3 alkoholos fagylalt recept, amit imádni fogtok ti és a vendégeitek is

VN

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Nyáron a fagylalt szinte kötelező finomsággá vált lényegében minden generáció számára. Az idősebbek számára azonban néhány különleges meglepetést is tartogat a gasztronómia e fagyos világa, ugyanis számtalan édesség – köztük a fagylaltok is – elkészíthetők némi alkohol hozzáadásával. Ha szeretnéd idén nyáron valami finommal és vérpezsdítővel lehűteni magadat, akkor az alábbi sajttorta alapú alkoholos fagylalt receptek neked szólnak! Megjegyzés: A receptek elkészítéséhez egy fagylaltkészítő gépre is szükséged lesz!

Rumos-gyömbéres fagylalt csokoládés-rumos szósszal

A fagylalt hozzávalói

•    1 bögre 35-40%-os zsírtartalmú tejszín
•    1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
•    225 g krémsajt
•    1/2 bögre tejföl
•    1 bögre kristálycukor
•    1/2 bögre teljes tej
•    1 és 1/2 teáskanál vaníliakivonat
•    Egy csipetnyi só
•    2 evőkanál sötét rum
•    1/3 vagy 1/2 bögre kandírozott gyömbér (ízlés szerint)

A szósz hozzávalói:

•    1/2 bögre 35-40%-os zsírtartalmú tejszín
•    2 evőkanál világosbarna cukor
•    170 g félédes csokoládé, feldarabolva
•    1/4 bögre sötét rum
•    1 teáskanál vaníliakivonat

A fagylalt elkészítése

1.    Melegítsd fel a tejszínt egy lábasban, közel a forráspontjáig.
2.    Add hozzá a gyömbért, majd vedd le a tűzről, és hagyd, hogy a gyömbér ázzon benne legalább 10 percig.
3.    Szűrd le a tejszínt, és hagyd, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Ez után keverd bele a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot, a tejet, a vaníliakivonatot, és a sajtot valamilyen turmixszal.
4.    Hűtsd a keveréket legalább 2 órán keresztül. Ez után keverd bele a rumot, majd dolgozd fel a fagylaltkészítő gépedben a keveréket a gyártó utasításai szerint, amíg el nem éred a kívánt állagot. Amennyiben kandírozott gyömbért is használsz, ezt a feldolgozás utolsó percében add csak hozzá a keverékhez a gépben.
5.    A feldolgozott fagylaltot terítsd szét egy fagyasztható tárolóban, majd fagyaszd legalább 4 órán keresztül, mielőtt tálalnád.

A szósz elkészítése

1.    Melegítsd fel a tejszínt, benne a barnacukorral egy kis lábasban, amíg a cukor szét nem olvad, és a tejszín buborékozni nem kezd.
2.    Helyezd a csokoládét egy hőálló tálba, majd öntsd rá a forró cukros tejszínt. Verd puhára a tál tartalmát.
3.    Add hozzá a rumot és a vaníliakivonatot, majd verd ezeket is össze. A fagylaltra öntve tálald, a maradékot pedig hűtőben, légmentesen záró tárolóban tárold.
 

Lapozz, mert még mutatunk másik 2 ínycsiklandó alkoholos fagylalt receptet is!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Kirándulás Alsóörsön

A Balaton északi partja rengeteg látnivalóval várja a látogatókat. Vannak itt túraútvonalak,...

cirkálás

Az a művelet sorozat, amikor a célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább...

Sajtótájékoztató helyszín

A tökéletes sajtótájékoztató helyszín olyan megfelelő technikai háttérrel rendelkezik,...

Negatív csapás

 Cirkálásnál a céltól távolodó, de magasságot gyûjtõ szakasz.

Sikló

Sikló avagy a magyar Laser Kisebb, olcsóbb, de a miénk! A Sikló nem más, mint a...