Alsóörs fejlődéséről Hebling Zsolt, a község polgármestere mesélt.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Alsóörs fejlődése példaértékű, Hebling Zsolt polgármester mesél róla

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Alsóörs fejlődése példaértékű, Hebling Zsolt polgármester mesél róla


2018/04/07
CZs

Alsóörs települése az elmúlt években számos fejlesztésen esett át, köszönhetően az önkormányzati és magánberuházásoknak. Hebling Zsolt polgármester részletesen számolt be a vitorlázás.hu-nak a községben végbemenő változásokról.

Alsóörsi fejlesztések Hebling Zsolt polgármester szemszögéből

Alsóörs polgármesterével, Hebling Zsolttal beszélgettünk a településen végbemenő óriási fejlesztésekről. Az interjú első részét ide kattintva olvashatod: Így fejlődik Alsóörs - Interjú Hebling Zsolt polgármesterrel (1. rész). A második részét itt találod: Így fejlődik Alsóörs - Interjú Hebling Zsolt polgármesterrel (2. rész).

 

A strand négyes osztályzatot kapott a Kék Hullám Zászló Strandminősítésen, ami számomra nagy csalódás. A gyereköből, a játszótér, a lehetőségek nagyszerűek.

 

Mi lehetett az oka ennek az eredménynek?

 

Hebling Zsolt: Mindig is indultunk Kék Hullámon, többször került megrendezésre az átadó ünnepség Alsóörsön. A három csillag bevezetésével azonnal meg is kaptuk azt, később sajnos két csillagot kaptunk csupán, ekkor valóban voltak hiányosságaink, leginkább a mozgássérültek közlekedését illetően. A következő évre ezeket a problémákat sikerült kiküszöbölnünk, de ismét csak két csillagot kaptunk, ez már végképp meglepett minket is. Mikor öt csillagosra bővült a pontozási rendszer, négy csillagot kaptunk. Érdemes tudni, hogy az eredményt minden alkalommal kiértékeljük, igyekszünk tanulni belőle, és az alapján haladni tovább a jövőben. Nálunk jelent meg először a vízimentő torony, a dohánycsikk tartó, és az óriási kerékpártároló is. Ismerve a többi strandot, én jelenleg is öt csillagosnak gondolom a miénket, de ez csupán az én véleményem. A zsűri tevékenységét és értékelését természetesen nem vitatom, ugyanakkor az, hogy nem sikerül elérnünk a maximumot, elgondolkodtat. 

 

A strand bővítésének és fejlésztésének a helyiek és a nyaralótulajdonosok is nagyon örülnek. Van lehetőség további bővítésekre? Emlékszem, hogy korábban imádták a gyerekek, amikor a partra az iszapot kihúzva kis hidat építettek.

 

Hasonlót terveznek ismét?

 

Hebling Zsolt: Ez komoly tervezést igényel a vízjogi engedély miatt, tehát nem egyszerű kérdés. Akkor nem volt egyértelmű, hogy beválik-e, vagy sem, ma már látjuk, hogy tényleg népszerű megoldás.

 

Egyre aktívabbak a nyaralók a községben, sokan leköltöznek a nyári időszakban.

 

Van valamilyen felület, fórum, lehetőség a kapcsolattartásra és kommunikációra, a sokakat érintő kérdések megvitatására?

 

Hebling Zsolt: Természetesen van. Kezdeném azzal, hogy mára sajnos megszűnt az Alsóörsi Nyaralótulajdonosok Baráti Társasága, akik aktívan résztvettek a közösségi életben, jelenlétük meghatározó volt. A legfontosabb, amit igyekszünk folyamatosan érzékeltetni, hogy szemléletünk a partnerségre alapszik, igyekszünk minden javaslatot, igényt, elképzelést szem előtt tartani, a lakosság és a nyaralótulajdonosok véleményét is megismerni. Éppen ezért hoztam létre a közéleti teadélutánokat is, ahol a képviselőtestület kötetlen légkörben, pogácsa és tea kíséretében vitatja meg a szükséges kérdéseket. Ezeken a találkozókon sokan megjelennek a nyaralók közül is, hiszen tavasz végén és az ősz elején rendezzük meg őket, hogy mindenki számára elérhetők legyenek. 2010 óta rendszeresen sort kerítünk rá, van hogy évi három alkalommal is, hiszen akár 60-70 fővel is számolnunk kell.

 

Emellett a helyi hírek és újdonságok kommunikálására is igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni, például az Alsóörsi Praktikumtárral is, hiszen szeretnénk hasznos információkhoz juttatni a lakosságot. A csendrendelettől kezdve egészen odáig, hogy mik a szükséges lépések például csőtörés esetén.

 

Mi a helyzet a csendrendelettel?

 

Hebling Zsolt: Helyileg szabályozzuk a különböző, nagy zajjal járó tevékenységeket, például a fűnyírást. A nyaralók érdekében a fesztiválok és egyéb rendezvények számára kizárólag hétvégén, csupán éjfélig biztosítunk engedélyt a programhoz, természetesen a lakosság a nyári időszakban igyekszik tolerálni az efféle eseményeket. A Sörfesztivál során nem volt bejelentés, a Közgázfesztivál esetében már más a helyzet…

 

A Fröccsterasszal kapcsolatban hallottam, hogy problémákat jelentett az éjféli záróra.

 

Hebling Zsolt: Természetesen ez nem egyszerű dolog, egyrészt figyelembe kell vennünk a szórakozni vágyók igényeit, másrészt a pihenni vágyó lakosságét is. Ezeket a problémákat is igyekszünk a különböző fórumok segítségével, a nyaralók és a helyiek véleményének kikérésével orvosolni. Szoros, jó kapcsolatot ápolunk velük, számomra nagy öröm, ha valaki a településre költözik, vagy nyaralót vásárol, és bemutatkozik. Ilyenkor van lehetőségünk néhány szóban megismerni egymást, erre soha nem sajnálom az időt. Igyekszem partneri kapcsolatot kialakítani velük, ahogy a szolgáltatókkal és a vállalkozókkal is irodánkon és Turisztikai Egyesületünkön keresztül is.


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonakarattya kikötője

A II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület kikötője a Balaton Keleti medencéjének keleti...

merev forstag

Rögzíti a hajó orrát az árbochoz, egy alumínium, vagy műanyag profilban drótkötél...

Kutter

A kutter vitorlázatot használó hajók két orrvitorlát használnak egymás mögött, plussz...

Caleb Paine

Caleb Paine Caleb Paine Jorge Zariffal együtt napjaink Junior Finnes...

achterstag

A hátsó szimpla árboc merevítő, anyaga drótkötél az árbocot előredőlés ellen tartja....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.