notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Adventi készülődés, adventi programok 2010-ben

hirdetes

Advent 2010

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Advent - Karácsonyt megelőző böjt ideje.  Az adventi böjt idején tiltották az ünnepélyes házasságkötést, a mulatozást. Az advent célja felkészülni a karácsonyra, várni a messiást. Az advent megünneplésével a hívők újra átélik az Isten eljövetele után vágyódást. Az advent szimbólumai a violaszín, a rózsaszín, adventi koszorú.

advent 2010

Néhány Adventi program mellyel szinesíthetik a várakozás időszakát:

Veszprémi ünnepvárás - Az Illatos Advent

Családi programok négy hétvégén keresztül az advent jegyében. Tűzgyújtás, koncertek, gyermek programok, előadások, karácsonyi kiállítás és vásár vár minden kedves érdeklődőt a díszbe öltöztetett Városházánál, az Óváros téren.

 

Országos Mikulásfesztivál

A Magyar Mikulás Nagykarácsonyban lakik, s a község szívében, a Petőfi Sándor utca 14. szám alatt találkozhatnak vele a gyerekek. Nagykarácsony Fejér megye déli részén, a fővárostól kilencven, Székesfehérvártól ötven, Pakstól harmincöt, Dunaújvárostól húsz, Sárbogárdtól tíz kilométerre található. Idén 15. alkalommal kerül itt megrendezésre a Mikulás Fesztivál 2010. november 5. és 2011. január 6. között. 

 

Adventi gyertyagyújtás

November 28., december 5.,12. és 19-én Adventi gyertyagyújtás (vasárnaponként).

 

Óriás Mikulás-napi mulatság

hirdetes

Több éves hagyománya van a művelődési ház által szervezett Óriási Mikulás-napi mulatságnak.

 

III. Szent Miklós Pálinka Ünnep

Harmadszor rendezzük meg a Szent Miklós Pálinka Ünnepet december 6-hoz kötődően. 2007 óta Szent Miklós Napja egyben a Magyar Pálinka Napja is, hiszen Szent Miklós egyaránt a pálinkások védőszentje is.
A Szent Miklós Pálinka Ünnep fő mozzanataként Magyarország legjobb pálinkáit fogadja a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, s ezzel a Gyulán megrendezett Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny eredménye alapján Magyarország Legjobb Pálinkája címet elnyert párlatok gyarapítják megőrzendő nemzeti kincseink sorát.

VII. Badacsonytördemici Forraltbor-főző Verseny

 

A Badacsony környéke a szemnek és a szájnak is tartogat szépséget, a téli Balaton képei mellett a helyi borospincék hangulata is megfogja a látogatókat. A forraltbor főzés a Faluház udvarán felállított bográcsokban történik. A versenyre 3-4 tagú csapatok nevezhetnek be. A rendezvényt szórakoztató programok, kézművesek és környékbeli gazdák vására kíséri. Számtalan hagyományos, helyi jellegű gasztronómiai különlegesség vásárlására és kóstolására nyílik lehetőség.

hirdetes

 

Móri Advent

A Karácsony-várás időszakát a városi művelődési, közoktatási intézmények és a civil szervezetek rendezvényei teszik meghitté. Ünnepélyes gyertyagyújtás az adventi vasárnapokon 16.30 órától. Az adventi ünnepi időszakban a Polgármesteri Hivatal előtt felállított fenyőfa mellett a város lakossága vasárnaponként egy-egy közös adventi gyertyagyújtásra gyűlik össze. A polgármesteri köszöntő és az egyházi vezetők áldását követően a város közoktatási intézményei bensőséges műsorral kedveskednek a közönségnek.

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Húsvéti nyúl

A Húsvéti nyúl A húsvéti nyúl, vagy húsvéti nyuszi, nyuszi a húsvét ünnephez... Tovább

Balatongyörök Hajóállomás

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 183

Átlagos értékelés: 4.8