Gyönyörű helyek, melyeket látnod kell 2016-ban!

Ilyés Zsófi

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Megesik, hogy az ember elmenne nyaralni kis időre, azonban sehogy sem tud dönteni, vagy éppen egyáltalán nem tudja, hova is menjen. Most azonban mutatok neked pár ötletek, hova érdemes idén elmenni nyaralni!

 

Ha nemtudod hova menj nyaralni idén, azonban igazán különleges helyen töltenéd a szabadidődet, akkor most segítek! Megmutatom, 2016-ban mely országok azok, melyek a legjobb választások egy nyaraláshoz! :)


1. Japán

Aki egy igazán egyedi és különleges helyre menne, Japán a tökéletes választás számára. A hihetetlen technikai fejlettség, valamint a több ezer évre visszanyúló szamurájkultúra egyvelege olyan miliőt hoz létre, mely mindenkit magával ragad, aki ebbe a távoli országba ellátogat, a gasztronómiát pedig meg sem kell említeni, hiszen az egy külön könyvet érdemelne!


 

2. USA

Egy egész könyvet meg lehetne tölteni azokkal a lenyűgöző természeti csodákkal, melyeket az USA-ban láthatunk. Nemzeti parkok, tavak és számos különleges növény és állatfaj. A National Park Service, mely az Egyesült Államok 59 nemzeti parkját üzemelteti és felügyeli, idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ha izgalomra vágyunk, a Yellowstone Nemzeti Parkban található Niagara-vízesés, vagy az itt élő grizzlymedvék biztosan felejthetetlen élményt nyújtanak nekünk.


 

3. Lengyelország

Európa közepe ez az ország, ahol gyönyörű tájakat és számos középkorból fennmaradt várost járhatunk körbe, melyek által ez egy nagyon vonzó úti cél lehet idén is.
Ha síelni vágyunk, a magas-Tátra számos síparadicsomában megtehetjük ezt, a legjobb választás talán Zakopane erre.
Európa egyetlen, még megmaradt síkvidéken elterülő őserdeje is itt van, a Bialowiezai őserdő, valamint a legszebb óváros, Wroclawé 2016-ban a kultúra fővárosa, így rengeteg programmal várják a látogatókat.

4. Grönland

Bár hideg és jeges sziget ez, gyönyörű választás egy pihenéshez. Grönland Dánia társországa, a turistákat igazi „jeges konyha” várja, azaz rénszarvas, fóka vagy épp bálnahúsból készült ételek, melyek az itt élő eszkimók fő alapanyagai. Aki eljön ide, igazi kulináris élményt tehet magáévá, a szánhúzókutyás szánokat sem szabad kihagyni, felejthetetlen élmény!


 

5. Palau

Aki egy igazi és hamísitatlan trópusi helyre vágyik, akkor Palau az ideális választás. Palau a csendes-óceáni szigetállam tagja, egy egész Franciaországnyi védet területtel. Nem csak a szárazföld, hanem a víz alatti világ is magával ragad minden turistát, tehát ha egy mesébeillő helyen szeretnék új élményeket szerezni pihenéssel egybekötve, Palau a legideálisabb választás az idei nyaraláshoz!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Balatonalmádi Társasüdülő Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Társasüdülő...

Detre Dia

Detre Dia, szörf olimpikon Lásd itt: Detre Diána

Döghullám

A döghullám a szél elülte után megmaradó kellemetlen hullámzás.

Reacher

Reacher: Könnyű anyagból szabott, nagy, háromszögletű vitorla, éles, félszeles menetekre.

Vidéki csapatépítő tréning

Egy vidéki csapatépítő tréning számtalan lehetőséget nyújt a cég munkatársai számára,...