notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Alsóörs fejlődéséről Hebling Zsolt, a község polgármestere mesélt.

hirdetes

Alsóörs fejlődése példaértékű, Hebling Zsolt polgármester mesél róla

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Alsóörs települése az elmúlt években számos fejlesztésen esett át, köszönhetően az önkormányzati és magánberuházásoknak. Hebling Zsolt polgármester részletesen számolt be a vitorlázás.hu-nak a községben végbemenő változásokról.

Alsóörsi fejlesztések Hebling Zsolt polgármester szemszögéből

Alsóörs polgármesterével, Hebling Zsolttal beszélgettünk a településen végbemenő óriási fejlesztésekről. Az interjú első részét ide kattintva olvashatod: Így fejlődik Alsóörs - Interjú Hebling Zsolt polgármesterrel (1. rész). A második részét itt találod: Így fejlődik Alsóörs - Interjú Hebling Zsolt polgármesterrel (2. rész).

 

A strand négyes osztályzatot kapott a Kék Hullám Zászló Strandminősítésen, ami számomra nagy csalódás. A gyereköből, a játszótér, a lehetőségek nagyszerűek. Mi lehetett az oka ennek az eredménynek?

 

Hebling Zsolt: Mindig is indultunk Kék Hullámon, többször került megrendezésre az átadó ünnepség Alsóörsön. A három csillag bevezetésével azonnal meg is kaptuk azt, később sajnos két csillagot kaptunk csupán, ekkor valóban voltak hiányosságaink, leginkább a mozgássérültek közlekedését illetően. A következő évre ezeket a problémákat sikerült kiküszöbölnünk, de ismét csak két csillagot kaptunk, ez már végképp meglepett minket is. Mikor öt csillagosra bővült a pontozási rendszer, négy csillagot kaptunk. Érdemes tudni, hogy az eredményt minden alkalommal kiértékeljük, igyekszünk tanulni belőle, és az alapján haladni tovább a jövőben. Nálunk jelent meg először a vízimentő torony, a dohánycsikk tartó, és az óriási kerékpártároló is. Ismerve a többi strandot, én jelenleg is öt csillagosnak gondolom a miénket, de ez csupán az én véleményem. A zsűri tevékenységét és értékelését természetesen nem vitatom, ugyanakkor az, hogy nem sikerül elérnünk a maximumot, elgondolkodtat. 

 

A strand bővítésének és fejlésztésének a helyiek és a nyaralótulajdonosok is nagyon örülnek. Van lehetőség további bővítésekre? Emlékszem, hogy korábban imádták a gyerekek, amikor a partra az iszapot kihúzva kis hidat építettek. Hasonlót terveznek ismét?

hirdetes

 

Hebling Zsolt: Ez komoly tervezést igényel a vízjogi engedély miatt, tehát nem egyszerű kérdés. Akkor nem volt egyértelmű, hogy beválik-e, vagy sem, ma már látjuk, hogy tényleg népszerű megoldás.

 

Egyre aktívabbak a nyaralók a községben, sokan leköltöznek a nyári időszakban. Van valamilyen felület, fórum, lehetőség a kapcsolattartásra és kommunikációra, a sokakat érintő kérdések megvitatására?

 

Hebling Zsolt: Természetesen van. Kezdeném azzal, hogy mára sajnos megszűnt az Alsóörsi Nyaralótulajdonosok Baráti Társasága, akik aktívan résztvettek a közösségi életben, jelenlétük meghatározó volt. A legfontosabb, amit igyekszünk folyamatosan érzékeltetni, hogy szemléletünk a partnerségre alapszik, igyekszünk minden javaslatot, igényt, elképzelést szem előtt tartani, a lakosság és a nyaralótulajdonosok véleményét is megismerni. Éppen ezért hoztam létre a közéleti teadélutánokat is, ahol a képviselőtestület kötetlen légkörben, pogácsa és tea kíséretében vitatja meg a szükséges kérdéseket. Ezeken a találkozókon sokan megjelennek a nyaralók közül is, hiszen tavasz végén és az ősz elején rendezzük meg őket, hogy mindenki számára elérhetők legyenek. 2010 óta rendszeresen sort kerítünk rá, van hogy évi három alkalommal is, hiszen akár 60-70 fővel is számolnunk kell.

hirdetes

 

Emellett a helyi hírek és újdonságok kommunikálására is igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni, például az Alsóörsi Praktikumtárral is, hiszen szeretnénk hasznos információkhoz juttatni a lakosságot. A csendrendelettől kezdve egészen odáig, hogy mik a szükséges lépések például csőtörés esetén.

 

Mi a helyzet a csendrendelettel?

 

Hebling Zsolt: Helyileg szabályozzuk a különböző, nagy zajjal járó tevékenységeket, például a fűnyírást. A nyaralók érdekében a fesztiválok és egyéb rendezvények számára kizárólag hétvégén, csupán éjfélig biztosítunk engedélyt a programhoz, természetesen a lakosság a nyári időszakban igyekszik tolerálni az efféle eseményeket. A Sörfesztivál során nem volt bejelentés, a Közgázfesztivál esetében már más a helyzet…

 

Az interjú folytatásáért lapozz a következő oldalra!

 

Alsóörsi fejlesztések Hebling Zsolt polgármester szemszögéből

A Fröccsterasszal kapcsolatban hallottam, hogy problémákat jelentett az éjféli záróra.

 

Hebling Zsolt: Természetesen ez nem egyszerű dolog, egyrészt figyelembe kell vennünk a szórakozni vágyók igényeit, másrészt a pihenni vágyó lakosságét is. Ezeket a problémákat is igyekszünk a különböző fórumok segítségével, a nyaralók és a helyiek véleményének kikérésével orvosolni. Szoros, jó kapcsolatot ápolunk velük, számomra nagy öröm, ha valaki a településre költözik, vagy nyaralót vásárol, és bemutatkozik. Ilyenkor van lehetőségünk néhány szóban megismerni egymást, erre soha nem sajnálom az időt. Igyekszem partneri kapcsolatot kialakítani velük, ahogy a szolgáltatókkal és a vállalkozókkal is irodánkon és Turisztikai Egyesületünkön keresztül is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,... Tovább

A parafa tömítőanyag

Parafa tömítőanyag: tömítésre és hőszigetelésre a parafát paratölgyből készítik... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 196

Átlagos értékelés: 4.8

Balaton