Karácsonyi recept, mellyel elvarázsolhatod szeretteidet - Karamellás habos pite

Vitorlás Életmód Magazin

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mindjárt itt a karácsony! Én személy szerint már teljes karácsonyi lázban égek, ami abban is megmutatkozott, hogy egész nap karácsonyi receptek után kutatok. Így találtam rá erre a receptre is, melyet biztosan el fogod készíteni! Nagyon egyszerű, csináld meg Te is!

Imádom a karácsonyt! Már jóval előtte elkezdem feldíszíteni a házat a szebbnél szebb karácsonyi díszekkel, de legjobban az ételek azok, amik összehozzák a családot, és ezáltal megadják azt az igazi karácsonyi hangulatot. A pite is jellegzetes karácsonyi desszert, ezért is kerestem rá, hogy melyik a legegyszerűbb, és legfinomabb. Erre a receptre az Akadémia Klub oldalán találtam rá, úgy gondolom, ez egyáltalán nem bonyolult, még a kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak az elkészítésüknek.

Az Akadémia Klub éttermében el is készítik nekünk, profi séfjük kezei által, ha egy kis inspirációra vágynánk, talán úgy még könnyebb lesz az elkészítés, ha tudjuk, hogyan is kell kinéznie, milyen a tökéletes ízvilága. Azt hiszem jobbat keresve sem találnák a fővárosban, aki elkészítheti nekünk. A karácsonyi varcsorát is tervezhetjük náluk, hisz csodaszép karácsonyi hangulatú termeket tudnak nekünk ajánlani, mint rendezvényhelyszín. A következő linkre kattintva te is megnézheted a termeket, ahol az egész családod ünnepelheti a karácsonyt, egy felejthetetlen karácsonyi vacsorával: Exkluzív rendezvényhelyszín

De ha otthon szeretnél megbírkózni a recepttel, a következő oldalon mutatom a receptet! :)

Karamellás, habos pite

 

Hozzávalók a tésztához:

 

  • 450 g Tejföl
  • 200 g Liszt
  • 200 g Porcukor
  • 200 g Vaj
  • 5 db Tojás

A vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejfölt a tojássárgájával összekeverjük, majd a habos vajhoz adagoljuk. Ezután a lisztet is a masszához adjuk, végül a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük. A masszát egy kivajazott sütő formába vagy tepsibe öntjük, 160oC -ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Hozzávalók a karamellhez:

 

  • 200 g Kristálycukor 
  • 0,2 l Tejszín

A cukrot arany barnára karamellizáljuk, óvatosan hozzáöntjük a tejszínt. Ezután 3 percig forraljuk, majd lehűtjük.

A langyos, gőzölgő pitét a lehűlt karamell-szósszal, friss szezonális gyümölcsökkel tálaljuk.

A receptet az Akadémia Klub oldalán is megtaláljátok: Karamellás habos pite

Jó étvágyat! :)


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...

Felhúzókötél

A hajó vitorlázatát az árbocra felhúzókötelekkel oldják meg. a nagyvitorlát a...

Rolex Middle Sea Race

Rolex Middle Sea Race történet A Rolex Middle Sea Race egy klasszikus, magas presztizsű...

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport...

Eladó lakások Balatonon

Eladó lakások Balatonon? A Balaton mellett élni, a balatoni hétköznapok részesének lenni...