7 álomautó, amiket izgatottan várunk 2020-ban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 7 álomautó, amiket izgatottan várunk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

7 álomautó, amiket izgatottan várunk


2019/12/19
VN

A luxusautók nem csupán páratlan kényelmet kínálnak, hanem meglehetősen látványos státusszimbólumokként is szolgálnak szerencsés tulajdonosaik számára. A következő hónapokban és esztendőben is megannyi négykerekű csoda gurul majd le a gyártósorokról, szóval igazi kihívás volt csak 7-et válogatni közülük, de íme a mi listánk!
 

Legjobb luxusautók 2020

2020 Chevrolet Corvette

Bizonyára senkit nem lep meg, hogy az új, 2020-as Chevrolet Corvette egészen lélegzetelállítóra sikerült. Az igazi autószekértők némi McLaren Ferrari beütést is észlelhetnek az új Chevyben, de összességében a járgány nagyon is hű a Covette-gyökerekhez.

 

Középmotoros kialakításának köszönhetően igazi sportautóként könyvelhetjük el. Az autót egy 6,2 literes V8-as GM LT2 motor hajtja előre a maga 495 lóerejével és 637 Nm-es forgatónyomatékával, ami egy erősebb gépezetet eredményez az előző C7-es modellnél (amiben még az LT1-es V8-as motor dolgozott).

 

A 2020-as Corvette egy nyolcsebességes duplakuplungos automata váltóval érkezik majd, ami a gyártó szerint kevesebb, mint 3 másodperc alatt gyorsítja az autót 0-ról 100-ra, ha valaki kerekíteni szeretne). A C8-as modellen egy 60 ezer dolláros, azaz 18,3 millió forintos árcédula csüng majd.

 

Porsche Taycan

A Taycan legjobban felszerelt Turbo S verziója akár 761 lóerőt is képes kipréselni magából a Launch Control segítségével, míg a Taycan Turbo modellben 625 ló vágtat majd. A Porsche szerint a Taycan Turbo S mindössze 2,6 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, míg a Taycan Turbo esetén ez 3,2 másodperc lesz.

 

A Turbo S 200 km/órára 9,8 másodperc alatt gyorsul majd, a Turbo modellnek pedig szintén mindössze 10,6 másodperc kell majd ehhez. A Turbo S hatótávolságában (412 km) lemarad a Turbo modelltől (449), de nem kifejezetten sokkal. Mindkét modell 259 km/órás csúcssebességet kínál majd. A korszerű, könnyű szerkezetnek és a stratégiailag beépített akkumulátornak köszönhetően a Taycan modellek az azonos kategóriájú Tesláknál is kisebb súlyúra sikerültek.

 

Rimac C2

A Rimac új C2-es eletromos álomautója papíron valami elképesztőre sikerült. Ez a szörnyeteg 1888 lóerőt képes mozgósítani, 2300 Nm-nyi forgatónyomatékkal. Talán nem is meglepő, hogy egy ilyen erőgépezet 1,85 másodperc alatt éri el a 100 km/órát, és összesen 412 km/órával képes száguldozni. Hétköznapi használattal 650 kilométeres hatótávot kínál majd azoknak, akik hajlandóak letenni érte 2,1 millió dollárt, azaz valamivel több, mint 640 millió forintot.

 

Alfa 6C

Nem egészen biztos, hogy a 6C valaha ténylegesen kikerül az Alfa gyárból, de mindenképpen ott a helye a „várt” autók listáján. Ez a hátsó kerék meghajtású kupé elméletileg 2020-tól lesz kapható, méghozzá többért, mint a 4C. A motorháztető alatt feltételezhetően egy 2,8 literes 505 lóerős V6-os biturbó dolgozik majd.

 

McLaren GT

A 2020-as McLaren egy középmotoros szuperautóra sikerült, azonban a már kiadott modellekkel ellentétben GT lesz, tehát hosszútávú, nagysebességű utazásokra tervezték. A motor maga egy 4 literes V8-as ikerturbó 612 lóerővel és 630 Nm-es nyomatékkal, amit a sofőr egy 7 sebességes, duplakuplungos Seamless-Shift sebváltón keresztül tapasztalhat meg.

 

A McLaren elmondása szerint csak 3,1 másodpercbe telik 100-ra gyorsulni vele, a 200 km/óra pedig csak 9 másodpercre van az álló helyzettől. Ha valaki talál megfelelő útszakaszt erre, akkor 327 km/órás csúcssebességgel repkedhet rajta 210 ezer dollárért, vagyis 64 millió forintért.

 

Lexus LCF

Ha önmagában nézzük, az LC 500 egy nagyszerű autó. Azonban ha összehasonlítjuk versenytársaival, akkor valahogy nem sikerül utolérnie őket nyers erő tekintetében. A szóbeszéd szerint hamarosan érkezik az LC 500 utódja egy 4 literes V8-as ikerturbóval, ami több, mint 600 lóerőt tesz majd le az asztalra. Továbbá úgy tűnik, hogy az LC 500 modell 10 sebességű váltója kerül majd bele az új versenyzőbe. A Lexus csak annyit árult el, hogy idén „valami nagyra” számíthatunk az LC családban.

 

Tesla Roadster

A 2020-as Tesla Roadsterről már tudjuk, hogy mindössze 1,9 másodperc alatt lesz képes elérni a 100 km/órás sebességet, és összesen 402 km/órára lesz képes. Az új Roadster összkerék-meghajtású lesz dupla elektromos motorral, amelyek közül egy elől, egy pedig hátul helyezkedik majd el. A 200 kWh-ás akkumulátor hatótávolságát 1000 kilométerre (egész pontosan 997-re) ígéri a Tesla, de persze ez attól is függ majd, hogy milyen gyorsan hajtja az, aki hajlandó 200 ezer dollárt, azaz 61 millió forintot fizetni érte.
 


autó



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Drengolás

A drengolás jelentése benyomulás, versenyen például az ellenfél és a bója közé.

Hajótest szélessége

A hajótest szélessége a hajótest legnagyobb, keresztirányban és vízszintesen mért mérete...

Balatonfüred - Balatonfüredi Yacht Club (BYC)

  A Balatonfüredi Yacht Club A BYC közforgalmú kikötő, 70 kikötőhellyel...

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél

Kereked Vitorlás Klub, Csopak

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található a Kereked Vitorlás Klub...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.