Tudj meg mindent, amit érdemes, az állatbarát hotelekről!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Amit az állatbarát szállodákról tudnod kell

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Amit az állatbarát szállodákról tudnod kell


2018/02/12
CZs

Sok szálloda állatbarátként reklámozza magát, de mit is jelent ez valójában? Néhány ilyen helyen az állatok valóban hasonló bánásmódra számíthatnak, mint az emberek, míg más szállodákban messze nem azt jelenti az „állatbarát” működés, mint amire számítanál. A legtöbb állatbarát szállodában könnyedén juthatsz állateledelhez és játékokhoz, de bizonyos helyeken olyan kényelmi dolgokat is találsz, amik kifejezetten az ott tartózkodó állatok élményeit igyekeznek biztosítani. Törölközők, felvigyázók, pórázmentes játszórészek, ágyak, stb. – csupán néhány olyan kényelmi tényező, amikre az ember egy igazán állatbarát szállodában számíthat.
 

Állatbarát hotel? Ezt kell tudnod róla!

Szállodai szabályok háziállatok számára

 

Minden állatbarát szálloda szabályzata kitér az állatokra vonatkozó szabályokra is, ezek pedig a különböző szállodák között nagyban eltérhetnek egymástól. Bizonyos helyeken csak fix mennyiségű állat hozható be, és csak egy bizonyos súlykorlátig. Más helyeken csak bizonyos típusú állatokat engedélyeznek (például csak kutyákat). Ha kedvenceddel készülsz utazni, akkor ellenőrizd, hogy írásba vannak-e foglalva a kiszemelt célállomás állatokra vonatkozó szabályai, és vizsgáld át azokat részletesen (elképzelhető, hogy csak ketrecben tartózkodhat a kutya, míg te a szálloda vendége vagy). Ismerkedj meg a szálloda pórázokra vonatkozó előírásaival is.

 

Még a legőszintébben állatbarát helyeken sem engedélyezett az állatok felengedése bútorokra. Néhány szállodában ezt külön, a bútorokra teríthető lepedőkkel oldják meg, amiket elég csak az ágyra helyezni, és kedvenced máris felugorhat melléd. Fontos tájékozódni arról is, hogy az állatok hol végezhetik a dolgukat az ott tartózkodás során, illetve hogy milyen lehetőségek vannak szabad mozgásra.

 

A Balaton partján, saját kikötővel és élményközponttal rendelkező exkluzív hotelt találhatunk, ami nem utolsó sorban kutyabarát is. A Fenyves Yacht Club Hotel kiváló célpont azoknak, akik kedvencükkel együtt szeretnének néhány nap kikapcsolódásra indulni. Gyönyörű, fás parkjukban bármelyik négylábú szívesen rohangál, a tisztaságot kifejezetten kutyatartók számára elhelyezett hulladékgyűjtőkkel biztosítják. Ráadásul a hoteltől 10 percre kutyás strand is található, így akár közösen is megmártózhattok a Balaton kellemes vizében. A kutyatartóknak emellett kertkapcsolatos szobákkal készülnek, de Perlaki Pub éttermük is kutyabarát. Ismerd meg a hotelt és szolgáltatásait közelebbről is: kutyabarát hotel.

 

Menj biztosra
 

Ha igazán megtetszik egy hely, akkor nem árt az online is elérhető szabályzat áttanulmányozása után félszemélyesen is rákérdezni, hogy a felsorolt információk frissek-e. Előfordulhat, hogy az online szabályzat fél éve íródott, azóta pedig olyan változások történtek a szálloda vezetőségében, amelyek az állatokkal érkező vendégekre is kihatottak.

 

Szállodai előírások háziállatok számára


A legtöbb állatbarát szálloda az alábbi előírásokkal rendelkezik:

  • Az állat nem lehet agresszív.
  • Az állatnak tisztának kell lennie.
  • Az állat nem lehet bolhás.
  • Rendelkeznie kell a szükséges oltásokkal, és ezt a tulajdonosnak igazolnia is tudnia kell.
  • Csak a kijelölt helyeken tartózkodhatnak, a tulajdonosoknak pedig azonnal fel kell takarítaniuk minden hátrahagyott kutyapiszkot, amiket a kijelölt gyűjtőkbe kell helyezniü

 

A gazdiknak általában alá kell írniuk egy megegyezést, amelyben kijelentik, hogy tisztában vannak az állatokra vonatkozó szabályokkal, és hogy felelősségre vonhatók (illetve bizonyos esetekben megbírságolhatók) minden olyan kárért, amelyeket állatuk vagy állataik okoz vagy okoznak. Gyakoriak még a nem visszatéríthető állatokért fizetett felárak, vagy egy visszatéríthető, előre befizetett biztosíték az esetleges károkért.

 

Ha kedvenced összepiszkolja magát, akkor a legtöbb szállodában ilyenkor el kell távolítani az állatot a szobából a szobaszerviz idejére. Még az állatbarát szállodákban sem engedélyezett az állatok emberek számára fenntartott kádakban való fürdetése. Általában külön előírás, hogy az állat mancsait le kell tisztítani, mielőtt a szobába léphetne (az igazán állatbarát helyeken pedig ezt külön törölközőkkel és kefékkel könnyítik meg).

 

Egyes állatbarát helyek figyelmesebbek, mint mások. Néhány szállodában vésztartalék tápot, kutyapiszok zacskókat, pórázokat, párnázott fekhelyeket, jutalomfalatokat, és egyéb eszközöket illetve szolgáltatásokat (kutyasétáltatás, felvigyázás, stb.) is kínálnak.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pádli

  Egytollú, rövid evező.

Rendezvényhelyszín Budapesten

A rendezvények esetében különösen fontos, hogy megfelelő helyszínt találjunk. Egy rosszul...

Tihanyi Yacht Club

A Tihanyi Yacht Club vitorláskikötőjének bemutatása: A tihanyi kompkikötőtől...

Stopper

Stopper: kötélfogó

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning nagyon fontos esemény egy cég életében, hiszen egy ilyen esemény...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.