notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Interjú Hebling Zsolt polgármesterrel, Alsóörs dinamikus fejlődéséről és a jövőbeni tervekről.

hirdetes

Hihetetlen fejlesztések Alsóörsön - Interjú Hebling Zsolt polgármesterrel (2. rész)

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

"Alsóörs vár, marasztal, visszavár." Hebling Zsolt polgármester munkája is a település mottóját erősíti, hiszen hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt években.

Alsóörs hihetetlen fejlődése - Interjú a polgármester úrral

Alsóörs polgármesterével, Hebling Zsolttal beszélgettünk a településen végbemenő óriási fejlesztésekről. Az interjú első részét ide kattintva olvashatod: Így fejlődik Alsóörs - Interjú Hebling Zsolt polgármesterrel (1. rész)

 

A vitorlázók március-áprilistól akár novemberig is a Balatonon tartózkodnak, azt gondolnám, hogy a kikötőkkel Alsóörs igazi vitorlás nagyhatalommá vált. Terveznek valamilyen őket érintő fejlesztést a jövőben?

 

Hebling Zsolt: Ez valóban így van, ha nem is “nagyhatalom”, Alsóörs mindenképpen meghatározó település lett a vitorlázók szempontjából is. Egy biztos, nálunk is nagy hagyományai vannak a sportnak, olimpikonokkal is büszkélkedhetünk.. Ahogy az avató ünnepségen is elmondtam, igyekszünk még szebb jövőt biztosítani az alsóörsi kikötőnek. Fontos megemlíteni, hogy közigazgatási területünkön a lehetőségek korlátozottak.

 

Védett nádasok, és magánterület is található a partszakaszon. Almáditól indulva védett nádas, horgásztanya, ismét védett nádas, kemping, strand, sirálypark, közterület, kikötők, és ismét védett nádas fekszik a part mentén, és itt gyakorlatilag el is értünk a település végéig. Ennek ellenére vannak lehetőségeink és elképzeléseink, például a Mediterrán kikötő, ami szintén egy magánberuházás keretein belül valósulhat meg, a tervek szerint közel 300 hajós kikötő lenne mólószárral, belső lagúnával, azokra telepített apartman házakkal. Ehhez hatalmas tőkE, és közel 7 hektáros terület szükséges. A kikötőövezet már közúttal rendelkezik, tehát a lehetőségek adottak. 

hirdetes

 

Az elmúlt időszakban a sétány is bővült. Számos környező település csak néhány méteres sétánnyal rendelkezik, tehát a védgáttal együtt tényleg nagyszerű. Emlékszem, még gyermekkoromban a kemping irányában is büfék sorakoztak, ott az egész sétány végig működött. Természetesen egy nyaralóhelynél kiemelten fontos, hogy lehetőségünk legyen hosszú, partmenti sétákra. Mi a helyzet a büfék megszépítésével?

 

Hebling Zsolt: A strand főbejáratától Almádi irányába terül el az úgynevezett büfésor, amiket szintén felújítunk, a megjelenésüket is megváltoztatjuk. Korábban egységesen a strand tulajdonában voltak, ma már a munkaerőhiány és a turisták tömege miatt gyakran arra kényszerülnek, hogy bezárják a büféket egy forró nyári estén, így egyszerűen nincs miért arra menni, kihal a sétány. Ennek megoldása komoly feladat, hiszen más településeken is jól látszik, mekkora az igény ezekre a helyekre. Célunk az, hogy a sétány újra benépesüljön, megjelenjenek olyan szolgáltatások és egységek, amikért érdemes arra látogatni.

hirdetes

 

Ez azt jelenti, hogy új házacskák fognak épülni?

 

Hebling Zsolt: Így van, ezek új házakban kapnak helyet. A főbejárat és a pihenőház környékét szeretnénk szabadon hagyni, hogy szép kilátás nyíljon a strandra is, viszont a kempinget körülvevő területtel kapcsolatban vannak terveink. Egyelőre ez a rész is komoly fejlesztéseken ment keresztül köszönhetően a Marinának, a Fröccsterasznak és a kávézónak… A Dexion bezárását nagyon sajnáljuk, esetleg ott lenne megvalósítható valamilyen magántulajdonban lévő egység.

 

Igen, beszéltem a tulajdonosokkal…

 

Hebling Zsolt: Akkor nem kell bemutatnom a helyzetet. Talán ott el tudnánk képzelni valamit, ami hasonló célt szolgál. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk mind a két tulajdonossal, sok potenciális bérlőnek sikerült már megmutatnunk a helyet, rengeteg a jó elképzelés. A közvetlenül a parton lévő épület ritka, ráadásul ez igen nagy, tehát izgalmas lehetőségeket rejt. 

 

Az interjú folytatásáért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten, patinás környezetben, a múlt század emlékeivel, és... Tovább

Traveller

Traveller - a munkapad speciális fajtája, könnyen állítható Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 209

Átlagos értékelés: 5.0

Balaton