Ezekre a helyekre érdemes elutazni 2019-ben

CZs

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ha utazni szeretnénk, ma már több célállomás közül választhatunk, mint a történelem során valaha. Számtalan utazási iroda, internetes ajánlat, hirdetés kerül a szemünk elé nap mint nap, a választás pedig lassan lehetetlenné válik.  Aggodalomra azonban semmi ok – ha némi inspirációra van szükséged döntésedhez, akkor a következő helyeket tudjuk ajánlani a benned lakozó felfedező számára!
 

Šolta, Horvátország

Horvátország több mint 1200 szigettel büszkélkedik, azonban egészen mostanáig meglehetősen körülményes volt az ezek közötti utazgatás, ugyanis az emberek a drága jachtok és a lassú utasszállító hajók között választhattak csupán. 2018-ban szerencsére ez változni látszik, ugyanis a népszerű Uber már a tengeren is kínálja szolgáltatásait, UBERBoat néven, amin keresztül csónakos személyszállítást rendelhetnek a tengert meghódítani vágyók.

Külön kiemelnénk ezek közül Šoltát, ami egy a több száz kisebb-nagyobb sziget közül. Habár a rivaldafényt gyakran népszerűbb szomszédjai ragadják el előle, talán éppen ezért olyan kellemes a zöld fákkal övezett, türkizkék vízben való fürdőzés a kavicsos partokon. A szigeten található középkori falvak, a helyi borkultúra és a családi vállalkozásokként üzemelő olajfa-kertészetek elképesztően gazdag, hangulatos hellyé teszik ezt a rejtett kincset.

 

Grenada, Karib-térség

A Spice Island néven is emlegetett Grenada a Karib-térség egyik rejtett drágaköve, ahol lényegében egy utazó minden vágya kielégítésre kerülhet: a cseppet sem zsúfolt partszakaszok, a nagy gonddal őrzött esőerdők és a helyi gasztronómiai illetve kulturális különlegességek egy különösen csábító ajánlatot alkotnak.

A szigeten idén tavasszal nyitotta meg kapuit a Silversands Hotel, ami 25 éve az első komolyabb üdülőhely/szálloda a Grand Anse parton. A szálloda 43 szobával illetve lakosztállyal, 9 villával és a Karib-térség leghosszabb medencéjével várja a látogatókat.

 

Buenos Aires, Argentína

Buenos Aires 2018-ban világ egyik művészeti, sport és politikai központja lesz: az Art Basel Cities program, a Youth Olympic Games (Fiatalok Olimpiai Játékai) és a G20 mind az argentin fővárosban kerülnek megrendezésre. Külön kiemelést érdemel ezek közül a művészekre összpontosító Art Basel Cities, ami új szintre emeli majd Buenos Aires művészeti színvonalát a helyi művészek támogatásával és a különböző kurzusok és előadások megrendezésével.

Októberben aztán négyezer tizenéves sportoló több mint kétszáz országból lepi majd el a várost a Youth Olympic Games alkalmából. Az eseményeknek köszönhetően a város jelentős újításokat eszközölt az utóbbi időkben, és több új park, lakóhely és sporthelyszín is létrejött, amelyeket a helyiek természetesen az eseménydús év után is kedvükre használhatnak majd.

 

Üzbegisztán

Habár sokak számára ez az egzotikusan hangzó ország távolnak és megközelíthetetlennek tűnhet, Üzbegisztán egykor a világ közepe volt: az Ázsiát és Európát összekötő legendás Selyemút ugyanis ezen a területen is áthaladt, és ennek köszönhetően több érintett település is jelentős kulturális központtá nőhette ki magát.

Üzbegisztán manapság afféle ígéret földje az utazók számára – a többnyire muzulmán népességű nemzet biztonságos és megfizethető is egyben, ennek ellenére azonban nem kell tartani a hatalmas turistatömegektől. Az országban számos mai napig is megőrzött mecset és hárem is található, és az elmúlt év politikai változásainak köszönhetően Üzbegisztán népe optimizmussal tekinthet a jövőre.

 

Fidzsi-szigetek, Óceánia

A Fidzsi-szigeteken megtekinthetünk néhányat a világ leggyönyörűbb tájai közül – a pálmafákkal övezett homokos tengerpartok és a színpompás korallzátonyokkal tarkított már-már mesébe illően kék vizek az ember legszebb álmait is képesek túlszárnyalni.

A felbecsülhetetlen értékű természeti kincsek mellett a mesterséges látnivalók tárháza is egyre bővül. A családi vállalkozásként működő Kokomo Private Island Resort több mint 566 ezer négyzetméteres esőerdővel borított területet foglal magába, a vendégek pedig a 21 tengerparti villa és négy domboldalba épült rezidencia közül választhatnak maguknak szálláshelyet. Ez persze csupán egy a temérdek luxus opció közül, amelyekből az álomutazók idén válogathatnak.


 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Nautic 311 vitorlás hajó

A Nautic 311 cruiser/ racer a sportos vitorlázást preferálja. A család legkisebb tagja, ezzel...

Anticiklon

Az anticiklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában magas nyomás uralkodik, és...

Bohém Étterem Budapest

A Pest Buda Bisztró étterem az egyik legjobb étterem Budapesten Különlegességét maga a...

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára...

Matrac

Matrac