notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ilyen kerítést még nem láttál! - Kerítés akváriumból

hirdetes

Ennek a kerítésnek nincs párja a világon!

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy török üzletember az Égei-tenger partján vásárolt egy luxusvillát, viszont úgy érezte, hiányzik valami, amitől még szebb lehetne. Lebontatta a kőkerítést és a helyére építtetett egy akváriumot, aminek a fél világ a csodájára jár.

Akvárium-kerítés

Ahhoz, hogy ne pusztuljon ki az akvárium élővilága és hogy a halak jól érezzék magukat, naponta akár 30-40-szer is szükség van vízcserére, ami újabb 3 ezer dollárt jelent, ez pedig 700 ezer forintot tesz ki. Törökországban nyáron szinte sivatagi idő van, ami azt jelenti, hogy nem ritkák a 40 fokos hőségek, ezért a víz folyamatos tisztítása mellett fontos a megfelelő hőmérséklet fenntartása, vagyis az akvárium folyamatos hűtése.

hirdetes

 

Az üzletember viszont minden macera ellenére büszke arra, hogy megvalósította álmát, ami turisták tömkelegét vonzza. A látogatóknak tilos túl közel menni az akváriumhoz, amit éjjel-nappal összesen 17 kamera figyel. Viszont messziről bárki szemügyre veheti a világ legkülönlegesebb kerítését.

Mehmet Ali Gökçeoğlu, egy török üzletember az Égei-tenger partjára költözött, ami már önmagában egy csodás hely, de úgy látszik, a milliárdos üzletember mégse volt teljesen elégedett a megvásárolt ingatlannal, legalábbis a kerítéssel. Ezért lebontatta az egészet és egy olyan "kerítést" építtetett helyette, aminek szerintem nincs párja a világon: egy akváriumkerítést. A kőkerítés zavarta a férfit a földszintről való kilátásban.

 

A kerítés 55 méter hosszú és legalább 1000 élőlényt telepítettek be az Égei-tengerből: halakat, angolnát, polipot és minden mást a lehető legváltozatosabban. A gigantikus akvárium víztisztítását is megoldották, ugyanis az üzletember nem lakik túl messze a tengertől, ezért összekötötték a tengerrel az akváriumot. 400 méteres csővezetékeket helyeztek a föld alá, amik biztosítják a folyamatos vízcserét. Ezt nem volt könnyű megvalósítani, viszont az üzletember szerint teljesen megérte. Összesen 21 ezer dollárt költött rá, ami nagyjából 5 millió forintnak felel meg. És még nem beszéltünk az akvárium fenntartásáról, ami szintén nem olcsó mulatság.

 

Akvárium

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatongyörök Horgász Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Horgász Egyesület... Tovább

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 137

Átlagos értékelés: 4.9

kreatív