Ételek, amiknek az amerikaiak nem tudnak ellenállni.

hirdetes

Az USA legnépszerűbb ételei, amikért rajonganak az amerikaiak

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Minden nemzetnek megvannak azok a jellegzetes ételei, amelyek azonnal beugranak az embernek, valahányszor szóba kerül az adott ország konyhája. A magyaroknál ott a gulyás, a japánoknál a szusi, az indiaiaknál a curry, és így tovább. Most egy olyan hely gasztronómiai kedvenceit mutatjuk be, amelyről nap mint nap hallani, gasztronómiája mégis ritkán kerül emlegetésre – irány az Amerikai konyha!

Íme Amerika legnépszerűbb fogásai

10. Reggeli virsli

 

A reggeli virsli vagy kolbász az egyik leggyakoribb amerikai napindító étek. Kiváló almával, hagymával, mustárral, káposztával és paradicsommal is. Eredete azon gazdákig vezethető vissza, akik a lehető legkevesebbet szerettek volna elpazarolni állataikból, és szárított zsályával, illetve más fűszerekkel ízesítették húsos készítményeiket.

 

9. Csokidarabkás sütemény

 

Az amerikai filmekben gyakran feltűnő klasszikus csokidarabkás sütemények Ruth Wakefield alkotásai, aki egy szép napon úgy döntött, hogy tejes süteményeit megszúrja egy kis csokitörmelékkel. A mondás szerint „A balanced diet is a cookie in each hand”, vagyis „A kiegyensúlyozott diéta nem más, mint mindkét kézben egy-egy süti” – egyet kell, hogy értsünk!

hirdetes

 

8. S’mores

 

Az amerikai kempingezések elmaradhatatlan kellékei ezek az édes, ragadós, meleg édességbombák. A S’mores lényegében két réteg kekszből állnak, amelyek közé egy réteg csoki és egy réteg olvasztott mályvacukor kerül. Az elnevezés a „some more” (még egy keveset) kifejezés többes számú, rövidített alakja – ki kér még egy keveset?

hirdetes

 

Legnépszerűbb amerikai ételek - S'mores

 

7. Cronut

 

A cronut a croissant és a doughnut (fánk) ötvözete. A világszerte népszerű finomságok rétegelt tésztából készülnek, amiket szőlőmag olajban sütnek ki. A kész péksüteményt ez után megcukrozzák, tölteléket adnak hozzá és bevonják cukormázzal. Ez az édesség meglehetősen fiatal – 2013-ban mutatta be New Yorkban a francia cukrász, Dominique Ansel.

 

6. Csirke és gofri

 

Bárkinek is az ötlete volt, hogy az imádott sült csirkéket a mézédes gofrikkal ötvözze, egy igazi zseni lehetett. A szokatlan, de mennyei kombináció a mai napig hódít világszerte. A következő oldalon folytatjuk a listát!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 224

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek