Meglepő és drasztikus fejlődés Alsóörsön

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Meglepő és drasztikus fejlődés Alsóörsön

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Meglepő és drasztikus fejlődés Alsóörsön


2016/09/16

A rutinos Balatonra járók között 2016-ig az a vélemény alakult ki, hogy Füred az egyetlen hely, ami igazán fejlődik, minden más megragadt valahol a ’90-es években. És idén történt valami Alsóörsön, ami megváltoztatta mindezt….
 

Meglepő és drasztikus fejlődés Alsóörsön

Balatonfüred már szinte nem is Magyarország, hanem valami tengerparti város a Riviéráról, semmi máshoz nem hasonlítható. – ez az általános vélemény ma a Balaton szerelmesei között. „Máshol nincs fejlődés csak Füreden.” mondta egyik cégvezető ismerősöm, aki évtizedekig Siófok nagy rajongója volt, de 5 éve már csak Füredre jár. „Siófok, a Petőfi sétány, úgy néz ki, mint 1996-ban, nézd ehhez hozzá a Tagorét vagy a Zákonyit…” – folytatja. Más településeken a fejlődést a társasházak épülése hozta, eddig egy unikum volt Balatonfüred. De 2015-ben elkezdődött valami Alsóörsön, ami 2016-nyarára beérett és teljesen megváltoztatta a község képét. Igaz, ez a fejlesztés magánberuházásból finanszírozódott, míg Füreden a város maga is fejleszt. Sok északi parti  településnek baja az, hogy kevés a vízparti sétány (Csopakon egyáltalán nincs is), eddig Alsóörs sem sokkal büszkélkedhetett. Most azonban megnyílt az Alsóörs Marina, mely egy hatalmas, korzónak is kialakított gátívvel bővítette Alsóörs vízparti sétányát. 

De mi is ez az Alsóörs marina, és miért szerettünk bele? Lapozz a következő oldalra, megmutatjuk! 
 

Meglepő és drasztikus fejlődés Alsóörsön

Az Alsóörs Marina neve ismerősnek cseng azoknak, akik jártak már tengerparti országokban, mondjuk Horvátországban, és vitorláztak arrafelé. Itt hívják ugyanis a jachtkikötőket marinának. Az elnevezés nem véletlen, Az Alsóörs Marina valóban világszínvonalú kikötő lett! Csodás vizesblokkok állnak a hajósok rendelkezésére, akárcsak egy szállodában, a hajóiknak egyedi, külön helyet jelentő fingerek nyújtanak biztonságos és kényelmes menedéket. A kikötő épülete egy aprócska szálloda, minőségi szobákkal, és kiváló étteremmel, ahol Segal Vikotr mesterszakács ételei várják a kifinomult gasztronómia iránt érdeklődőket. Alsóörs vize különlegesen tiszta, a kikötőben egészen a fenéig le lehet látni, a kikötő gátíve, az éjszakai kivilágítás mind-mind különlegessé teszi ezt a helyet. És ami a legnagyobb változást hozta Alsóörs életébe, és a vitorlázók számára is különleges lehetőség: a kikötő vizét forgatják, így télen nem fagy be, a hajókat nem kell kivenni. 

Miért is olyan fontos és a település szempontjából is fontos tényező ez? Lapozz egyet, a következő oldalon elmondjuk! 
 

Meglepő és drasztikus fejlődés Alsóörsön

Az Alsóörs Marinának köszönhetően már nyáron is megélénkült a község élete, a vendéglátó egységek teltházzal pörögtek, a sétányokon mindig sok ember korzózott. De a vitorlás élet nem áll meg augusztus 20.-én és nem július 15.-én kezdődik, ahogy a strandszezon. A hajósok a hagyományos kikötőkben is megjelenek már márciusban és csak október-november környékén teszik el hajóikat. Ez az élettöbblet látszik meg az 6-7 kikötővel rendelkező Füreden is. Az Alsóörs Marina erre mégy egy lapáttal rátesz: itt a hajókat nem kell kivenni a fagy közeledtével, nem lesz bajuk a vízben állva sem. Ez azt jelenti, hogy a manapság szokásos, enyhe teleken, amikor a víz egyáltalán nem fagy be, akár a szilveszteri bulit is a hajón tölthetjük, hiszen nem kell beemelni és ki, mint máshol, ha vitorláznánk, mert a vízen állnak. Az igazi vitorlázó nagy szívfájdalommal fedi be télire a szárazra kitett hajóját, és már tűkön ülve várja, hogy ismét rajta lehessen. Az Alsóörs Marina bérlőinek nem kell ezt a „szenvedést” átélniük, egész évben hajózhatnak, és hajózni is fognak. Mit jelent ez Alsóörs szempontjából? Azt, hogy mindig lesz vendég, érdemes tehát a vendéglátó ipari egységeket négy évszakosra átalakítani. Alsóörs elindul tehát Füred útján, a maga 5 kikötőjével immáron a második legnagyobb vitorlás központjaként a Balatonnak! 
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Nautic 370 Run vitorlás hajó

A hajó extravagáns megjelenése a legújabb trendeket követi, maximálisan szem előtt tartva...

Elegáns rendezvényhelyszín Budapesten

A Világ Legszebb Kávéházában joggal érezheti úgy az ember, hogy megtalálta rendezvényének...

Flaute

A flaute jelentése teljes szélcsend.

Üzleti ebéd helyszín

Ha szeretné üzleti partnereit elkápráztatni, érdemes egy igazán különleges helyszín...

Spanner

Spanner - feszítõszár
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.