Ilyen kerítést még nem láttál! - Kerítés akváriumból

hirdetes

Ennek a kerítésnek nincs párja a világon!

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy török üzletember az Égei-tenger partján vásárolt egy luxusvillát, viszont úgy érezte, hiányzik valami, amitől még szebb lehetne. Lebontatta a kőkerítést és a helyére építtetett egy akváriumot, aminek a fél világ a csodájára jár.

Akvárium-kerítés

Ahhoz, hogy ne pusztuljon ki az akvárium élővilága és hogy a halak jól érezzék magukat, naponta akár 30-40-szer is szükség van vízcserére, ami újabb 3 ezer dollárt jelent, ez pedig 700 ezer forintot tesz ki. Törökországban nyáron szinte sivatagi idő van, ami azt jelenti, hogy nem ritkák a 40 fokos hőségek, ezért a víz folyamatos tisztítása mellett fontos a megfelelő hőmérséklet fenntartása, vagyis az akvárium folyamatos hűtése.

hirdetes

 

Az üzletember viszont minden macera ellenére büszke arra, hogy megvalósította álmát, ami turisták tömkelegét vonzza. A látogatóknak tilos túl közel menni az akváriumhoz, amit éjjel-nappal összesen 17 kamera figyel. Viszont messziről bárki szemügyre veheti a világ legkülönlegesebb kerítését.

Mehmet Ali Gökçeoğlu, egy török üzletember az Égei-tenger partjára költözött, ami már önmagában egy csodás hely, de úgy látszik, a milliárdos üzletember mégse volt teljesen elégedett a megvásárolt ingatlannal, legalábbis a kerítéssel. Ezért lebontatta az egészet és egy olyan "kerítést" építtetett helyette, aminek szerintem nincs párja a világon: egy akváriumkerítést. A kőkerítés zavarta a férfit a földszintről való kilátásban.

 

A kerítés 55 méter hosszú és legalább 1000 élőlényt telepítettek be az Égei-tengerből: halakat, angolnát, polipot és minden mást a lehető legváltozatosabban. A gigantikus akvárium víztisztítását is megoldották, ugyanis az üzletember nem lakik túl messze a tengertől, ezért összekötötték a tengerrel az akváriumot. 400 méteres csővezetékeket helyeztek a föld alá, amik biztosítják a folyamatos vízcserét. Ezt nem volt könnyű megvalósítani, viszont az üzletember szerint teljesen megérte. Összesen 21 ezer dollárt költött rá, ami nagyjából 5 millió forintnak felel meg. És még nem beszéltünk az akvárium fenntartásáról, ami szintén nem olcsó mulatság.

 

Akvárium

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Üzleti ebéd helyszín

Ha szeretné üzleti partnereit elkápráztatni, érdemes egy igazán különleges helyszín... Tovább

Fűke 32

Fűke 32 vitorlás hajó gyártói leírása Fűke Yacht Kft. saját fejlesztésű hajója a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 137

Átlagos értékelés: 4.9

kreatív