Hamarosan érkezik a világ legdrágább sportautója

Kerekes Orsolya

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A libanoni gyártmányú LykanHypersport-ból összesen 7 darab készül idén, aki szeretne ilyet, annak 3,5 millió dollárt kell kicsengetni érte. Feltéve, ha jut még belőle…

 

 

 

 

 

 

A sportautók új királya

 
Végignézve az autót, akár azt is mondhatnánk, hogy minden relatív (egyebek mellett a Bugatti Veyron 2,4 millió dolláros vételára is). Ma még utóbbi a világ legdrágább sportautója, ám ez már nem tart sokáig, hiszen a tervek szerint már idén kapható lesz a LykanHypersport.
 
 
 
A jóval magasabb ár ellenére a LykanHypersport a 750 lóerő ellenére gyorsulásban és végsebességben is elmarad a Bugattitól, bár aligha hisszük, hogy számottevő különbség lenne aközött, hogy egy autó 2,7 vagy 2,5 másodperc gyorsul 100 km / órára. Ami a végsebességet illeti, ott sem érezzük a tényleges különbséget a körülbelül 400 és a 427 km / órás csúcs között.
 

Miben nyújt többet a LykanHypersport? 

 
A jelentős árkülönbség elsősorban a felhasznált díszítőanyagokból adódik. A LykanHypersport bőrbelsejét arannyal öltötték össze, a fényszórókat pedig körbe gyémántokkal rakták ki.
A 3D-s holografikus kijelzővel és interaktív műszerfallal ellátott autót a korábban az Aston Martinnál dolgozó Ralph Debbas tervezte és 6 évig tartott, mire az ötlettől eljutott a megvalósulásig.
 
 

Gyönyörű lett a végeredmény!

 

 

 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Badacsony - Hajóállomás BH Zrt.

Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötő tudnivalók: Mindenképpen azt ajánlom a...

Scholtz 32

A Scholtz 32 vitorláshajó leírása (gyári adatok és leírás) A SCHOLTZ 32...

Reacher

Reacher: Könnyű anyagból szabott, nagy, háromszögletű vitorla, éles, félszeles menetekre.

Laterál felület

A hajótest vízbemerült részének oldalnézeti vetülete.

Cukorbetegség

A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul...