Álmainkban ide utazunk: Új-Zéland

hirdetes

A káprázatos Új-Zéland

Tóth Pál
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Új-Zéland a földi paradicsom, az érintetlen természet szinonimája. Az ember, aki váratlant, szokatlant keres az életben, ide utazik. A cikk egy kis betekintést enged az ottani miliőbe, arra helyre, ahová a gondok elől menekülne az ember. Az ember megjelenése előtt ez egy igazi paradicsom volt. 

Új-Zéland
Új-Zéland

Ausztráliától 2000 km-re délre fekszik az Antarktisz felé. Északra tőle olyan ki mini-sziget államok vannak szárazföldként aposztrofálva mint például Fidzsi, Togo, Új-Kaledónia. Nem ezek a Föld legnagyobb szigetei, legnépesebb országai… Maga Új-Zéland kettő szigetből áll, területe háromszorosa a mi kis hazánkénál.

 
Új-Zéland

A déli szigeten óceániai és hegyvidéki az éghajlat, míg az északi szigeten már szubtrópusi.Elmondható tehát, hogy a hegyeket leszámítva ez az örök tavasz birodalma, hiszen fagyni nem nagyon szokott erre felé és a hőmérő nem mutat harminc foknál többet.Érdekesség, hogy az országnak 13 darab Nemzeti Parkja van, abból 8 a déli szigeten található.

Új-Zéland

Furcsa nem a fővárossal kezdeni, de ez is egy ilyen ország, ahol a legnagyobb, legismertebb település bizony nem a régió irányító központja. Tehát: Auckland. 1 millió ember, az ország negyede lakik itt. Ezt a várost szokták a sziget kapujának nevezni.

hirdetes
 
Új-Zéland

Az északi sziget legdélebbi pontján található, Ez a főváros, ez az üzleti és konferencia turizmus központja. Érthető, hiszen ki ne szeretne ide utazni, akár munka miatt is?

 
Új-Zéland

Mindenképpen megemlítendő még Queenstown is. Ez a város a föld legextrémebb városa, a legveszélyesebb sportok szülőföldje. Itt aztán lehet számtalan más sporttal együtt vadvízi evezni és bungee jumingolni is.

 
Új-Zéland

-Itt forgatták a teljes Gyűrűk Ura trilógiát, és a most is futó Hobbit előzmény trilógiát is.

-Szintén itt vették fel, a 2000-es évek elején a Xena és Herkules című sorozatot is. A Xena c. sorozat főhősnője maga is ebből az országból származik.

hirdetes

-Húsz darab, első osztályú, 2-3000 méteres hegye szolgálja a síelő turizmus igényeit-Bruce McLaren a Forma 1-es McLaren csapat alapítója szintén a szigeten született, és ő maga is versenyzett az alakulatnál.

Új-Zéland

-A turisták világszerte itt töltenek el a legtöbb időt, átlagosan 19 napot.

-Közel ezer magyar állampolgár él a szigeten. 2002. augusztus 20-án nyitotta meg Wellingtonban a Magyar Millenniumi Park, ahol egy eredeti székely kapu is áll!

-Itt található a Lady Cnox gejzír, ami minden nap 10 óra 15 perckor-egy kis emberi rásegítés hatására ugyan, de- kilövelli magából a forró vizet, amit hosszú percekig abba se hagy.

Új-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-Zéland
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Alsóörs - Vitorlás SC

Alsóörs - Vitorlás SC kikötő - tudnivalók: Az alsóörsi Vitorlás SC kikötője a tó... Tovább

Mancsaftolni

A kormányzás kivételével az összes többi hajósfeladat elvégzése a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 176

Átlagos értékelés: 5.0