Meseszép, szürreális amerikai tájak, ahova egyszer el kell jutni!

hirdetes

Szürreális amerikai tájak

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak olyan tájak a világon, amiről az ember el se hinné, hogy a valóságban létezik, pedig létezik:) most megnézhetitek a legszebb amerikai tájakat.

Amerikai tájak

Niagara-vízesés, New York

 

Az Egyesült Államok és Kanada határán található a híres Niagara-vízesés, ami szerintem a leggyönyörűbb hely a világon.

 

Mendenhall-gleccser, Alaszka

 

Ez a hatalmas gleccser otthont ad néhány hihetetlenül szürreális, jeges barlangnak. A 12 mérföld kiterjedésű jégmező Alaszka legszebb gleccsere. Mint minden gleccser, a Mendenhall is állandó mozgásban van. A gleccser jegének 250 évbe telik, amíg a gleccser tetejéről eljut a 21 km-rel távolabb található Mendenhall-tónál lévő végéig. Háztömbnyi jégdarabok törnek le hirtelen és a tóba zuhannak, ami tele van úszó jéghegyekkel. De a gleccser legszebb részei a jeges barlangok, amik igazán szürreális látványt nyújtanak.

 

Oneonta Gorge, Oregon

 

Ezen a környéken a világon egyedülálló növényvilág található a szárazföldön és a vízen egyaránt. A páfrányok és mohák, amik a sziklafalat borítják, úgy néznek ki, mint egy tündérmesében.

 

Skagit-völgyi tulipán mezők, Washington

 

Először azt hinnénk, Hollandiában járunk. Washington államba több százezer turista érkezik csak azért, hogy megcsodálja a tulipánmezőket. A környék április hónapban a legnépszerűbb, mert akkor nyílnak ezek a virágok.

Amerikai tájak

Egy eldugott sziget, ahol a víz teljesen tiszta, több méterről is lelátni az aljára, mint ahogy az a képen is megfigyelhető. Ez is a legnépszerűbb helyek közé tartozik. Csak hajóval, vagy helikopterrel lehet megközelíteni.

 

Zion National Park, Utah

 

Ez a gyönyörű nemzeti park az egyik fő célpontja a természet szerelmeseinek. A legszebb része a Zion Canyon, ami 15 mérföld hosszú és fél mérföld mély. Ha valakinek tériszonya van, az jobb, ha beköti a biztonsági övet.

 

Haiku lépcső, Hawai

 

Ez a lépcső olyan meredek, hogy már egy jó ideje lezárták. Ennek ellenére mégis akad néhány kalandvágyó turista, aki csak azért is felmászik rajta.

Amerikai tájak

Ez a természetes medence a turisták és a helyiek kedvenc fürdőző helye nyáron. Akkor jött létre, amikor egy föld felszíne alatt lévő folyó beomlott több ezer évvel ezelőtt.

 

Tahoe, California/Nevada

 

Ez a tó Kalifornia és Nevada határán található; ez a legnagyobb édesvízű, alpesi tó Észak-Amerikában. A leglenyűgözőbb benne az áttetsző tiszta víz és a környező fák, ideális hely a kikapcsolódásra.

 

Savannah, Georgia

 

A mohás fák a világon egyedülállóak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Diabétesz kezelése

A cukorbetegség vagyis diabétesz   A diabétesz, a glükóz zavara, melynek oka a... Tovább

Salona 42

Salona 42 vitorlás hajó bemutatása A Salona 42 vitorlás hajót szintén a J&J Design... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 175

Átlagos értékelés: 4.9

kiállítás