Álmainkban ide utazunk: Új-Zéland

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A káprázatos Új-Zéland

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A káprázatos Új-Zéland


2014/01/22

Új-Zéland a földi paradicsom, az érintetlen természet szinonimája. Az ember, aki váratlant, szokatlant keres az életben, ide utazik. A cikk egy kis betekintést enged az ottani miliőbe, arra helyre, ahová a gondok elől menekülne az ember. Az ember megjelenése előtt ez egy igazi paradicsom volt. 

Új-Zéland

Új-Zéland

Ausztráliától 2000 km-re délre fekszik az Antarktisz felé. Északra tőle olyan ki mini-sziget államok vannak szárazföldként aposztrofálva mint például Fidzsi, Togo, Új-Kaledónia. Nem ezek a Föld legnagyobb szigetei, legnépesebb országai… Maga Új-Zéland kettő szigetből áll, területe háromszorosa a mi kis hazánkénál.

 
Új-Zéland

A déli szigeten óceániai és hegyvidéki az éghajlat, míg az északi szigeten már szubtrópusi.Elmondható tehát, hogy a hegyeket leszámítva ez az örök tavasz birodalma, hiszen fagyni nem nagyon szokott erre felé és a hőmérő nem mutat harminc foknál többet.Érdekesség, hogy az országnak 13 darab Nemzeti Parkja van, abból 8 a déli szigeten található.

Új-Zéland

Furcsa nem a fővárossal kezdeni, de ez is egy ilyen ország, ahol a legnagyobb, legismertebb település bizony nem a régió irányító központja. Tehát: Auckland. 1 millió ember, az ország negyede lakik itt. Ezt a várost szokták a sziget kapujának nevezni.

 
Új-Zéland

Az északi sziget legdélebbi pontján található, Ez a főváros, ez az üzleti és konferencia turizmus központja. Érthető, hiszen ki ne szeretne ide utazni, akár munka miatt is?

 
Új-Zéland

Mindenképpen megemlítendő még Queenstown is. Ez a város a föld legextrémebb városa, a legveszélyesebb sportok szülőföldje. Itt aztán lehet számtalan más sporttal együtt vadvízi evezni és bungee jumingolni is.

 
Új-Zéland

-Itt forgatták a teljes Gyűrűk Ura trilógiát, és a most is futó Hobbit előzmény trilógiát is.

-Szintén itt vették fel, a 2000-es évek elején a Xena és Herkules című sorozatot is. A Xena c. sorozat főhősnője maga is ebből az országból származik.

-Húsz darab, első osztályú, 2-3000 méteres hegye szolgálja a síelő turizmus igényeit-Bruce McLaren a Forma 1-es McLaren csapat alapítója szintén a szigeten született, és ő maga is versenyzett az alakulatnál.

Új-Zéland

-A turisták világszerte itt töltenek el a legtöbb időt, átlagosan 19 napot.

-Közel ezer magyar állampolgár él a szigeten. 2002. augusztus 20-án nyitotta meg Wellingtonban a Magyar Millenniumi Park, ahol egy eredeti székely kapu is áll!

-Itt található a Lady Cnox gejzír, ami minden nap 10 óra 15 perckor-egy kis emberi rásegítés hatására ugyan, de- kilövelli magából a forró vizet, amit hosszú percekig abba se hagy.

Új-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-ZélandÚj-Zéland
utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vendée Globe

Vendée Globe vitorlás verseny - Elméletben egyszerű Elméletben a Vendée Globe egy...

Koloska Marina Balatonfüred

Koloska Marina Balatonfüred A Koloska Marina kikötőt a Paksi Atomerőmű RT....

Balatonfűzfő - Vitorlázó Sportegyesület

A balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője közforgalmú, 86 kikötő- és 3...

Baumlift

A baumlift meghatározását lásd a pihentető szótárszónál.

Berecz Zsombor

Berecz Zsombor szül.hely/idő Székesfehérvár, 1986. április 26.   Berecz...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.