sőt egy második helyet, egyre elérhetőbbnek tűnt a bronzérem számukra.

Access EB 2009 - Utolsó nap, Pegan Zoltán és Mircsev Éva az Európa bajnok!

Az utolsó napon egyetlen futamot indítottak, aztán a befutó után lefújtak az EB-t a francia szervezők. A 9 futamból két kieső lett, így a Pegan Zoltán és Mircsev  Éva az Access világbajnoki cím után az osztály első Európa bajnoki címét is megszerezték. Sajnos Kele Mária és Szőke Zoli, ha csak egyetlen ponttal is, de lemaradt a dobogóról. Spuriga Gábor és Molnár Brigitta a hetedik helyet szerezte meg a kilencfős mezőnyben.

A következő világbajnokság helyszíne Rutland és az Egyesült Királyság 2010-ben, ahol remélhetőleg hasonló szép sikereket érnek el a magyar vitorlázók.

Access EB 2009 - Végeredmény

 

 


Pegan zoltán és Mircsev Éva

Böröcz Péter

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Árboctalp

Árboctalp: Az árboc alsó, a fedélzeten vagy gerincen rögzített része.

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál.

Kitisztázás

Az összegubancolódott kötél vagy vitorla kibogozása.

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.