notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Louis Vuitton Pacific Series 2009: Alinghi vs BMW Oracle

hirdetes

Alinghi egy másodperces győzelmet aratott az Oracle felett a Kihívók Kupájában

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A svájci Alinghi csupán egy másodperces előnnyel győzött a BMW Oracle Racing előtt szerdán. Ezzel a futammal kezdetét vette a Kihívók Kupája a Hauraki öbölben.  A Russel Coutts (NZL) által kormányzott Oracle végig vezette a futamot, azonban Ed Baird (USA) az utolsó pillanatban sikeresen megelőzte, és ezzel megszerezte az áhított győzelmet.
 

Alinghi 2009

Louis Vuitton Pacific Series 2009 Auckland, New Zealand

A három futamos kihívó sorozat csütörtökön folytatódik, a győztes pedig a hazai Emirates Team New Zealand csapattal áll ki pénteken, illetve szombaton.

Coutts és a BMW Oracle Racing csapat a finálét megelőzően már két futamot is megnyert. Egyrészt legyőzték olasz ellenfelüket, a Luna Rossa hajót a negyeddöntőben, amelyben három büntető is kiosztásra került. Ezek után győzelmet arattak a másik olasz ellenfél, a Damiani Italia Challenge fölött is. Alinghi már három nappal korábban bebiztosította a helyét a kihívók fináléjára a futamokat megelőzően, így a fináléban ők jogosultak küzdeni az odáig eljutó ellenféllel.

 

Alinghi vs BMW Oracle

Alinghi és a BMW Oracle küzdelme minden incidens nélkül kezdődött. Alinghi a jobb oldali irányba állt be jelezve ezzel, hogy az útvonal jobb oldalára tart igényt. Coutts a part mellett kezdett, majd az első szélirányt kihasználva 70 méteres előnyre tett szert.

hirdetes

Az Alinghi ezután spinakkerrel haladt tovább, és két másodpercre csökkentette a hátrányát a kihívóval szemben. Coutts azonban nem hagyta magát, és az Oracle 90 méteres előnyt szerzett a következő szakaszon. Egy figyelmetlenségből eredően ezt az előnyt azonban sikerült elveszteni, amit Baird ki is használt, megszerezve a győzelmet az Oracle elől.

Louis Vuitton továbbjutók

Az utolsó negyeddöntőben Coutts egy másodpercet vert a Luna Rossa hajóra, miután kiválóan vitelezte ki a büntetőkörét. Mindkét hajóra büntetést szabtak ki az első bója kerülése során vívott küzdelem miatt. Ez a két büntetés ugyan kiegyenlítette egymást, azonban Coutts egy újabb büntetést érdemelt a túlságosan szoros fordulása miatt. Az Oracle, dacolva az egyenlőtlen helyzettel, kíméletlenül küzdött, és ezáltal sikeresen szert tett egy 100 méteres előnyre.

hirdetes

Az Oracle, illetve a Damiani Italia Challenge küzdelme után sem tűzijáték, sem zászlólengetés nem volt. Ez egy egyszerű gyorsasági futam volt, ahol az amerikai csapat került fölénybe. Az olasz csapat a továbbjutását a korábbi győzelmüknek köszönhette a brit TEAMORIGIN fölött.
 

 

Forrás: sailing.org

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál. Tovább

Farkiképzés

A hajók farának kiképzése elsősorban a vízvonalak záródása és a hajó megfelelő... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 133

Átlagos értékelés: 4.9