notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Viharosan indult az Africa-Europe Challenge projekt november 3-án

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Az Africa-Europe Challenge projekt viharosan indult

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az Africa-Europe Challenge projekt viharosan indult


2014/11/06

Nevéhez méltóan már az induláskor nagy kihívással kellett szembenéznie az Africa - Europe Challenge (AEC) vitorlás regatta, kulturális, oktatási, turizmusfejlesztési és tengerbiológia eseménysorozat szervezőinek: erős viharral találták volna szembe magukat a november 3-ra tervezett indulást követően. 

Africa - Europe Challenge
A vihar iránya lehetetlenné tette volna az első szakasz végpontjának, a marokkói Rabat kikötőjének megközelítését, így gyors, határozott döntésre volt szükség…

 

Az Africa- Europe Challenge projekt vezetői, Gál József kétszeres földkerülő vitorlázó és Dr. Kondricz Péter nemzetközi informatikai jogász az időjárás jelentést tanulmányozva nehéz döntés elé kerültek.

 

Erős vihar közeledett, ami szinte megoldhatatlan feladatot jelentett volna az Africa-Europe Challenge zászlóshajójának, a ’La Grace’ nevű, 1700-as években tervezett replikának, illetve kísérőhajóinak, hogy időben eljussanak az első kikötőbe.

 

A szervezők így a biztonság érdekében kénytelenek voltak törölni a spanyol Cádiz-ban november 3-ra tervezett ünnepélyes indulást.

 

A ’La Grace’, a Gál József építette ’Equator’ és néhány további vitorlás emiatt még a hét végén a spanyol La Linea kikötőjéből egyenesen Rabatba indult, hogy a vihar előtt elérjék a céljukat. A többi résztvevő a vihar elmúltával indult a flotta után Rabatba. 

Africa - Europe Challenge

A kalandos indulás után a helyszíni programok azonban már zavartalanul kezdődhettek el. Az Africa-Europe Challenge marokkói partnere a Morocco Sail, jelentős szervező munkát végzett, amelyet a Marokkói Magyar Nagykövetség a helyszínen támogat.

 

A rabati Marina de Salé ingyen kikötőhellyel és vendéglátással fogadta a résztvevő hajósokat és más érkezőket, a héten pedig elkezdődtek a tervezett programok, amelyekről a szervezők folyamatos tájékoztatást adnak.

 

A Rabati Kereskedelmi Kamarával történő üzleti találkozó a helyszín kiemelt eseménye, ugyanakkor turisztikai programok és iskolalátogatás is szerepel a menetrendben.

 

Az AEC vezetői a hét során találkoznak továbbá a marokkói Abdelmalek Essaâdi University in Morocco egyetem képviselőivel, hogy az elkövetkező évekre tervezett, a regatta alatt megvalósuló tengerbiológiai programban való együttműködésről egyeztessenek.

 

2014. november 8-án Marokkó prominens gazdasági és politikai döntéshozói a kikötőben rendezett sajtótájékoztatón és fogadáson üdvözlik majd az Africa-Europe Challenge programot, amely hosszú távon erősíti Marokkó európai gazdasági kapcsolatait és bekapcsolja az országot az európai vitorlás turizmusba.

 

„Természetesen a marokkói eseményeken is nagy hangsúlyt fektetünk a magyar érdekek képviseletére, annak érdekében, hogy az AEC segítségével a jövőben magyar üzletemberek, magyar cégek jelenhessenek meg a marokkói piacon. Mindezek mellett persze hazánk kulturális értékeit is a marokkói nyilvánosság elé tárjuk, hiszen nem titkolt célunk, országunk jó hírnevének öregbítése a célállomásokon”mondta el Gál József.

Africa - Europe Challenge

Ez egy komplex program, melynek célja, hogy Afrika és Európa országainak kölcsönös előnyökön nyugvó együttműködését erősítse, és közelítse Afrika és Európa népeit egymáshoz. A projekt fő eleme egy vitorlás rally, mely Afrika partjainál hajózva, 7-10 napos megállókat tartva teljesíti a céljait.

 

A 10 afrikai országot megcélzó kezdeményezés 2014. november – 2015. március időszakban 4 afrikai ország 5 városában szervez “Africa-Europe Challenge Business Forum” (AECBF) elnevezéssel nagyszabású üzleti fórumot, amelyek az üzleti élet számos területén teremtenek kiváló lehetőséget a kapcsolatok kiépítésére, együttműködések elindítására Afrika és a világ többi területei között.

 

Az üzleti fórumok helyszínei lesznek: Casablanca (Marokkó), Tenerife (Kanári-szigetek), Mindelo (Zöld-foki-szigetek), Fokváros (Dél-afrikai Köztársaság), Durban (Dél-afrikai Köztársaság.

 

Az Africa-Europe Challenge program egyedülállóságát a komplexitása adja. Jellegéből adódóan egy olyan összetett kezdeményezésről van szó, amilyen korábban sosem került megvalósításra. A sportnak, mint általános értékeket felvonultató eszmének az erejét hívta segítségül, hogy a legkülönfélébb alprojekteket foghasson össze egy programban, így kapott szerepet a gazdaságépítés, a kultúra, az oktatás, a turizmusfejlesztés és a tengerbiológia egyaránt. Éppen komplex jellegénél fogva gazdasági szakemberek, turisták vagy akár iskolások, a feltörekvő nemzedék számára egyaránt sokkal vonzóbb lehet ez a program, mint bármilyen más egy-egy elemet kiragadó program.

 

Amiért a csapat éppen Afrikába indult el…

 

A világ tíz leggyorsabban növekvő országából hat afrikai. Az afrikai térség gazdaságának növekedése mögött elsősorban a nyersanyagpiac felfutása és az export növekedése áll. Bár a 2008-ban kirobbant válság során e térség is a lassulás útjára lépett, azonban európai, illetve amerikai társától eltérően nem csúszott recesszióba.

Az utóbbi években Magyarország és az afrikai országok kereskedelmi forgalma dinamikusan nőtt, a két régió közötti kereskedelem volumene még mindig nagyon alacsony. A magyar-afrikai kereskedelmi forgalom 75%-át néhány domináns országgal - a Dél-Afrikai Köztársasággal, Nigériával és Algériával - bonyolítják le, ami azt jelenti, hogy vannak még kiaknázatlan lehetőségek.

Africa - Europe Challenge

Az AEC program keretében a gazdasági kapcsolatok építésén túl turisztikai, kulturális, iskolai és tengerbiológiai programok is zajlanak majd az afrikai térségben. A vitorlás versenyhez kapcsolódó szárazföldi eseményeken a fogadó ország bemutatja kultúráját, eredményeit, és a Magyar Estek keretein belül a hazai értékek kinti bemutatkozására is mód nyílik.

 

Az AEC projekthez kapcsolódó „Future Without Distance” gyermek és ifjúsági program célja, hogy Európa és Afrika gyermekei között közvetlen, partnerségen alapuló együttműködést építsenek ki. A projekt lehetőséget biztosít arra, hogy a gyermekek szervezett keretek között követhessék és interaktív folyamatos kapcsolatot tarthassanak fenn az Afrika partjainál hajózó flottával, segíti a magyar gyerekek, iskolások kitekintését a világba, továbbá testvérkapcsolati háló kialakítását afrikai oktatási intézményekkel.

 

Az Africa-Europe Challenge projekt megálmodóiról…

 

A projekt megálmodói: Gál József (jobbról) kétszeres földkerülő vitorlázó és Dr. Kondricz Péter (balról) nemzetközi informatikai jogász

 

Gál József kétszeres földkerülő vitorlázó, az AEC projekt egyik ötletgazdája. Elsőként Fa Nándorral közösen, a Szent Jupát hajósaként vitorlázta körbe a Földet. Ezt követően a saját építésű Equator nevű vitorlás hajóval másodszor is megkerülte a Földet.

 

Dr. Kondricz Péter nemzetközi informatikai jogász 2009 óta az AEC projektigazgatója. A szakember korábban jogi vezetője volt többek között a magyarországi Oracle vállalatnak, valamint jelentős tapasztalatot szerzett a Sun Microsystems regionális jogi igazgatójaként is.

 

Az Africa-Europe Challenge kommunikációs partnere a PResston PR.

 

További információ és interjú egyeztetés:

Fükő Adrienn | PR Vezető | PResston PR | T (+ 36 1) 325 94 88 |

F (+36 1)  325 94 89 | M (+36 30) 769 8697 | adrienn.fuko@presstonpr.hu | www.presstonpr.hu

 

Bárd Noémi Polli | PR tanácsadó | PResston PR | T (+ 36 1) 325 94 88 |

F (+36 1)  325 94 89 | M (+36 30) 610 0696 | polli.noemi.bard@presstonpr.hu | www.presstonpr.huhajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hajózási Szabályzat ("HSz")

Hajózási Szabályzat ("HSz") - a Vízi Kresz, 39/2003 (VI.13.) GKM rendelet  

Bal csapás

A hajó balcsapáson halad, ha a vitorlába "balról csap" bele a szél. Versenyben a...

Kimm

Kimm - sarkos építésû hajóknál a fenék síkjának és az oldal síkjának találkozása

Étterem Budapesten

Egy különleges éttermet keresel a főváros szívében? A Városliget Café & Restaurant...

Diabétesz kezelése

A cukorbetegség vagyis diabétesz   A diabétesz, a glükóz zavara, melynek oka a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.